Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα τηλεοπτικά "Παράσιτα"

Πρόκειται για μία μίνι σειρά που θα μεταδοθεί από το HBO.

Λίγο πριν από την επέλαση της ταινίας "Παράσιτα" στα περσινά Oscars, έγινε γνωστό ότι ο Bong Joon Ho θα συνεργαζόταν με τον Adam McKay και το HBO για μια τηλεοπτική σειρά προσαρμογή του θρίλερ του. Ο McKay, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και την πολυβραβευμένη σειρά Succession του ίδιου δικτύου, συμμετείχε πρόσφατα στο podcast του Happy Sad Confused του MTV για να επιβεβαιώσει ότι η σειρά Parasite του HBO πλέον "έχει πατήσει γκάζι".

Οι νέες πληροφορίες

"Περνάμε πραγματικά υπέροχα", είπε ο McKay (μέσω του Collider). "Η ομάδα έχει στελεχωθεί με απίστευτους σεναριογράφους. Βασικά περιγράψαμε τα βασικά σημεία της σειράς μαζί με τον σκηνοθέτη Bong κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με εκείνον να επιβλέπει τη διαδικασία". Παράλληλα, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ότι τα "Παράσιτα" του HBO δε θα είναι remake της οσκαρικής ταινίας: "Είναι σειρά με πρωτότυπο περιεχόμενο. Διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με την ταινία, αλλά πρόκειται μία πρωτότυπη ιστορία που ζει στον ίδιο κόσμο". Στο μεταξύ, ο McKay φρόντισε να τονίσει πόσο ευγνώμων αισθάνεται που συμμετέχει σε αυτό το πρότζεκτ.

Το μόνο που άφησε ο McKay για να προσθέσει τη σειρά είναι το εξής: "Κατά καιρούς στη ζωή, στέκεσαι τυχερός και για μένα το να δουλέψω οπουδήποτε κοντά στην τροχιά του σκηνοθέτη Bong - συνήθως, όταν ακούω τους ανθρώπους να λένε 'Είναι τιμή μου', μου ακούγεται σα βλακείες- αλλά πραγματικά είναι τιμή μου".

>Διάβασε ακόμη: Γιώργος Λαμπρινός, ένας μοναχικός μπασίστας στον κόσμο του οσκαρικού μοντάζ

Από την πλευρά του, ο Bong Joon Ho τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναφέρει ότι "τρώγεται" να κάνει μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα "Παράσιτα" γιατί υπάρχουν ένα σωρό ιδέες που δε χωρούσαν στην ταινία. "Όλες οι ιδέες είναι αποθηκευμένες στο iPad μου και ο στόχος μου είναι με αυτή τη μίνι σειρά να δημιουργήσω μία εξάωρη ταινία", είχε εξηγήσει.

Είχε αποκαλύψει επίσης ότι θέλει να επεκτείνει το σύμπαν των "Παράσιτων", επιλέγοντας στοιχεία που είχε υπαινιχθεί στην ταινία, αλλά δε μπόρεσε να εκμεταλλευθεί στην πράξη ελλείψει χρόνου: "Για παράδειγμα, όταν επιστρέφει η αρχική οικονόμος Mun Gwang (Lee Jung Eun) αργά το βράδυ, κάτι συνέβη στο πρόσωπό της. Ακόμη και ο σύζυγός της τη ρώτησε, αλλά ποτέ δεν απάντησε. Ξέρω γιατί είχε τους μώλωπες στο πρόσωπό της. Έχω μια ιστορία για αυτό, και εκτός από αυτό, γιατί γνωρίζει για την ύπαρξη αυτής της αποθήκης; Τι σχέση έχει με αυτόν τον αρχιτέκτονα για να ξέρει για αυτό το καταφύγιο; Οπότε ναι, έχω λοιπόν όλες αυτές τις κρυμμένες ιστορίες που έχω κρατήσει.".

Οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι αντιδράσεις

Χωρίς να έχει κάτι επιβεβαιωθεί από τον οσκαρούχο σκηνοθέτη, λέγεται ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο της τηλεοπτικής διασκευής 6 επεισοδίων θα είναι η Tilda Swinton. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του Bong Joon Ho, καθώς έχουν ξανασυνεργαστεί στις τανίες του Snowpiercer (2013) και Okja (2017). Το όνομα του άντρα πρωταγωνιστεί επίσης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως φημολογείται ότι στη θέση του θα είναι ο Mark Ruffalo. Θα χρειαστεί να περιμένουμε ωστόσο λιγάκι ακόμη, για να δούμε κατά πόσο ο σκηνοθέτης επηρεάστηκε εν τέλει από τις αντιδράσεις που υπήρξαν πέρυσι ότι η αμερικανική τηλεοπτική εκδοχή των "Παράσιτων" χωρίς Νοτιοκορεάτες ηθοποιούς "θα ισοπεδώσει το νοτιοκορεάτικο ταλέντο".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.