Όλοι μιλούν για το Lupin του Netflix

Ο Omar Sy πρωταγωνιστεί στο νέο heist series του Netflix, που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στις τάσεις.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Ιανουαρίου 2021

Στις 8 Ιανουαρίου έκανε πρεμιέρα (και) στη χώρα μας -μέσω της πλατφόρμας του Netflix- το Lupin (Λουπέν), μία action-crime drama σειρά με βασικό πρωταγωνιστή τον Assane Diop (Omar Sy), ο οποίος είναι ένας ευγενής λωποδύτης που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον πατέρα του για μια αδικία που προκάλεσε μια πλούσια οικογένεια. Και το κάνει φυσικά αξιοποιώντας ένα από τα ταλέντα του. Η σειρά έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες να βρίσκεται στην πρώτη θέση των τάσεων της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming.

Το story και το cast

Το Lupin δεν τοποθετείται χωροχρονικά στις αρχές του 20ού αιώνα όπως συνέβη με τον περιβόητο φανταστικό χαρακτήρα του  Maurice Leblanc, τον Αρσέν Λουπέν, αλλά στο σήμερα. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Assane Diop, ο πατέρας του οποίου εργαζόταν ως σοφέρ για την πλούσια οικογένεια Pelligrini, προτού κατηγορηθεί για κλοπή, καταλήγοντας στη φυλακή και, τελικά, αυτοκτονώντας.

Ο Assane θεωρεί την οικογένεια Pelligrini υπεύθυνη για την κατάληξη του πατέρα του και ετοιμάζει αντίποινα, παίζοντας τον ρόλο ενός σύγχρονου και εξαιρετικά cool Ρομπέν των Δασών. 

Εκτός από τον Sy, πρωταγωνιστούν ακόμη οι Vincent Londez, Antoine Gouy, Soufiane Guerrab, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Etan Simon, Shirine Boutella, Johann Dionnet, Vincent Garanger και Nicole Garcia.

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Louis Leterrier (3 επεισόδια), Marcela Said (2 επεισόδια) και Ludovic Bernard (2 επεισόδια).

Αξίζει τον κόπο;

Σαν μία κλασική παραγωγή που ακολουθεί το format του heist, ακριβώς όπως το La Casa de Papel, δείχνει με μία πρώτη ματιά ενδιαφέρον. Δεν έχει τόση δράση αλλά είναι έξυπνο και ήρεμο. 

Ο Omar Sy και η ερμηνεία του είναι από μόνα τους δύο καλοί λόγοι για να το παρακολουθήσει κανείς, όπως επίσης και οι μπόλικες εναλλαγές στην πλοκή. Αν πρέπει κάτι να κατακριθεί είναι πως πολλές φορές η λογική μοιάζει να πηγαίνει περίπατο και κάποια από τα κόλπα του Sy μοιάζουν παρατραβηγμένα - δεν θα λειτουργούσαν σε καμία περίπτωση στην πραγματική ζωή.

Θα περάσεις πάντως κάποιες ευχάριστες ώρες.


Διάβασε ακόμη για τις σειρές που περιμένουμε το 2021, τις καλύτερες στιγμές της ποπ κουλτούρας για το 2020 σύμφωνα με το IMDB και τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.