Το Survivor είναι και επίσημα πια το show του Τριαντάφυλλου

Πλέον κανείς δεν αμφιβάλλει γι' αυτό.

Και ξαφνικά -όχι και τόσο ξαφνικά- ο Γιώργος Κοψιδάς εκτός Survivor. Ο "αρχηγός" της Κόκκινης ομάδας αποχώρησε από το reality επιβίωσης μετά την τελευταία ψηφοφορία, προς έκπληξη πολλών και προς (τεράστια) απογοήτευση των συμπαικτών του. Αντιλαμβάνεσαι ασφαλώς ότι αυτομάτως αυτό σημαίνει και την -τουλάχιστον για μερικές ακόμη ημέρες- παραμονή του Τριαντάφυλλου στον Άγιο Δομίνικο.

Το πικρό αντίο του Γιώργου Κοψιδά

"Ρίσκαρα και έχασα. Χαίρομαι γιατί θα γυρίσω στους δικούς μου ανθρώπους και θα φάω όμορφα φαγητά. Θα δω τις γάτες μου, τους ανθρώπους που αγαπώ. Και χαίρομαι γιατί ο κόσμος έδειξε ο κόσμος το τι θέλει να βλέπει. Δεν θέλει να βλέπει αυτό που πρεσβεύω εγώ, που είναι ευθύτητα, ειλικρίνεια, αλήθεια, εντιμότητα, ακεραιότητα, υγεία, ηθική. Θέλει να βλέπει κουτσομπολιό, ίντριγκα, τσακωμούς, κακίες. Χαίρομαι οπότε που θα φύγω από όλο αυτό και θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή. Παίρνω υπέροχες εικόνες μαζί μου. Στενοχωριέμαι για την ομάδα μου γιατί προσπάθησα να βγάλω την αρνητική ενέργεια, αλλά πλέον θα συνεχιστεί αυτό" ανέφερε απογοητευμένος ο ηθοποιός στο συμβούλιο του νησιού.

Έχει δίκιο, έχει και άδικο. Αλλά είναι κάπως λογικό να του βγαίνουν όλα αυτά τα συναισθήματα, κυρίως η πίκρα. Αυτό όμως είναι το Survivor: Ένα παιχνίδι επιβίωσης και, πάνω από όλα, ένα reality. Δεν αρκούν μόνο οι επιδόσεις στα αγωνίσματα και η προσφορά στην καλύβα. Αποδεδειγμένα πια, πρέπει να παίζεις και με την ψυχολογία - όλων. 

Μία στρατηγική (;) που αποδίδει

Το τελευταίο είναι κάτι που κάνει πολύ καλά ο Τριαντάφυλλος - ακούσια ή όχι, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει. Μάλιστα, δεν παίζει με την ψυχολογία μόνο του κοινού -και του Twitter- αλλά και με αυτή των συμπαικτών, που ενδεχομένως να τον έχουν αδικήσει/παρεξηγήσει σε ορισμένα πράγματα και με δική του πάντως υπαιτιότητα. 

Έπειτα υπάρχει η στρατηγική της ίδιας της παραγωγής, εκτός αν θεωρεί κάποιος τυχαίο το γεγονός πως ο (εξαιρετικός και σίγουρα καλύτερος από τον Σάκη Τανιμανίδη) παρουσιαστής Γιώργος Λιανός του απευθύνει διαρκώς και για τα πάντα τον λόγο. Μην ξεχνάς πως ο 43χρονος τραγουδιστής είναι εδώ και καιρό τραυματίας και δεν αγωνίζεται. 

Επιπροσθέτως σε όλα τα παραπάνω, ο Ντάφυ λειτουργεί και σαν ένα real life troll, που δίνει το αλατοπίπερο που έχει ανάγκη (όσο κι αν κράζουν πολλοί, κυρίως στα social media) το ίδιο το παιχνίδι: Απευθύνεται συχνά στο κοινό, επικαλείται κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία και φαίνεται να έχει απαντήσεις για όλα, συνδυαστικά με μία essence αυτοθυματοποίησης που όμως έχει ρεαλιστική βάση. Πλέον, έχει ένα ακόμη ισχυρό ατού: Την "όποιος τολμά ας βγει στον τάκο μαζί μου" ψυχολογία, που συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο σε τέτοιου είδους realities. 

Ίσως κάποια άτομα να πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους προς αυτόν, γιατί το Survivor (τουλάχιστον σε αυτή την καμπή του) μοιάζει να είναι το show του Τριαντάφυλλου. Αμφιβάλλει κανείς;
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".