Μία Μαργαρίτα ανθίζει στην ελληνική κουζίνα (και τηλεόραση)

Η πρώτη Ελληνίδα MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη και οι λόγοι που είναι η αγαπημένη όλων.

Παρακολουθώντας όλους τους κύκλους MasterChef, μπορεί να διακρίνει κανείς το μοτίβο επιλογής των συμμετεχόντων. Προφανώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν γνώση της μαγειρικής -έστω ερασιτεχνική- αλλά και ιδιαίτερη προσωπικότητα, αυτή που θα ενισχύσει το ριάλιτι στοιχείο της εκπομπής. Συνήθως πρόκειται για ένα 'μωσαϊκό' ανθρώπων μέσα από το οποίο ο τηλεθεατής θα βρει κάποιον από όλους αυτούς να ταυτιστεί, να συμπαθήσεινα αντιπαθήσει. Βλέποντας στις οντισιόν τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και κρίνοντας από τις γκάφες και τη φαινομενική της αφέλεια κανείς ίσως δεν περίμενε ότι θα φτάναμε σήμερα να μιλάμε για την πρώτη Ελληνίδα γυναίκα MasterChef

Το μαργαριτάρι που αποδείχθηκε διαμάντι

Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι μία γυναίκα κατέκτησε τον τίτλο. Εν έτει 2021 δε χρειάζεται καμία περαιτέρω εξήγηση ότι ήταν καθαρά θέμα συγκυριών και όχι ικανοτήτων. Απλώς μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, δεν είχε τύχει να συμβεί. Αντιθέτως, θα μείνω στη νίκη της Μαργαρίτας, που από τον πρώτο μήνα κιόλας έγινε η αγαπημένη του κοινού (μαζί με τον Τζιοβάνι και τον Παύλο) και που αν ψήφιζε το κοινό, πάλι ο τίτλος δικός της θα ήταν.

> Διάβασε ακόμη: Ο ξεχωριστός κύριος Jason Atherton

Για πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού μάλιστα, είδαμε τους ίδιους τους παίκτες (και ανταγωνιστές της στην ουσία), να αναγνωρίζουν το ταλέντο της και να χαίρονται με την επιστροφή της, όπως και τους κριτές να μιλούν με ξεχωριστά λόγια, που καταδείκνυαν την εκτίμησή τους προς εκείνη. 

>Διάβασε ακόμη: Ο ξεχωριστός κύριος Jason Atherton

Το δίκαιο που έγινε πράξη 

Η νίκη της Μαργαρίτας έχει πολλές 'γεύσεις', μα και μία πολύ συγκεκριμένη επίγευση. Κατά καιρούς η τηλεόραση κατακρίνεται για τα πρότυπα που προβάλλει -φέτος ίσως περισσότερο από ποτέ εξαιτίας της εκτεταμένης ριαλιτοκρατίας- όμως στην προκειμένη περίπτωση, βρήκε ένα παράδειγμα προς μίμηση.

> Διάβασε ακόμη: Το ντάσι, το mirepoix, το παστινάκι και οι υπόλοιπες άγνωστες λέξεις του MasterChef

Ένα κορίτσι από τη Σκάλα Καλλονής της Λέσβου, που έχασε πολύ νωρίς σε ατύχημα τον πατέρα του, μεγάλωσε με τέτοιο τρόπο ώστε παραδίδει μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς μέσα από τη μικρή οθόνη. Η αξιοπρεπής Μαργαρίτα, όπως εξομολογήθηκε στην κάμερα στο προτελευταίο επεισόδιο, δεν ήθελε να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο μέσα από μία ακόμη λυπητερή ιστορία.

Μελό δεν ήταν στο μεταξύ, ίσα ίσα που αυτοσαρκαζόταν από το πρώτο λεπτό. Απέδειξε όμως πως με όχημα μόνο το ταλέντο, τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την πίστη μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

> Διάβασε ακόμη: Ο πρώτος MasterChef με αστέρι Michelin

Πως με ταπεινότητα, αγάπη και αδιαφορία για την κατσίκα του γείτονα, μόνο μπροστά μπορούμε να προχωρήσουμε, κερδίζοντας το σεβασμό όλων. Η Μαργαρίτα μοιράστηκε την αλήθεια της με το κοινό και εκείνο με τη σειρά του αντάμειψε την αυθεντικότητά της. 

Είναι η νίκη της, μία επικράτηση του καλού ενάντια στο κακό; Μία κατασταλαγμένη απάντηση χρειάζεται περισσότερη σκέψη, ωστόσο το γεγονός ότι εκεί έξω κυκλοφορούν και ανθίζουν ακόμη τέτοιες Μαργαρίτες -όσο σπάνιες κι αν είναι- είναι ένας λόγος για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

Μία Μαργαρίτα ανθίζει στην ελληνική κουζίνα (και τηλεόραση)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.