Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

Δυνατές πρωτότυπες σειρές, εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά.

Στις αρχές του 2020 δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τριγμούς στην streaming αυτοκρατορία του Netflix. O ανταγωνισμός όλο και αυξανόταν, τα ποσά που επένδυε σε content η αμερικανική πλατφόρμα φάνταζαν αστρονομικά χωρίς απαραίτητα να αποτελούν σίγουρα στοιχήματα, υπήρχε μία κάποια γκρίνια για μία σειρά από επιλογές. Και ύστερα ήρθε η πανδημία της Covid-19.

Κάπου εκεί, το Netflix εκτίναξε ξανά τις μετοχές του στον αέρα. Καθώς αυτή η τόσο παράξενη χρονιά μας αποχαιρετά, η streaming αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. Τι θα δούμε στον πρώτο μήνα του 2021; Ακολουθούν αναλυτικά οι δυνατές σειρές, τα εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ και τα κλασικά αριστουργήματα του σινεμά για να επιλέξεις πώς θα περάσεις αυτόν τον Ιανουάριο.

Όσο για εμάς, το τρομερά fun to watch και απόλυτα νοσταλγικό Cobra Kai σε συνδυασμό με το οσκαρικό Silver Linings Playbook που χάρισε στην Jennifer Lawrence το χρυσό της αγαλματάκι, αποτελούν δύο επιλογές που ήδη έχουν "τσεκ" στο σημειωματάριό μας.

Οι νέες σειρές/νέες σεζόν

COBRA KAI (S03)

Στην τρίτη σεζόν, η ψυχή του Βάλεϊ διακυβεύεται. Με τον Μιγκέλ σε κρίσιμη κατάσταση, ο Ντάνιελ αναζητά απαντήσεις, ο Τζόνι εξιλέωση ενώ ο Κριζ έχει το δικό του όραμα.

Πρεμιέρα: Τον Ιανουάριο

LUPIN 

Από τις περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν, ο ευγενής λωποδύτης Ασάν Ντιόπ θέλει να πάρει εκδίκηση για τον πατέρα του για μια αδικία που προκάλεσε μια πλούσια οικογένεια.

Πρεμιέρα: 8 Ιανουαρίου

RIVERDALE (S05)

Ο Άρτσι και η παρέα του επιστρέφουν για άλλη μια σεζόν αυτού του εφηβικού δράματος.

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου

SNOWPIERCER (S02)

Δεύτερη σεζόν του μεταποκαλυπτικού δράματος στο οποίο η Γη έχει παγώσει και οι τελευταίοι επιζώντες άνθρωποι ζουν σε ένα τεράστιο τρένο που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου

CALL MY AGENT (S04)

Οι ατζέντηδες στο μεγάλο γραφείο ταλέντων του Παρισιού, το ASK, επιστρέφουν για μια τέταρτη σεζόν με την Αντρέα επικεφαλής και το πρακτορείο σε δύσκολη κατάσταση.

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου

BONDING (S02)

Απένταροι κι αποκλεισμένοι από κάθε μπουντρούμι στη Νέα Υόρκη, οι κολλητοί Τιφ και Πιτ προσπαθούν να ξαναχτίσουν την υπόληψή τους στην κοινότητα του σαδομαζοχισμού.

Πρεμιέρα: Τον Ιανουάριο

DISENCHANTMENT (S03)

Η Μπιν πρέπει να τα δώσει όλα ως πριγκίπισσα μέσα σε βασιλικές πλεκτάνες, μυστήρια, την αστάθεια του βασιλιά Ζογκ κι ανησυχίες για το ποιος θα κυβερνήσει την Ονειροχώρα.

Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου

FATE: THE WINX SAGA

Μια έφηβη νεράιδα εκπαιδεύεται στη μαγεία ενώ κάνει φιλίες, ερωτεύεται, πολεμά τέρατα και –το πιο σημαντικό– αναζητά την πραγματική της ταυτότητα.

Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου

DREAM HOME MAKEOVER (S02)

Οι Σέι και Σιντ ΜακΓκι κάνουν πραγματικότητα το όνειρο οικογενειών που αναζητούν μοντέρνους χώρους, από άνετα ξυλόσπιτα μέχρι επαύλεις με γήπεδο μπάσκετ επιπέδου NBA.

Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου

NAILED IT! MEXICO (S03)

Αποτυχημένα κέικ, ξεφούσκωτα γλυκά κι ατυχείς εκδοχές του Πάντσο Βίγια και του Αϊνστάιν αγχώνουν τους ζαχαροπλάστες που ελπίζουν να κερδίσουν ένα γλυκό έπαθλο χρημάτων.

Πρεμιέρα: 05 Ιανουαρίου

HISTORY OF SWEAR WORDS 

Μια δυνατή και περήφανα βλάσφημη νέα σειρά που διερευνά την προέλευση, τη χρήση στην ποπ κουλτούρα, την επιστήμη και τον κοινωνικό αντίκτυπο των βρισιών.

Πρεμιέρα: 05 Ιανουαρίου

INSIDE THE WORLD'S TOUGHEST PRISONS (S05)

Έχοντας κάνει χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ράφαελ Ρόου προθυμοποιείται να μπει σε φυλακές των Φιλιππίνων, της Γροιλανδίας και της Νότιας Αφρικής.

Πρεμιέρα: 08 Ιανουαρίου

HEADSPACE: GUIDE TO MEDITATION

Το Headspace ρίχνει μια φιλική ματιά σε χρήσιμες πρακτικές διαλογισμού και στην έρευνα των αποτελεσμάτων τους. Κάθε επεισόδιο κλείνει με έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό.

Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου

SPYCRAFT   

Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

Μια ματιά στα gadget πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες κατασκοπείας στην ιστορία, τα μυαλά που τα μηχανεύτηκαν και τους πράκτορες που τα χρησιμοποίησαν.

Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου

Οι πρωτότυπες ταινίες

PIECES OF A WOMAN

Μετά από έναν θλιβερό τοκετό στο σπίτι, μια γυναίκα παλεύει με έντονα συναισθήματα, χωρίς τον σύντροφο και την οικογένεια κοντά της καθώς τους χωρίζει ένα χάσμα πένθους.

Πρεμιέρα: 7 Ιανουαρίου

THE DIG

Όταν μια εύπορη χήρα προσλαμβάνει έναν ερασιτέχνη αρχαιολόγο για να αναλάβει την εκσκαφή ταφικών τύμβων στο κτήμα της, ανακαλύπτουν έναν θησαυρό που αλλάζει την ιστορία.

Πρεμιέρα: 29 Ιανουαρίου

THE WHITE TIGER  

Ο φιλόδοξος σοφέρ μιας πλούσιας οικογένειας από την Ινδία χρησιμοποιεί τη σπιρτάδα του για να βγει από τη φτώχεια και να γίνει επιχειρηματίας. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ.

Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου

OUTSIDE THE WIRE

Στο κοντινό μέλλον, ο πιλότος ενός drone υποχρεώνεται να πάει σε μια εμπόλεμη ζώνη και να συνεργαστεί με ένα μυστικό ανδροειδές, για να σταματήσει μια πυρηνική επίθεση.

Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου

Τα πρωτότυπα ντοκιμαντέρ

THE MINIMALISTS: LESS IS NOW

Το κίνημά τους βασίζεται στον μινιμαλισμό. Οι παλιοί φίλοι Τζόσουα Φιλντς Μίλμπερν και Ράιν Νικοντίμους εξηγούν πώς μπορούν οι ζωές μας να είναι καλύτερες με λιγότερα.

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

SURVIVING DEATH  

Τι συμβαίνει αφού πεθάνουμε; Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες και ερευνά επιθανάτιες εμπειρίες, τη μετενσάρκωση και παραφυσικά φαινόμενα.

Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου

PRETEND IT'S A CITY    

PRETEND IT'S A CITY

Η συγγραφέας Φραν Λέμποβιτς μιλά για τη ζωή στη Νέα Υόρκη ως αναγνώστρια, περαστική και αυστηρή παρατηρήτρια των αλλαγών στον σύγχρονο πολιτισμό και την πόλη.

Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου

CRACK: COCAINE, CORRUPTION & CONSPIRACY 

Ένα φτηνό, ισχυρό ναρκωτικό εμφανίζεται σε περίοδο ύφεσης, πυροδοτώντας ηθικό πανικό, τροφοδοτούμενο από ρατσισμό. Εξερευνήστε την ιστορία του κρακ τη δεκαετία του '80.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

WE ARE: THE BROOKLYN SAINTS (S01)

WE ARE: THE BROOKLYN SAINTS (S01)

Αυτή η σειρά παρακολουθεί τη σχολική και ιδιωτική ζωή νεαρών ποδοσφαιριστών και προπονητών που αγωνίζονται για επιβίωση κόντρα στις πιθανότητες.

Πρεμιέρα: 29 Ιανουαρίου

Μην χάσεις επίσης

GODZILLA

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

THE AMAZING SPIDER-MAN

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

SILVER LININGS PLAYBOOK

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

LAURENCE OF ARABIA: RESTORED VERSION

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

LOVE STORY

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

THE BLACKLIST (S08)

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου

MODERN FAMILY (S11)

Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης