Όλοι μιλούν για την πρεμιέρα του Top Chef

Το βράδυ της Κυριακής το hashtag #topchefgr πήρε φωτιά.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 06 Σεπτεμβρίου 2021

Πέρασαν 10 χρόνια από όταν το κόνσεπτ του Top Chef πρωτοσυστήθηκε στην ελληνική τηλεόραση, αφήνοντάς μας 'παρακαταθήκη᾽ τον Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος από συμμετέχων τότε βρέθηκε να μεσουρανεί τα τελευταία 4 χρόνια ως κριτής στο Master Chef του Star Channel. Μόλις χθες λοιπόν, ξαναείδαμε το Top Chef, αυτή τη φορά με τις ευλογίες του ΣΚΑΙ, που φέτος έχει ποντάρει την prime time ζώνη του σε μεγάλο βαθμό (Κυριακή έως Πέμπτη) στις περιπέτειες των chefs που διεκδικούν 100.000 ευρώ.

Το έπαθλο είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα των reality show -το MasterChef προσφέρει 60.000 ευρώ στο νικητή και 10.000 σε όποιον κατακτήσει το silver award- και το στοίχημα να ανταγωνιστεί ένα format που τελευταία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, ακόμα μεγαλύτερο. 

Η πρεμιέρα και τα πρώτα σχόλια

Η πρεμιέρα έριξε τους 15 συμμετέχοντες κατευθείαν στα βαθιά, αφού τους είδαμε να φτάνουν με τις βαλίτσες τους στο χώρο και να μπαίνουν κατευθείαν στην κουζίνα για την πρώτη τους μαγειρική δοκιμασία. Ανάμεσά τους διακρίναμε δύο 'παλαίμαχους' και πολυσυζητημένους πρώην παίκτες του Masterchef από τον κύκλο του 2018, έκαστος για διαφορετικούς λόγους. Ο Τζώρτζης Παπανικολάου έγινε γνωστός για τις αιχμηρές ατάκες του για τους αντιπάλους του στην κουζίνα και ο Δημήτρης Τσίκιλης που είχε παρουσιάσει άδειο πιάτο στους κριτές στη δοκιμασία του "τοίχου".

Οι επαγγελματίες chef κλήθηκαν να μαγειρέψουν το 'πιάτο της ζωής τους' μέσα σε μία μιάμιση ώρα και με το πέρας της δοκιμασίας, οι τρεις κριτές Γιώργος Βενιέρης, Αστέριος Κουστούδης και Γκίκας Ξενάκης περνούσαν από τους πάγκους τους, δοκίμαζαν και βαθμολογούσαν τα πιάτα τους για να ζητήσουν στη συνέχεια από 6 από αυτούς να τους ακολουθήσουν σε μία διαφορετική αίθουσα. Εκεί, ξεχώρισαν τις τρεις καλύτερες προσπάθειες, εκ των οποίων οι δημιουργοί τους θα αποτελέσουν τους αρχηγούς των τριών νέων ομάδων, ενώ ο καλύτερος (Ειρήνη Γεωργουδιού) απέκτησε ασυλία για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Tα σχόλια των τηλεθεατών για την πρεμιέρα του Top Chef στο μεταξύ, απασχόλησαν κατά κράτος και το Twitter, μέσω του οποίου έσπευσαν να σχολιάσουν το νέο προϊόν, τους κριτές, αλλά και τους συμμετέχοντες. Η σύγκριση με το MasterChef ήταν αναμενομενη και κυρίως αναπόφευκτη. 

Παρακάτω βλέπεις μερικά από τα πιο δημοφιλή: 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος