Το αληθινό πρόσωπο των καρτέλ στο "Ποιος Σκότωσε Τη Σάρα"

Τα γεγονότα της σειράς μοιάζουν κάτι παραπάνω αληθινά. Είναι όμως;

Με την πρώτη ματιά, το νεόκοπο "Ποιος Σκότωσε τη Σάρα" στο Netflix μοιάζει πολύ αληθινό για να είναι σκέτη μυθοπλασία. Το μυστήριο στη βάση του είναι απλό: Ο δολοφόνος της Σάρα αγνοείται και όλοι θέλουμε να μάθουμε τι έχει συμβεί, όπως και οι ίδιοι οι χαρακτήρες και δη ο αδερφός της εκλιπούσας, Alex, ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκαλύψει τι συνέβη στην πραγματικότητα. Τελικά όμως, υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στο σενάριο της σειράς;

Αλήθειες και αγνή μυθοπλασία

Αν θέλουμε να είμαστε σύντομοι, η απάντηση είναι όχι. Όσο πειστικές κι αν είναι οι σκηνές ή κάποια γεγονότα που σχετίζονται με φόνο, απαγωγή και μαστροπεία, ολόκληρη η ιστορία που αφορά στον Alex, τη Sara και την οικογένεια Lazcano είναι εντελώς αποτέλεσμα ενός ευφάνταστου σεναριογράφου και μόνο. Ωστόσο, υπάρχει ένα είδος σύνδεσης μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, όπως το όνομα Lazcano και οι τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκε η σειρά. 

>Διάβασε ακόμη: Τι βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες στο Netflix

Υπάρχουν Lazcanos;

Οι Lazcanos της σειράς μοιράζονται το ίδιο όνομα με ένα υπαρκτό πρόσωπο του οποίου η (κακή) φήμη προηγείται του ίδιου. Γεννημένος το 1974, ο Heriberto Lazcano Lazcano ήταν ένας πανίσχυρος έμπορος ναρκωτικών και επικεφαλής του καρτέλ Los Zetas. Έχοντας λάβει στρατιωτική εκπαίδευση, ο Lazcano παραιτήθηκε από το μεξικανικό στρατό στα '90s και στρατολογήθηκε από το διαβόητο Gulf cartel, ως ένα από τα βασικά μέλη των Los Zetas που αργότερα αυτονομήθηκαν.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι θηριώδεις μέθοδοι βασανισμού που εφάρμοζε του χάρισαν το ψευδώνυμο "Ο εκτελεστής". Ο Lazcano σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με το μεξικανικό ναυτικό τον Οκτώβριο του 2012. Για να βάλουμε πάντως μία τελεία, υπάρχουν ενδεχομένως κάποιοι μικροί παραλληλισμοί που μπορούν να γίνουν μεταξύ του Lazcano και της πατριαρχικής οικογένειας στην οποία μεγάλωσε όσον αφορά στην εξουσία, την επιρροή και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν, αλλά η ιστορία του "Ποιος Σκότωσε τη Σάρα" δε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 

Πού έγιναν τα γυρίσματα

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει στην πόλη του Μεξικού, όπου η οικογένεια Lazcano μεσουρανεί σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ως ιδιοκτήτρια επιτυχημένου καζίνο και τουριστικού θερέτρου. Κάποιες σκηνές γυρίστηκαν στο Ακαπούλκο που ως πόλη όντως παρουσιάζει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και μάλιστα θεωρείται ως μία από τις πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο. 

 


Διάβασε ακόμη για όλα όσα γνωρίζουμε για την 5η σεζόν του La Casa de Papel, τον Σιωπηλό Δρόμο του Βαρδή Μαρινάκη και την πραγματική ιστορία πίσω από "Το Ερπετό" του Netflix.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος