Lupin: Ποιος είσαι επιτέλους επιθεωρητή Ganimard;

Spoiler alert: Tελικά τι ρόλο παίζει στην εξέλιξη της πλοκής;

Αν έχεις ήδη ασχοληθεί με το δεύτερο μέρος του Lupin στο Netflix χωρίς να έχεις προχωρήσει πέρα από το δεύτερο επεισόδιο, βρίσκεσαι στο σωστό κείμενο. Κι αυτό γιατί λογικά θα σου έχει ήδη δημιουργηθεί η απορία ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Ganimard που συναρπάζει τον επιθεωρητή Youssef Guedira (Soufiane Guerrab). Αν θυμάσαι, ο Raoul (Etan Simon), ο γιος του Assane Diop (Omar Sy) θέτει μια λογική ερώτηση στον αστυνομικό Guedira όταν τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο ξενοδοχείο. "Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από τις περιπέτειες του Arséne Lupin;" 

Ο Guedira απαντά σχεδόν αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτεί ότι προτιμά τον επιθεωρητή Justin Ganimard, εξηγώντας πως είναι και οι δύο αστυνομικοί.

Η αλήθεια βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, είναι κάπως πιο περίπλοκη. Ο Ganimard είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές - αν και όχι ο μοναδικός - του Lupine στα βιβλία Maurice Leblanc. Είναι ο σχετικά μεγάλος σε ηλικία αστυνομικός (άσχετα αν στη σειρά είναι νέος), ο οποίος, κυκλοφορώντας με ένα λαδί παλτό και μία ομπρέλα, καταφέρνει να κυνηγήσει τον Arsène Lupine. Και είναι ο χαρακτήρας που λέει, αφού τον συλλάβει και πριν τον μεταφέρει στη φυλακή Santé (η οποία θα γίνει το νέο ορμητήριο του Lupin): "Είναι κρίμα που δεν είσαι τίμιος άνθρωπος".

Ο Ganimard δεν διαφέρει πολύ από τον Lestrade του Sir Arthur Conan Doyle, έναν χαρακτήρα που πραγματικά ζει για να αποδείξει τη νοημοσύνη του πρωταγωνιστή. Ο Ganimard απεικονίζεται ως ο κλασσικός δημόσιος υπάλληλος, που σπάνια είναι αποδοτικός και συχνά γελοιοποιείται από καταστάσεις όπως το κυνηγητό με τον Lupin. Χρησιμεύει για να δώσει επιπρόσθετο βάρος στο χαρισματικό ερασιτέχνη που επιλύει εγκλήματα δύσκολα για τον αντίστοιχο επαγγελματία ντετέκτιβ. Οι μέθοδοι του πρωταγωνιστή είναι πάντα μοναδικές, καθόλου ασφαλείς, αλλά πάντα αποτελεσματικές. Για την ακρίβεια, ως χαρακτήρας ξεδιπλώνεται περισσότερο σε ένα από τα τελευταία βιβλία του Leblanc, το The Confessions of Arséne Lupine.

Αξίζει να επιστρέψει ο Guedira / Ganimard σε μία 3η σεζόν;

Δεδομένου του ότι ο Lupin έχει ξεφύγει ήδη αρκετές φορές από τον Guedira, το να συνεχιστεί αυτό σε 3η σεζόν θα ήταν μάλλον μία ανούσια σεναριακή επανάληψη. Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι περάσουμε σε επόμενο βιβλίο και 'ανταγωνιστή': Το Arsène Lupin versus Herlock Sholmes. Ναι, καλά διάβασες, ο Leblanc προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το αρχικό όνομα του Sherlock Holmes, ο Conan Doyle δεν τον άφησε και γι' αυτό επιδεικτικά προχώρησε σε αυτόν τον αναγραμματισμό που θυμίζει γάτα να νιαουρίζει πάνω σε κεραμίδια.

Οι fans της σειράς μυθιστορημάτων Lupin εκπλήσσονται με το πώς η σειρά του Netflix αποστασιοποιείται από τον πρωτότυπο χαρακτήρα στα βιβλία, ενώ παράλληλα δεν έχει διευκρινιστεί πώς ακριβώς δημιουργήθηκε εξαρχής. Ένας άντρας ονόματι Pierre Lafitte, ένας συντάκτης με μεγάλη φαντασία, είχε γνωρίσει τον Maurice Leblanc σε ένα ποδηλατικό κλαμπ που σύχναζαν και οι δύο, το Artistic Cycle Club. Ο Leblanc είχε συνεργαστεί μαζί του το 1902 για ένα περιοδικό και ο Lafitte, φυσικά, του είχε ζητήσει να γράψει ένα κείμενο για το νέο περιοδικό Je sais tout που είχε ήδη στα σκαριά. Ο Maurice Leblanc έγραψε λοιπόν, μία ιστορία δεκαπέντε σελίδων, το The Arrest of Arsène Lupine, στην οποία ο ήρωας ήταν ένας γοητευτικός κλέφτης. Αυτό συνέβη τον Ιούλιο του 1905 και η επιτυχία ήταν άμεση. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος