O κόσμος είναι αρκετά ζοφερός για την 6η σεζόν του Black Mirror

Ο Charlie Brooker ανακοίνωσε ότι η δυστοπική σειρά θα κάνει ένα μικρό, αναγκαίο διάλειμμα, γιατί η ανθρωπότητα χρειάζεται αυτή τη στιγμή φως, όχι σκοτάδι.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, είχαμε αποπειραθεί μία πρώτη σκιαγράφηση της 6ης σεζόν του Black Mirror, από τις πιο επιτυχημένες σειρές της σύγχρονης τηλεόρασης -έκανε πρεμιέρα πριν από εννέα χρόνια στο Channel 4 και από το 2016 ανήκει στην οικογένεια του Netflix- και ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει όσον αφορά το είδος του sci-fi στη μικρή οθόνη.

Τότε, ούτε που φανταζόμασταν τι θα επακολουθούσε στον πλανήτη μας με την επιδημία στην πόλη Ουχάν της Κίνας να εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη, σε πανδημία· σαν η ανθρωπότητα να βρέθηκε ξαφνικά να πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα δυστοπικό και απαισιόδοξο, ατελείωτο και όχι αυτοτελές, επεισόδιο της βρετανικής σειράς, που καταπιάνεται ουσιαστικά με τον τρόπο που η τεχνολογία θα καταστρέψει τους ανθρώπους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει λειτουργήσει προφητικά με τις ιστορίες της να γίνονται πραγματικότητα, όπως συνέβη για παράδειγμα με το επεισόδιο "The Waldo Moment" στο οποίο ένα καρτούν κερδίζει τις εκλογές, γεγονός που παρομοιάστηκε με τη νίκη του Donald Trump στις ΗΠΑ, αλλά και του Boris Johnson στην Βρετανία.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει "παγώσει" τα πάντα, ο δημιουργός του Black Mirror, Charlie Brooker αποφάσισε να μην παραδώσει τουλάχιστον σύντομα το νέο, 6ο κύκλο. Όπως ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων, η απόφασή του δεν έχει να κάνει με το lockdown, αλλά με "ψυχολογικούς λόγους". "Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν το στομάχι μας μπορεί να αντέξει ιστορίες όπου οι κοινωνίες καταρρέουν, συνεπώς δεν δουλεύω πάνω σε κάποιο επεισόδιο. Περισσότερο με ενδιαφέρει να επιστρατεύσω το χιούμορ μου για να γράψω σενάρια που προκαλούν γέλιο", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Times. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.