36 χρόνια μετά, το Karate Kid μοιράζει ακόμα νοσταλγία

To Cobra Kai φιγουράρει στο νο.1 του ελληνικού Netflix.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Σεπτεμβρίου 2020

O Daniel Larusso μεγάλωσε, η νέμεσίς του που ακούει στο όνομα Johnny Lawrence παραμένει ζωντανός, παρότι φαινόταν ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες σε μικρή ηλικία, αλλά δυστυχώς ο Master Miyagi δεν είναι πια κοντά μας. Αντίστοιχα, η ταινία που, λογικά, έχει παιχτεί στο repeat περισσότερο από κάθε άλλη τα μεσημέρια της Κυριακής, παραμένει ολοζώντανη πολλές δεκαετίες μετά. Η "μετεμψύχωση" του Karate Kid φιγουράρει στο νο.1 του ελληνικού Netflix μέσα από τις δύο πρώτες του σεζόν.

Τι ακριβώς είναι το Cobra Kai; Σε περίπτωση που δεν είσαι και εσύ ένας από τους αγνούς οπαδούς της νοσταλγίας που έχουν πατήσει το play, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Το τηλεοπτικό sequel του θρυλικού franchise βρίσκει τους δύο πρωταγωνιστές-ανταγωνιστές που έχουν αναλάβει και ρόλο executive producer της σειράς (Ralph Macchio-William Zabka) να συναντιούνται μετά από 34 χρόνια, αφού ο τελευταίος αποφάσισε να ανοίξει ξανά το karate dojo Cobra Kai.

To trailer της 3ης σεζόν

Ναι, προφανώς, η κόντρα τους αναζωπυρώνεται, παρ' όλο που δεν είναι πια παιδιά - ακριβώς, δηλαδή, όπως αναζωπυρώνεται και η μανία των τότε πιτσιρικάδων, νυν 30ρηδων, για το απολαυστικό story του Karate Kid.


H επιστροφή του Karate Kid στην κορυφή είναι δεδομένη. Όπως όλα δείχνουν, όταν πρόκειται για νοσταλγία sky is the limit.


Λένε πως "όσα δεν τα φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή", στην περίπτωση του Cobra Kai όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι ίδιοι ήρωες είναι πια κοντά στα 50, αυτή τη φορά παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια του πρώην "κακού" Johnny Lawrence αντί για τον Daniel Larusso, η πρώτη ύλη όμως που έκανε το Karate Kid τόσο αγαπημένο είναι ακόμα εκεί. Απλά, καθώς τα χρόνια πέρασαν, αυτή ωρίμασε σαν ουίσκι σε βαρέλι και επιστρέφει με μία πολύ γνώριμη γεύση σε "παλαιωμένη" εκδοχή.

Το tv show ήταν μία από τις ναυαρχίδες του YouTube Red που στην προσπάθεια του να κατακτήσει τις streaming πλατφόρμες επένδυσε σε -τι άλλο;- αγνή ανόθευτη νοσταλγία. Πράγματι, τα κατάφερε εξαιρετικά στις πρώτες δύο σεζόν. Σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό ώστε το Netflix να ενδιαφερθεί εντόνως και, τελικά, να το αποκτήσει.

Με την τρίτη, λοιπόν, σεζόν του Cobra Kai να έρχεται μέσα στο 2021 στην αμερικανική πλατφόρμα, η επιστροφή του Karate Kid και μάλιστα στην κορυφή των ελληνικών προτιμήσεων είναι δεδομένη. Όπως όλα δείχνουν, όταν πρόκειται για νοσταλγία sky is the limit. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική