Βe Water, το The Last Dance του Bruce Lee

Πρώτο trailer για την ιστορία του θρύλου των πολεμικών τεχνών, που έρχεται στο νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ του ESPN.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 01 Ιουνίου 2020

Μετά την τεράστια επιτυχία του τηλεοπτικού φαινομένου The Last Dance για τον Michael Jordan και τους Chicago Bulls, το ESPN φαίνεται να έχει στα σκαριά μερικά ακόμα δυνατά χαρτιά στο είδος του αθλητικού ντοκιμαντέρ. Αρχικά, έγινε γνωστό ότι το νέο πόνημα του docuseries 30 for 30 του δικτύου ονομάζεται LANCE και εξιστορεί την άνοδο και την πτώση του Αμερικανού ποδηλάτη Lance Armstrong. Έπειτα, ότι ο εν ενεργεία μύθος του αμερικανικού ποδοσφαίρου Tom Brady -ένας αθλητής που θεωρείται από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, στην ιστορία του NFL- θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ με τίτλο Man in the Arena και τώρα, ότι το επόμενο πρόσωπο-μύθος που θα φιλοξενηθεί στο 30 for 30 θα είναι ο Bruce Lee

Το ντοκιμαντέρ δανείζεται τον τίτλο του από μία από τις γνωστότερες ατάκες του θρύλου των πολεμικών τεχνών, Be Water και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Bao Nguyen. 

Το trailer

Η ιστορία του θα καταγράφει την πορεία του Lee από τα πρώτα του βήματα στα 18 του χρόνια στην Αμερική και στη μεγάλη οθόνη, μέχρι την σπουδαία του καριέρα στις πολεμικές τέχνες. Θα σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε τον κινηματογράφο και το πώς κατόρθωσε να ενώσει την κουλτούρα της Ανατολής με εκείνη της Δύσης. 

Θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του, καθώς και αρχειακό υλικό από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Ο Bruce Lee γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 27 Νοεμβρίου του 1940 και πέθανε σε ηλικία μόλις 32 ετών από εγκεφαλικό οίδημα στο Χονγκ Κονγκ στις 20 Ιουλίου 1973). Υπήρξε ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, φιλόσοφος, δάσκαλος των πολεμικών τεχνών και ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Τζιτ Κουν Ντο (Jeet Kune Do). 

Το Βe Water θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στο ESPN.


κεντρική φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

CNN, 40 χρόνια τηλεοπτικής ιστορίας

Σαν σήμερα το 1980 βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα αλλάζοντας τα τηλεοπτικά δεδομένα και τον τρόπο που βλέπουμε την πραγματικότητα.

Οι χαρακτήρες του Peaky Blinders που ο Steven Knight μετανιώνει που σκότωσε

Όπως τους αποκάλυψε στο watchalong που διοργάνωσε το βρετανικό Esquire.