Πριν το Squid Game, υπήρξε το Battle Royale

Κάποιοι πολεμούσαν για τη ζωή τους σε μία αρένα πολλά χρόνια πριν Το Παιχνίδι του Καλαμαριού.

Γράφει: Esquire Editors 25 Οκτωβρίου 2021

Επειδή Το Παιχνίδι του Καλαμαριού του  Hwang Dong-hyuk, η πιο εμπορική σειρά που παίχτηκε ποτέ στο ηλεκτρονικό κανάλι του Netflix, "σάρωσε" τα πάντα στο πέρασμα του είναι απαραίτητο ο κόσμος να αναζητήσει τις αναφορές. Δεν είναι μονάχα "ιστορικό" το ζήτημα.  Είναι περισσότερο μία ανθρώπινη ανάγκη να συσχετίσουμε σωστά, ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερα πράγματα να συνδεθούμε, να ενθουσιαστούμε, περισσότερα πράγματα να αγαπήσουμε.  

Το cult φιλμ Battle Royale

Πολλοί σχολίασαν ότι το Squid Game, που ήρθε απο τη Νότια Κορέα για να συνεπάρει ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από την αριστουργηματική ταινία του  Bong Joon-ho "Παράσιτα", το φιλμ που έφυγε με όλα τα Όσκαρ από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες το 2020, κάνοντας τον - τότε- πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δηλώσει εκνευρισμένος: "Δε φτάνει που οι Κορεάτες μας κάνουν όλα αυτά, πάτε και τους δίνετε και το Όσκαρ".

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν κάτι αρκετά πιο προφανές, ότι δηλαδή το Squid Game θυμίζει πολύ την επιτυχημένη σειρά ταινιών Hunger Games με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς, αλλά στην κορεάτικη, αρκετά πιο ποπ εκδοχή τους.

> Διάβασε ακόμη: Φθινοπωρινό σινεμά, βγαλμένο μέσα από τη ζωή

Οι πιο ενημερωμένοι πάλι δε γινόταν να μην παρατηρήσουν πως το κορεάτικο θρίλερ του Netflix αντλεί σοβαρές αναφορές από το σκοτεινό, cult φιλμ Battle Royale, τη γιαπωνέζικη ταινία που παίχτηκε για πρώτη φορά το 2000, σοκάροντας τους θεατές με τη βιαιότητα και την ωμή αγριάδα της.

Όχι μία ακόμη προσπάθεια εντυπωσιασμού

Πολλά περισσότερα από άλλη μία άνευ λόγου και αιτίας splatter ταινία, το Battle Royale είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ιάπωνα Koushun Takami το οποίο είχε κυκλοφορήσει έναν μόλις χρόνο νωρίτερα.

Σε μία Ιαπωνία του μέλλοντος οι νέοι, στον απόηχο μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης, εξεγείρονται απέναντι στο εκπαιδευτικό και το πολιτικό σύστημα, αναγεννώντας έναν φουτουριστικό και απόλυτα χαοτικό Μάη του '68. Μία επανάσταση που χαρακτηρίζεται, ωστόσο, από πολύ μεγαλύτερη παραβατικότητα και πολύ λιγότερα ουσιαστικά αιτήματα. Τότε, η κυβέρνηση υιοθετεί έναν ακραίο νόμο προκειμένου να βάλει όρια στην ατιμωρησία και στις ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Διάβασε ακόμη: Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Νοέμβριο

Κάθε έτος, μία τάξη επιλέγεται τυχαία προκειμένου να μεταφερθεί σε ερημική, άγνωστη τοποθεσία. Εκεί οι μαθητές καλούνται να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον σε μία απομακρυσμένη, τρομακτική, φυσική αρένα προκειμένου να αναδειχθεί μόνον ένας τυχερός και ισχυρός νικητής που θα φύγει από το έρημο νησί ζωντανός.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.