Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το ντοκιμαντέρ του Roberto Baggio

Το Il Divin Codino καταφθάνει στο Netflix.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Φεβρουαρίου 2021

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές των 90s και μία ιστορική φιγούρα του κάλτσιο έρχεται στο Netflix, που αυτή τη φορά συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία Mediaset. Το ταλέντο, η προσωπικότητα και η ιστορία του Roberto Baggio δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα. Ο θρυλικός μεσοεπιθετικός κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα του 1993, έπαιξε σε όλες τις μεγάλες ιταλικές ομάδες, οδήγησε τη Σκουάντρα Ατζούρα μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ του 1994 και έγινε μοιραίος χάνοντας το τελευταίο πέναλτι απέναντι στη Βραζιλία. Για το Il Divin Codino όπως θα τιτλοφορείται η παραγωγή ("Μπάτζιο: Η Θεϊκή Αλογοουρά" θα είναι ο ελληνικός τίτλος), κυκλοφόρησε το πόστερ. Ακολουθούν, κάποιες πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστές.

Το cast

Η σκηνοθεσία θα είναι της 34χρονης Letizia Lamartire. Ο Andrea Arcangeli (Romulus) θα είναι εκείνος που θα υποδυθεί τον Roberto Baggio και η  Valentina Bellè τη σύζυγό του, Andreina Fabbi. Οι Fabrizio Maturani και Antonio Zavatteri θα έχουν τους ρόλους των προπονητών  Carlo Mazzone και Arrigo Sacchi, αντίστοιχα. Τέλος, ο Andrea Pennacchi θα παίξει τον πατέρα του Ιταλού σταρ, Florindo.

Η υπόθεση

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει τα εξής: "Ένα χρονικό της 22χρονης καριέρας του σταρ Roberto Baggio, που είχε μία δύσκολη αρχή και διαφωνίες με προπονητές". Φυσικά, γνωρίζουμε πως θα είναι ένα κλασικό αθλητικό biopic, που θα περιλαμβάνει τα πρώτα χρόνια και τους τραυματισμούς, τον Βουδισμό, τη μετάβαση από την Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, εκείνο το πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ και τον γλυκό επίλογο στην Μπρέσια.

Το ντοκιμαντέρ θα διερευνήσει επίσης τη δημόσια και την προσωπική ζωή του Baggio, τις πιο οικείες πλευρές του, τη σχέση με την οικογένεια και τα 6 αδέρφια του. Και πολλά ακόμη ασφαλώς.

Η πρεμιέρα

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα κάνει πρεμιέρα, ούτε καν στην Ιταλία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί είτε προς τα τέλη Μαρτίου είτε στις αρχές Απριλίου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική