Σασμός, μία ταινία που κατά τύχη έγινε τηλεοπτική σειρά

Εντυπώσεις και παρατηρήσεις για τη νέα σειρά του Alpha.

Γράφει: Esquire Editors 07 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν είδα τις πρώτες τηλεοπτικές αναφορές από τον Alpha στον "Σασμό” ομολογώ πως αδιαφόρησα. Εντάξει, ας μην κρυβόμαστε, ο συγκεκριμένος σταθμός δεν έχει παράδοση επιτυχίας σε τέτοιου είδους σειρές, με εξαίρεση το "Τατουάζ” που δεν το λες και ακριβώς Alpha material μιας και ήταν Γεωργίου. Μετά τη μέτρια πορεία της "Αγγελικής”, η οποία κατά τα άλλα ήταν μια πραγματικά καλή σειρά, δεν περιμένεις με αγωνία για να πεις πως η επόμενη δουλειά θα σαρώσει.

> Διάβασε ακόμη: Η Γη της Ελιάς: Όλοι μιλούν για τη νέα σειρά του Mega

Οι μήνες πέρασαν, τα γυρίσματα ξεκίνησαν και οι αναφορές πλήθυναν. Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο ο κόσμος με έπεισε πως περιμένει τον "Σασμό” παρά ο ίδιος ο Alpha μέσω της καμπάνιας του. Δεν λέω πως δεν το διαφήμισαν καλά, ωστόσο είναι από τις λίγες φορές που ο κόσμος μιλά για μια σειρά πριν τη δει καν.

Μετά το πρώτο επεισόδιο

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον "Σασμό” έχοντας δει το πρώτο επεισόδιο. Καλογυρισμένη, κινηματογραφική, με ωραία φωτογραφία και αληθινές ερμηνείες, ο "Σασμός” ως τηλεοπτική σειρά είναι το καλύτερο δείγμα μυθοπλασίας που κατέθεσε ο νέας κοπής Alpha.

> Διάβασε ακόμη: Οι σειρές του COSMOTE TV για τον Σεπτέμβριο

Μη σας πω και όλος ο Alpha, μετά τα χρόνια των βιογραφικών σίριαλ, την "Τελευταία Παράσταση” της Λαμπέτη και τα "Ματωμένα Χώματα”. Ωστόσο, εδώ έχουμε μία σύγχρονη, καθημερινή σειρά, με μια πολύ δυνατή ιστορία. Θα μου πείτε τέτοιες υπάρχουν πολλές, εδώ γιατί τέτοια χαρά;

Με λίγα λόγια, ο "Σασμός” έχει ένα άριστο καστ, μια καλή σκηνοθεσία (δεν είμαι ειδικός για να δώσω και Όσκαρ, ό,τι βλέπω σας γράφω), ωραία ελληνική πρωτότυπη μουσική και επιτέλους μια καθαρά ελληνική ιστορία.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι μιλούν για την πρεμιέρα του Top Chef

Ναι, μπορεί η όλη φάση με τις βεντέτες να φαίνεται κάπως φολκλόρ στις μέρες μας ή τελοσπάντων τετριμμένη μιας και στα νιάτα μας έχουμε δει και "Της αγάπης μαχαιριά”. Όμως επιμένω, ο "Σασμός” έχει μια εξαιρετική ιστορία και τους πιο ωραίους πρωταγωνιστές, τους κατάλληλους, αυτούς που κουμπώνουν πάνω στους ρόλους λες και γράφτηκαν για αυτούς.

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.