Οι καλύτερες σειρές του 2021 μέχρι στιγμής

Τα μικρά τηλεοπτικά διαμάντια που κυκλοφορούν από το Netflix και το HBO Max, μέχρι το Hulu και το Amazon Prime.

Σίγουρα, η πλούσια σοδειά του 2021 σε σειρές οφείλεται και στην πανδημία που οδήγησε τους δημιουργούς να επανεξετάσουν το τηλεοπτικό είδος ως τρόπο έκφρασης, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης κιόλας από τις πλατφόρμες streaming. Παρόλα αυτά, πάντα θα ισχύουν οι νόμοι της εξέλιξης και του ανταγωνισμού, οπότε ας πούμε ότι η καραντίνα υπήρξε μία ευτυχής παραδόξως συγκυρία- συνδυασμός όλων των παραπάνω για να μην ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε για να παρακολουθήσουμε. Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις τις (μέχρι στιγμής) 10 καινούριες καλύτερες σειρές που συστήνουμε ανεπιφύλακτα για να εμπλουτίσεις τη λίστα με τα must-see σου. 

Mare of Easttown (HBO)

Τα έχουμε ήδη συζητήσει όλα για το Mare of Easttown από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του γύρω στα μέσα Απρίλη. Η Kate Winslet έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της και τις σχετικές λεπτομέρειες τις διαβάζεις εδώ.

Hacks (HBO Max)

Αν λάτρεψες τις εξυπνάδες της Jean Smart στο Mare of Easttown, αλλά ως περιεχόμενο σου έκατσε κάπως 'βαρύ', τότε προτίμησε το Hacks. Σε αυτό υποδύεται μία κωμικό, της οποίας το αστέρι δείχνει να δύει κάπως άδοξα. Μία κειμενογράφος όμως δείχνει να μπορεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει τη χαμένη της δόξα. Η ισχύς εν τη ενώσει θα βοηθήσει άραγε;

>Διάβασε ακόμη: Όλα όσα λέει (και δε λέει) το Framing Britney Spears

The Handmaid's Tale (Hulu)

Προτού ξεστομίσεις 'προπέρσινα ξινά σταφύλια', να σε ενημερώσουμε ότι μετά από μία 'κοιλιά' περίπου δύο ετών, το The Handmaid's Tale επανήλθε δριμύτερο. Ήρθε η ώρα να του δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία, και αν το έχεις παρατήσει στα μισά, να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι την 4η σεζόν, όπου υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις.

High on the Hog (Netflix)

Ενδεχομένως μία από τις καλύτερες σειρές ντοκιμαντέρ με θέμα το φαγητό που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην τηλεόραση. O Stephen Satterfield περνάει από κόσκινο τη γενεαλογία της αμερικανικής γαστρονομίας από τη δυτική Αφρική έως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ατού του είναι ότι "ακούει" τους ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από τον ίδιο να διηγούνται τις ιστορίες τους που στο σύνολό τους συνθέτουν το παζλ της δημιουργίας της παγκόσμιας γαστρονομίας.

The White Lotus (HBO)

Η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για τις 11 του μήνα και αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι το cast απαρτίζεται από μερικές από τις πιο συμπαθητικές φάτσες ηθοποιών, η χημεία των Connie Britton (στο ρόλο της Nicole Mossbacher) και Jennifer Coolidge (στο ρόλο της Tanya McQuoid) είναι από μόνη της ένα κίνητρο. Η εν λόγω μίνι σειρά λειτουργεί ως κωμικός μεγεθυντικός φακός σχετικά με τον τύπο του αχόρταγου πλούτου και της δράσης επί πτωμάτων που τείνουμε να κανονικοποιήσουμε τα τελευταία χρόνια.

WandaVision (Disney+)

Η σειρά που έκανε αρκετούς να ξυπνούν τα ξημερώματα για να την παρακολουθήσουν και να αποφύγουν οποιοδήποτε spoiler, προφανώς δε μπορεί παρά να είναι καλή. Οι Elizabeth Olsen και Paul Bettany ως Wanda και Vision αντίστοιχα, μπορεί να ξεκίνησαν ως το νέο εγχείρημα της Marvel στην τηλεόραση, ωστόσο κατέληξαν να γράφουν ιστορία.

>Διάβασε ακόμη: Όλοι μιλούν για το Mare of Easttown

It's a Sin (HBO)

Προσωπικά, παρότι έχουν μεσολαβήσει διάφοροι ρόλοι, δυσκολεύομαι να ξεπεράσω τον Barney Stinson του Neil Patrick Harris. Όπως και να έχει, η παρουσία του σε αυτό το χρονικό του AIDS ανά την υφήλιο, προτού αποκτήσει το όνομά του, αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα.

Framing Britney Spears (Hulu)

Μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, το ντοκιμαντέρ που περιστρέφεται γύρω από τη σκανδαλώδη επιτροπεία υπό το καθεστώς της οποίας ζει εδώ και χρόνια η Britney Spears είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τα έχουμε πει όλα εδώ, αναλυτικά κιόλας. 

Pretend It's a City (Netflix)

Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Martin Scorsese να ξεκαρδίζεται επί 30 λεπτά είναι ακριβώς αυτό που θα χρειαζόμασταν ως αντίδοτο για να ξορκίσουμε τη χρονιά; Στο Pretend It's a City, ο Fran Lebowitz συναντά τον Scorsese για μία σειρά συζητήσεων που κατά κάποιον τρόπο είναι τόσο επίκαιρες όσο και διαχρονικές. 

Cobra Kai (Netflix)

Αν μάθαμε ένα πράγμα τον περασμένο χρόνο, είναι ότι θα μπορούσαμε να διανύουμε την τελευταία ημέρα στον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά το Netflix και την ύστατη ακόμη στιγμή να επιμένει ότι έχει κάτι καινούριο για εμάς. Όπως και να έχει, παραδόξως το Cobra Kai είναι αρκούντως διασκεδαστικό και διαψεύδει όσους προεξόφλησαν τη δημιουργία μίας σειράς καθαρά για εμπορικούς λόγους λόγω νοσταλγίας.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Σάββας Γκέντσογλου τίμησε την ΑΕΚ στο Survivor

"Έλα να νιώσεις πως είναι η ζωή, όλα τα ωραία μες τη Σκεπαστή...".

Από το Top Gun: Maverick, στο θρίλερ The Running Man ο Glen Powell

Πρόκειται για remake του Running Man του 1987 με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger.

The Sympathizer, πρεμιέρα για τη νέα σειρά του HBO με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Το The Sympathizer είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ και μια διαπολιτισμική σάτιρα.