20 σειρές για το φθινόπωρο

Ξέρουμε τι δεν πρέπει να χάσεις μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μέσα στο 2020, ακόμη και όσοι δεν το έχουν ιδιαίτερα με τις σειρές, τελικά αφιερώσαμε ίσως περισσότερο χρόνο από ποτέ στην τηλεόραση. Μέχρι στιγμής, το 2021 δε δείχνει σημάδια ιδιαίτερης βελτίωσης, πόσω μάλλον όταν στο εξής περιμένουμε λιγότερο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και άρα λιγότερες εξόδους ανεξαρτήτως της πορείας της πανδημίας. Τουλάχιστον, ποικιλία υπάρχει και από νέες πολυαναμενόμενες, αλλά και από αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν είτε για να ρίξουν αυλαία είτε για να συνεχίσουν να μας απασχολούν. Δυναμικό ποδαρικό έκανε ήδη το La Casa de Papel, του οποίου το δεύτερο και τελευταίο μέρος της 5ης σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά όπως και να έχει παρακάτω βρίσκεις τις 20 πιο ενδιαφέρουσες σειρές για το φθινόπωρο εντός και εκτός Netflix

Σεπτέμβριος

Impeachment: American Crime Story (FX, 07/09)

Η πολυσυζητημένη σειρά του ιδιοφυούς Ryan Murphy αναλαμβάνει να δώσει τη δική της εκδοχή στο μεγαλύτερο αμερικανικό σκάνδαλο των 90s, αυτό της εξωσυζυγικής σχέσης του Bill Clinton με τη Monica Lewinsky. Και μόνο το γεγονός ότι θα δούμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Clive Owen, αρκεί. Το cast συμπληρώνουν οι Beanie Feldstein (Monica Lewinsky), Sarah Paulson (Linda Tripp) και Edie Falco (Hillary Clinton).

Lucifer 6η σεζόν β' μέρος (Netflix, 10/09)

Αν βλέπεις φανατικά Lucifer, περιμένεις πώς και πώς το φινάλε της σειράς που σώθηκε από το ίδιο της το φανατικό κοινό με τις ευλογίες του Netflix. Αν όχι, πρέπει οπωσδήποτε να την παρακολουθήσεις. Το περισσότερο που μπορείς να πάθεις, είναι να γίνεις φαν του θεού (στην κυριολεξία στην 6η σεζόν) Tom Ellis.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι βλέπουν Lucifer;

Scenes From a Marriage (HBO, 12/09)

Στο κλασσικό αριστούργημα του Ingmar Bergman από το 1973 επένδυσε το HBO για να δημιουργήσει μία μίνι σειρά που υπεραναλύει τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Το δίπτυχο σενάριο/σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Hagai Levi (εγγύηση στο δράμα) και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Oscar Isaac και Jessica Chastain. 

The Premise (FX on Hulu, 16/09)

Ο B. J. Novak (The Office) δημιούργησε μία σειρά που "χρησιμοποιεί την κωμωδία για να ασχοληθεί με τα σπουδαιότερα θέματα της πρωτόγνωρης σύγχρονης εποχής μας". Στην ουσία πάντως, θα δούμε ένα σωρό καλούς ηθοποιούς (μεταξύ άλλων τους Tracee Ellis Ross, Ben Platt, Lucas Hedges και Daniel Dae Kim) να παίζουν σε επεισόδια που καταπιάνονται με ό,τι μπορείς να φανταστείς, από την παράνομη οπλοκατοχή μέχρι την αστυνομική βία. Πόσο κωμικά τώρα μπορεί να είναι θέματα τόσο ευαίσθητα, θα το δούμε στην πράξη, ωστόσο ο Novak συνέγραψε κάποια από αυτά με τη βοήθεια γνωστών σχολιαστών, όπως οι Josie Duffy Rice και Jia Tolentino.

The Morning Show 2η σεζόν (Apple TV+, 17/9)

Εξαιρετικά εθιστική η πρώτη σεζόν και όντως, ανυπομονούσαμε για λίγη περισσότερη ίντριγκα από τις Alex Levy (Jennifer Aniston) και Bradley Jackson (Reese Witherspoon). Η 2η σεζόν συνεχίζει από το σημείο που οι δυο τους κατήγγειλαν το μέσο στο οποίο εργάζονται για ψυχολογική κακοποίηση, παρουσιάζοντας τις συνέπειες. 

Star Wars: Visions (Disney+, 22/09)

Το Visions είναι βούτυρο στο ψωμί των fans του Star Wars. Η πλοκή του animation προφανώς εκτυλίσσετα σε ένα μακρινό γαλαξία, ενώ περισσότερο ίσως σε δελεάσουν τα ονόματα των δημιουργών του: Hiroyuki Imaishi (Promare), Eunyoung Choi (Ride Your Wave), Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell) κα.

Midnight Mass (Netflix, 24/09)

Μία νέα σειρά τρόμου δια χειρός Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor) καταφθάνει στο Netflix. Ένας μυστηριώδης κληρικός και ένα απομονωμένο νησί σε πρώτο πλάνο προμηνύουν περιέργες καταστάσεις και υπερφυσικά φαινόμενα.

Foundation (Apple TV+, 24/09)

Ο Isaac Asimov συγκλόνισε τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας με το ομώνυμο μυθιστόρημα και τις συνέχειές του. Η πλοκή επικεντρώνεται σε ένα όραμα κατά το οποίο κάθε σημαντικό πολιτικό γεγονός προβλέπεται και σχεδιάζεται εκ των προτέρων από τους "ψυχοϊστορικούς", που έχουν μετατρέψει τις προβλέψεις σε ένα είδος επιστήμης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Lee Pace και Jared Harris. 

Οκτώβριος

Maid (Netflix, 01/10)

Βασισμένο στην best-seller βιογραφία της Stephanie Land, Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive, στο Maid θα δούμε τη Margaret Qualley ως σύγχρονη βιοπαλαίστρια. Η νέα ανύπαντρη μητέρα αποφασίζει να δραπετεύσει από μία κακοποιητική σχέση και εργάζεται ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει η ίδια και η κόρη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματική μητέρα της Qualley που δεν είναι άλλη από την Andie MacDowell, εμφανίζεται επίσης στη σειρά ως Nick Robinson.

The Walking Dead: The World Beyond 2η σεζόν (AMC, 03/10)

Σε περίπτωση που σου λείπει το Walking Dead, μπορείς άνετα να παρηγορηθείς με τα spinoffs. ΤοThe World Beyond καταφθάνει με δεύτερη σεζόν, ενώ στο AMC θα επιστρέψει και το Fear the Walking Dead για την 7η σεζόν του (17/10).

Dopesick (Hulu, 13/10)

Βασισμένο στο βιβλίο της Beth Macy, η μίνι σειρά των Danny Strong (σενάριο) και Barry Levinson (σκηνοθεσία), το Dopesick εξετάζει την εξέλιξη της 'επιδημίας' των οπιοειδών από δεκάδες γωνίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η ιστορία ενός γιατρού (στο ρόλο ο Michael Keaton, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης χρέη εκτελεστικού παραγωγού) σε μία πόλη στη Βιρτζίνια, ο οποίος είναι πεπεισμένος από φαρμακευτικές εταιρείες ότι το OxyContin δεν είναι εθιστικό. Στη σειρά συμμετέχουν επίσης οι Kaitlyn Dever, Michael Stuhlbarg, Peter Sarsgaard, Rosario Dawson και Will Poulter με τον τελευταίο να θυμίζει πολύ έντονα τον Matt Damon.

You 3η σεζόν (Netflix, 15/10)

Μετά από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, το You μετακομίζει στη Βόρεια Καλιφόρνια όπου ξεκινούν από την αρχή τη ζωή τους ο αγαπημένος μας stalker Joe με τη σύζυγό του, Love και το μωρό τους. Μένει να δούμε πώς η Love, που αποδείχτηκε ότι ταιριάζει απίστευτα πολύ όσον αφορά στις εμμονές με τον άντρα της, θα τον 'φέρει βόλτα', ειδικά όταν -από ό,τι φαίνεται- θα μετατοπιστεί το ενδιαφέρον του σε νέο αντικείμενο πόθου.

I Know What You Did Last Summer (Amazon, 15/10)

To μυθιστόρημα της Lois Duncan για μία ομάδα εφήβων που έχει εμπλακεί σε ένα ατύχημα και παρακολουθείται από έναν δολοφόνο, έχει ήδη γίνει ταινία, το 1997 για την ακρίβεια. 24 χρόνια μετά θα δούμε την τηλεοπτική του εκδοχή στο Amazon που υπόσχεται μία πιο μοντέρνα προσέγγιση στο θρίλερ.

Invasion (Apple TV+, 22/10)

Εδώ έχουμε μία σειρά με μεγάλο προϋπολογισμό και αντίστοιχες προσδοκίες που επικεντρώνεται στον αντίκτυπο μίας εξωγήινης εισβολής σε πολλές ηπείρους και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει πολλούς χαρακτήρες. Συνδημιουργήθηκε από τους Simon Kinberg  (X-Men) και David Weil (Solos, Hunters), ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Sam Neill και Shamier Anderson (Wynona Earp).

Colin in Black & White (Netflix, 29/10)

Πέρα από τους συντελεστές και το cast, δε γνωρίζουμε ακόμη αρκετές πληροφορίες για τη νέα μίνι σειρά του Netflix που περιστρέφεται γύρω από τα σχολικά χρόνια του Colin Kaepernick και "τις εμπειρίες που τον οδήγησαν να γίνει ακτιβιστής". Αλλά όταν η δημιουργική ομάδα έχει ως επικεφαλής τους Ava DuVernay, αλλά και τον ίδιο τον Kaepernick, όπως και τους Nick Offerman και Mary-Louise Parker στους ρόλους των θετών γονιών του, προφανώς αρκεί και μόνο αυτό για να μας τραβήξει την προσοχή. 

Succession 3η σεζόν (HBO, κάπου μέσα στον Οκτώβριο)

Λογικά όλοι μας θα θέλαμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου επικρατούν η καλοσύνη και η αλληλεγγύη, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο αν μέσα σε αυτήν την κοινωνία υπάρχουν τύποι όπως η οικογένεια Roy. H πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν της βραβευμένης με Emmy επιστρέφει με τους Roy να είναι πιο άπληστοι και διεστραμμένοι από ποτέ.

Νοέμβριος

Dexter: New Blood (Showtime, 07/11)

Λίγοι έμειναν ευχαριστημένοι από το τέλος του Dexter που επί 8 σεζόν ασχολούνταν με τον ομώνυμο και κατά συρροήν δολοφόνο χαρακτήρα (Michael C. Hall) που προσπαθούσε να βρει ένα ηθικό τρόπο για να δικαιολογήσει τους φόνους που ήθελε να κάνει. Ενδεχομένως να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αδέρφια, αλλά πρέπει να το παρακολουθήσουμε για να το διαπιστώσουμε. Η επιστροφή του Dexter Morgan πάντως, τον βρίσκει 10 χρόνια μετά από τα γεγονότα της τελευταίας σεζόν με νέα ταυτότητα, κάπου στη Νέα Yόρκη. 

The Shrink Next Door (Apple TV+, 12/11)

Το Shrink Next Door ενώνει τους Paul Rudd, Will Ferrell και το σκηνοθέτη Michael Showalter (Wet Hot American Summer, The Big Sick) σε μία πολύ πιο σκοτεινή κωμωδία από ό,τι θα περίμενε κανείς βάσει του κινηματογραφικού παρελθόντος και των δύο. Βασίζεται στο ομώνυμο viral podcast που εξετάζει την αληθινή, περίεργη σχέση μεταξύ ενός ψυχίατρου και του ασθενούς του που έμενε δίπλα του. 

Cowboy Bebop (Netflix, 19/11)

Το live action remake του αντίστοιχου ιαπωνικού anime από το 1998 ανέβαλε την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του, καθώς μέσα στο 2020 πέρα από την πανδημία, ο John Cho τραυματίστηκε σοβαρά στα γυρίσματα. Τώρα που ο Cho ως Spike Spiegel είναι εντάξει στην υγεία του, περιμένουμε να δούμε αν άξιζε τον κόπο η όλη αναμονή.

The Wheel of Time (Amazon Prime, 19/11)

Το Amazon Prime δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και επιθυμεί διακαώς να δημιουργήσει το νέο Game of Thrones, τουλάχιστον όσον αφορά στην επιτυχία του. Έτσι, έχει ήδη στα σκαριά την πανάκριβη τηλεοπτική προσαρμογή του Lord of the Rings για να κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2022, ενώ με τη σειρά του, το The Wheel of Time φέρει μαζί του εξίσου υψηλές προσδοκίες. Το μέλλον όπως παρουσιάζεται στη σειρά θυμίζει μεσαίωνα κατά τον οποίο υφίσταται κανονικά και με το νόμο η μαγεία. Η λατρεμένη μας Rosamund Pike (Gone Girl) ηγείται του cast.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος