O Ewan McGregor γίνεται θρύλος της μόδας για το Netflix

Υποδύεται το σχεδιαστή μόδας Halston που μεσουράνησε στα '70s.

Μετά το American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ryan Murphy επιτέλους επιστρέφει στο Netflix με μία δραματική σειρά που θα συζητηθεί. Ο λόγος για το Halston, με τον Ewan McGregor στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ray Halston Frowick, του σχεδιαστή μόδας που για πολλούς συγκαταλέγεται στη μεγάλη "σχολή" των Yves Saint Laurent και Karl Lagerfeld.

Η ιστορία του Halston

Ο Halston ξεκίνησε στη δεκαετία του 1950 ως καπελάς και έγινε πασίγνωστος το 1961, όταν η Jackie Kennedy φόρεσε το πλέον διάσημο ροζ καπέλο με την υπογραφή του στην ορκωμοσία του JFK. Η σειρά ακολουθεί λοιπόν, τον Ewan McGregor ως Halston στις δεκαετίες '70-'80 στη Νέα Υόρκη, όταν η δημοτικότητά του ήταν στα ύψη υψηλότερο. Στο μεταξύ, η αυτοκρατορία μόδας που δημιούργησε για πολλούς ήταν συνώνυμη με την πολυτέλεια, τον πλούτο, το σεξ και τις γυναίκες που λάτρευαν τα σχέδιά του.

Ο σχεδιαστής περιτριγυριζόταν από παγκοσμίου φήμης ονόματα όπως οι Liza Minelli, Andy Warhol και ο σκηνοθέτης Joel Schumacher και όλοι μαζί σύχναζαν στο θρυλικό Studio 54. Για την ακρίβεια είχε την τέλεια ζωή, ως τη στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη φήμη και την εταιρεία του για να μην περάσει σε χέρια εξαγοραστών. 

Η παραγωγή

To Halston ανήκει σε μία από τις παραγωγές που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία αξίας 300 εκατ. δολαρίων που έχει υπογράψει ο Murphy με το Netflix. Θυμίζουμε ότι μεταξύ των επιτυχιών που φέρουν την υπογραφή του είναι οι σειρές Ratched, Hollywood και The Politician, όπως και η ταινία American Crime Story που μπορείς ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσεις στο Netflix. 

Τα περισσότερα έργα του Murphy εμπίπτουν στον queer κινηματογράφο, ο οποίος επικεντρώνεται σε χαρακτήρες που ανήκουν στην κοινότητα LGBTIQ +. Η Sarah Paulson πρωταγωνιστεί σε πολλές από τις σειρές του, καθώς και ο Matt Bomer και η Cheyenne Jackson. Ο McGregor βέβαια, ήδη έχει δεχθεί πυρά επειδή στην προκειμένη περίπτωση επέλεξε να υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο παρότι ο ίδιος είναι ετεροφυλόφιλος. Σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, εξήγησε ότι εστιάζει στην ιδιότητα του σχεδιαστή μόδας. "Αν ο ρόλος αφορούσε περισσότερο τη σεξουαλικότητά του, ίσως είχα κάνει διαφορετική επιλογή. Αλλά αισθάνομαι ότι αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του ποιος ήταν πραγματικά.", επεσήμανε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σειρά εμφανίζεται ο σύντροφος του Halston, Victor Hugo, αλλά η πλοκή δεν περιστρέφεται γύρω από τη σχέση τους. Αντιθέτως, βλέπουμε πώς το τρίπτυχο φήμη, χρήματα και ναρκωτικά καταφέρνει να καταστρέψει το σχεδιαστή μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του Murphy. 

Το trailer και η πρεμιέρα 

Η παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου στο Netflix. Ας πέσει και το trailer:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".