Το Death To 2020 των Charlie Brooker και Netflix ξορκίζει το κακό

Το mockumentary του δημιουργού του Black Mirror προσγειώθηκε στην πλατφόρμα στην εκπνοή του πιο δυστοπικού έτους στη σύγχρονη ιστορία.

"Αυτή την περίοδο δουλεύω σε ένα απίθανο πρότζεκτ. Ο Charlie Brooker έγραψε ένα mockumentary για το 2020 και εγώ υποδύομαι έναν ιστορικό που δίνει συνέντευξη για τη χρονιά αυτή. Είμαι αρκετά απωθητικός στην πραγματικότητα και φοράω μία περούκα που θα λατρέψετε!". Με αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Vulture, ο Hugh Grant γνωστοποίησε το επόμενο βήμα του δημιουργού του Black Mirror -από τις πιο επιτυχημένες σειρές της σύγχρονης τηλεόρασης και ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει όσον αφορά το είδος του sci-fi στη μικρή οθόνη- και ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ του Netflix, που μόλις προσγειώθηκε στην πλατφόρμα του.

Ο Brooker γράφει και σκηνοθετεί το Death To 2020 (Θάνατος στο 2020), ένα mockumentary για την πιο περίεργη χρονιά στη σύγχρονη ανθρωπότητα με την πανδημική κρίση του κορονοϊού να βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει. 

Τον Μάιο, ο Βρετανός δημιουργός είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην παραδώσει τουλάχιστον σύντομα το νέο, 6ο κύκλο του Black Mirror. Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, η απόφασή του δεν είχε να κάνει με το lockdown, αλλά με "ψυχολογικούς λόγους". "Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν το στομάχι μας μπορεί να αντέξει ιστορίες όπου οι κοινωνίες καταρρέουν, συνεπώς δεν δουλεύω πάνω σε κάποιο επεισόδιο. Περισσότερο με ενδιαφέρει να επιστρατεύσω το χιούμορ μου για να γράψω σενάρια που προκαλούν γέλιο", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Radio Times. 

Ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο, είχε αναβιώσει την επιτυχημένη εκπομπή του στο BBC, Charlie Brooker's Screenwipe, με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον κορονοϊό, εξερευνώντας την ίδια την κρίση, καθώς και τι παρακολουθούν και τι κάνουν οι άνθρωποι για να περάσουν τον χρόνο τους την περίοδο του αποκλεισμού. 

Τώρα, λοιπόν, ο Brooker παραδίδει μία "μαύρη κωμωδία που αφηγείται την ιστορία του δυστοπικού 2020”, όπως ο ίδιος έχει περιγράψει το Death To 2020.

Το trailer

Το καστ

Το Death To 2020 των Charlie Brooker και Netflix ξορκίζει το κακόGetty Images

Εκτός από τον Hugh Grant, επί οθόνης θα δούμε επίσης τους Samuel L. Jackson, Kumail Nanjiani, Tracey Ullman και Lisa Kudrow (Φιλαράκια), αλλά και τους Diane Morgan, Leslie Jones, Cristin Milioti, Joe Keery (Stranger Things) και Samson Kayo.

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΤΖΑΚΣΟΝGetty Images

Η πρεμιέρα

To Death To 2020 ξεκίνησε μόλις χθες, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου να προβάλλεται στο Netflix. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.