Ο Leonardo DiCaprio γυρίζει ταινία για το Netflix

Μαζί με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Barry Jenkins ετοιμάζουν μία ταινία μυθοπλασίας βασισμένη στο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Virunga.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 25 Ιουνίου 2020

Ολοένα και περισσότεροι είναι σιγά-σιγά οι χολιγουντιανοί αστέρες που αποφασίζουν να μετακομίσουν για λίγο από την μεγάλη στη μικρή οθόνη και δη σε εκείνη της πλατφόρμας του Netflix. Αυτή τη φορά, τα νέα αφορούν τον Leonardo DiCaprio, που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Barry Jenkins, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του οσκαρικού Moonlight (2016) για να δημιουργήσουν από κοινού μία ταινία μυθοπλασίας που ευελπιστούν να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω σε οικολογικά ζητήματα. 

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε τα εξής όσον αφορά το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ: πρώτον, ο Leo θα αναλάβει χρέη παραγωγού και ο Jenkins σεναριογράφου και σκηνοθέτη και δεύτερον, η ταινία θα είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Virunga.

Πρόκειται για μία βρετανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Orlando von Einsiedel, που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2014 στο Tribeca Film Festival και λίγους μήνες μετά προβλήθηκε στο Netflix, γεγονός που το έστειλε απευθείας στις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. 

Η υπόθεσή του διαδραματίζεται στο εθνικό πάρκο της Βιρούνγκα που βρίσκεται στα βάθη της ζούγκλας του ανατολικού Κονγκό και αποτελεί το σπίτι των τελευταίων ορεινών γοριλών. Σε αυτό το άγριο αλλά μαγευτικό μέρος, μια μικρή ομάδα φρουρών προστατεύουν υπό την ευθύνη της UNESCO την περιοχή από οπλισμένους παραστρατιωτικούς, λαθρέμπορους και την πετρελαϊκή πολυεθνική, που ορέγεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Όταν η επαναστατική οργάνωση M23 κηρύττει πόλεμο τον Μάιο του 2012, οι κίνδυνοι να χαθεί όλη αυτή η υπερπροσπάθεια μεγιστοποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις επί συζητήσεων και οι αντιδράσεις από την WWF που προκάλεσε η προβολή του ντοκιμαντέρ οδήγησε σε συμφωνία αποχώρησης της Soco, της πετρελαϊκής πολυεθνικής, από το ανατολικό Κονγκό, η οποία τελικά δεν τηρήθηκε ποτέ.

Μένει να δούμε, αν ο ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος DiCaprio θα πετύχει αυτό που δεν πέτυχε η WWF.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες