Γιατί ο κόσμος παθιάζεται με τους γκάνγκστερ

Τι έχουν τα κακά παιδιά της μικρής και της μεγάλης οθόνης και κάνουν άπαντες να γοητεύονται.

Είτε πρόκειται για το μεθυστικό μείγμα του χαρίσματος και της βίας ή αποκαλύψεις σχετικά με τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, υπάρχει κάτι στους γκάνγκστερ, που μας τραβάει την προσοχή και ενίοτε μας κάνει να κολλάμε.

Έρωτας με τη Μαφία

Από τον Enrico "Rico” Bandello στην ταινία Little Caesar του 1931 μέχρι τον Νονό, τους θρυλικούς δίδυμους αδελφούς Kray του Λονδίνου, τον Tony Soprano των Sopranos, τα "Καλά Παιδιά" και τον "Ιρλανδό" του Martin Scorsese είμαστε εντελώς ερωτευμένοι με τους γκάνγκστερ, ειδικά όταν ανάμεσα μας μεσολαβεί μια κινηματογραφική οθόνη.

Γιατί ο κόσμος παθιάζεται με τους γκάνγκστερ

Γιατί όμως; Γιατί είμαστε παθιασμένοι με αυτούς τους ανθρώπους, που κάτω από τη λάμψη των κοστουμιών τους είναι εγκληματίες; Λοιπόν, το κανάλι Now You See στο YouTube το έψαξε και σου εξηγεί. Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ανάλυσης της ταινίας σε βάθος και ψυχοαναλυτικών αποδείξεων, ο αφηγητής μπαίνει στο μυαλό σου και εξηγεί γιατί όλοι γοητευόμαστε από τον χαρακτήρα ενός γκάνγκστερ.

Ουσιαστικά αυτό που εξηγεί έχει να κάνει με το βασικό στοιχείο ενός γκάνγκστερ: Παίρνει αυτό που θέλει, όποτε το θέλει. Αυτοί οι άντρες -και κάποιες φορές γυναίκες- προσπαθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους τη μοίρα τους και το καταφέρνουν μέχρι την αναπόφευκτη πτώση.

Ίσως ο χαρακτήρας του Jack Nicholson στον Πληροφοριοδότη το θέτει με τον καλύτερο τρόπο: "Δεν θέλω να είμαι προϊόν οποιουδήποτε περιβάλλοντος."

Όταν σε μια ιστορία γκάνγκστερ οι χαρακτήρες ξεκινούν από το χαμηλότερο επίπεδο μιας κοινωνίας και φτάνουν να γίνονται κάτι σπουδαίο, ίσως αυτοί οι χαρακτήρες να προκαλούν μεγαλύτερη έμπνευση, απ' όσο νομίζεις.

Από: gr.AskMen.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης