Κομάντα και Δράκοι: Όλοι μιλούν για το ελληνικό Stranger Things

Η σειρά του Mega έκανε πρεμιέρα και το κοινό την αποθεώνει.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 23 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κομάντα και Δράκοι του Θοδωρή Παπαδουλάκη (που τον γνωρίζεις ασφαλώς από το Νησί) έκανε χθες το βράδυ πρεμιέρα στο Mega, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον διαφορετικό δρόμο που τραβά πια η ελληνική μυθοπλασία. Έναν δρόμο διαφορετικό, που πολύ μας αρέσει. Το νεανικό, μεταφυσικό δράμα είναι φυσικά μία προσπάθεια εντελώς διαφορετική για τα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας μας, θυμίζοντας μεταξύ άλλων κάτι από Stranger Things και Goonies.

Η υπόθεση

Ο Γιώργος, ένα χαρισματικό 11χρονο αγόρι, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη αναζητώντας μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας του. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Δεν θα τα αντιμετωπίσει όμως μόνος, αφού σύντομα γίνεται μέλος των "Κομάντο”, μιας παρέας ντόπιων παιδιών.

> Διάβασε ακόμη: Οι ελληνικές σειρές της νέας σεζόν

Μαζί αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου 'ιδιαίτερο' αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των Δράκων και να δώσουν ένα τέλος στη βεντέτα που στοιχειώνει το χωριό. Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.

Το cast

Στη σειρά πρωταγωνιατούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Κοκογιαννάκης, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Στρατάκης, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Δημήτρης Καλογεράκης, Νικόλας Χανακούλας, καθώς και οι μικροί πρωταγωνιστές (Κομάντ) Γιώργος, Ζαχαρένια, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος. Guest Star, ο Στέλιος Μάινας.

Το Twitter πήρε θέση

Το ελληνικό Twitter τοποθετήθηκε με ενθουσιασμό για τη νέα σειρά, με πολλά και εγκωμιαστικά σχόλια.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.