To 40λεπτο ντοκιμαντέρ του Netflix για τα γυρίσματα του Irishman

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας του Martin Scorsese σε blu-ray.

Από το 2004 είχε καρφωθεί η ιδέα στον Martin Scorsese να γυρίσει μία ταινία για μία από τις διασημότερες άλυτες υποθέσεις της αμερικάνικης εγκληματολογίας, τη δολοφονία του αρχισυνδικαλιστή Jimmy Hoffa. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το φιλόδοξο γκανγκστερικό έπος "O Ιρλανδός" (The Irishman) για την ιστορία του Hoffa (Al Pacino) μέσα από τις αναμνήσεις του εκτελεστή Frank Seeran (Robert De Niro) προβλήθηκε πέρυσι -αρχικά στις αίθουσες και έπειτα στο Netflix, αποτελώντας το magnum opus του δημιουργού.

Μέσα σε 209 (!) λεπτά, ξεδιπλώνει την υπόθεση επιδέξια σαν να διαβάζεις ένα καλό, αστυνομικό μυθιστόρημα με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ και καταδύεται στον εσωτερικό κόσμο των αληθινών αυτών προσώπων, προκειμένου να φανερώσει τι είναι αυτό που ωθεί τον άνθρωπο σε αυτή την απερίγραπτη βία και διαφθορά. 

Η ταινία κέρδισε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ αυτών και της Καλύτερης Ταινίας, κάνοντας το Netflix να κοιτάξει κατάματα τα κινηματογραφικά στούντιο και να βγει τη δική του θέση στον θεσμό των χρυσών αγαλματιδίων.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του, "O Ιρλανδός" κυκλοφόρησε πρόσφατα σε blu-ray από την Criterion, το οποίο περιέχει special features με συνεντεύξεις. Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία, η διάσημη πλατφόρμα streaming έδωσε στη δημοσιότητα ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα για κάθε fan της φιλμογραφίας του σπουδαίου Scorsese.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.