Οι πολυαναμενόμενες σειρές του Netflix για το 2022

28 σειρές που ήδη ξέρουμε ότι θα μας απασχολήσουν εντός της χρονιάς.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 20 Ιανουαρίου 2022

Σε μία εποχή που μία ποιοτική παραγωγή μπορεί να σώσει ένα σαββατοκύριακο καραντίνας, κάθε πλατφόρμα streaming βάζει τα δυνατά της για να κρατά το κοινό της σε εγρήγορση. Στην προκειμένη περίπτωση, ρίχνουμε μία ματιά στις πολυαναμενόμενες σειρές του Netflix για το 2022, αυτές που ξέρουμε ότι θα κυκλοφορήσουν. Εξάλλου, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποκαλύψει όλους τους άσσους που κρατά εσκεμμένα κρυμμένους στο μανίκι του. 

Ozark (21/01)

Η τελευταία σεζόν αρχής γενομένης από το πρώτο της μέρος φημολογείται συγκλονιστική. Οι Byrde συνεχίζουν να μπλέκουν με όλο και πιο επικίνδυνους ανθρώπους και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η γη κάτω από τα πόδια τους. Η τελευταία σεζόν αποτελείται από δύο μέρη συνολικά 14 επεισοδίων. 

> Διάβασε ακόμη: Ώρα να δώσουμε στο Ozark την αναγνώριση που του αξίζει

Feria: The Darkest Light (28/01)

(Νέα σειρά) Μαθαίνεις ότι οι γονείς σου συμμετείχαν σε μια τελετή αίρεσης που κατέληξε να σκοτώσει 23 ανθρώπους - τι κάνεις; Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουν σε αυτό το ισπανικό θρίλερ φαντασίας οι Eva και Sofía, μαζί με κάποια υπερφυσικά στοιχεία που δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους.

In From the Cold (28/01)

(Νέα σειρά) Αν σου αρέσουν τα κατασκοπευτικά δράματα με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, κάτι τέτοιο είναι το In From the Cold. Η σειρά αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας που θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά της επανεξετάζοντας το παρελθόν της ως Ρωσίδα κατάσκοπος, όταν ένας πρώην εχθρός της επανεμφανίζεται.

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window (28/01)

(Νέα σειρά) Η σκοτεινή αυτή κωμωδία τρολάρει ψυχολογικά θρίλερ όπως τα The Woman in the Window και The Girl on the Train.. Η Kristen Bell ηγείται του cast ως η κλισέ, προβληματισμένη πρωταγωνίστρια που ως κλεισμένη στο σπίτι αποκτά εμμονή με τη γειτόνισσά της μέχρι που (ίσως) γίνεται μάρτυρας ενός φόνου.

> Διάβασε ακόμη: Τι ακριβώς είναι το κορεάτικο La Casa de Papel;

Raising Dion (01/02)

Μετά από δυόμισι χρόνια, η οικογενειακή σειρά υπερηρώων επιστρέφει με τη 2η σεζόν της. Τοποθετημένη δύο χρόνια μετά την 1η σεζόν, ο Dion μάλλον συνεχίζει την εκπαίδευσή του, ενώ ελλοχεύει μία ολοκαίνουργια απειλή.

Inventing Anna (11/02)

(Νέα σειρά) Το 2018, το διαδίκτυο πήρε φωτιά εξαιτίας της scammer Anna Delvey (κατά κόσμον Anna Sorokin), τα κατορθώματα της οποίας καταγράφηκαν αναλυτικά σε άρθρο του New York magazine. Τώρα, η ιστορία της αποκτά τηλεοπτική εκδοχή δια χειρός Shonda Rhimes, με την Julia Garner να αναλαμβάνει να υποδυθεί την ηρωίδα που κατάφερε να εξαπατήσει τον κόσμο της τέχνης της Νέας Υόρκης προσποιούμενη μια Γερμανίδα κληρονόμο.

> Διάβασε ακόμη: Μία πρώτη ματιά στην 5η σεζόν του Cobra Kai

Space Force (18/02)

Η κωμωδία που δημιούργησαν ο Steve Carrell και ο Greg Daniels για έναν άνδρα της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει να διευθύνει ένα νέο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων, τη Space Force, επιστρέφει. Στη 2η σεζόν η ομάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξία της στη νέα διοίκηση.

Vikings Valhalla (25/02)

(Νέα σειρά) Εδώ έχουμε ένα spin-off της επιτυχημένης σειράς Vikings του History Channel, που διαδραματίζεται 100 χρόνια μετά τα γεγονότα της αρχικής σειράς, ακολουθώντας τις περιπέτειες μερικών από τους πιο εμβληματικούς Βίκινγκς, όπως ο Leif Erikson.

Bridgerton (25/03)

H 2η σεζόν του bestseller του Netflix εστιάζει στις περιπέτειες της Kate Sharma, την οποία υποδύεται η πρωταγωνίστρια του Sex Education, Simone Ashley.

The Crown (Νοέμβριος)

Στην 5η σεζόν του The Crown η Elizabeth Debicki υποδύεται τη Diana, ο Dominic West τον πρίγκιπα Κάρολο και η Imelda Staunton αντικαθιστά την Olivia Coleman ως βασίλισσα Ελισάβετ. Προφανώς, όλο το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στην πρώτη.

Devil In Ohio 

(Νέα σειρά) Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Daria Polatin, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, το Devil in Ohio αποκτά την τηλεοπτική του εκδοχή με πρωταγωνίστρια την Emily Deschanel. Η σειρά ακολουθεί μια ψυχίατρο που αναλαμβάνει το καταφύγιο μίας σατανιστικής αίρεσης με την απόφασή της αυτή να τη φέρνει αντιμέτωπη με περίεργες αφίξεις νέων επισκεπτών και δυσοίωνα γεγονότα.

Dead To Me

Οι Thelma και Louise του Netflix ολοκληρώνουν την εγκληματική τους δραστηριότητα σε αυτήν την 3η και τελευταία σεζόν. Λογικά σε αυτά τα επεισόδια θα δούμε τι έγινε μετά από εκείνο το αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω αλκοόλ από το οποίο επέζησαν η Jen (Christina Applegate) και η Judy (Linda Cardellini).

Locke & Key

Ούτε στην 3η σεζόν τα αδέλφια Locke γλιτώνουν από τις κακές υπερφυσικές δυνάμεις. Η δημοφιλής τρομακτική σειρά που βασίζεται στα κόμικς των Joe Hill και Gabriel Rodríguez θα επιστρέψει σε κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

>Διάβασε ακόμη: 10 άχαστες ταινίες με τον Cillian Murphy

Peaky Blinders

Σιγά σιγά πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα ότι το δράμα του φτάνει στο τέλος του με την πολυαναμενόμενη 6η σεζόν. Όπως και να έχει, ο Thomas Shelby και η εγκληματική του οικογένεια δεν έχουν τελειώσει ακόμα με την προσπάθεια να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους....

Stranger Things

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια επιστρέφουμε στο Hawkins της Ιντιάνα για την 4η σεζόν. Η sci-fi ναυαρχίδα του Netflix πλέον τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών: Η Eleven και οι Byers επισκέπτονται το Hawkins μετά από τη μετακόμισή τους, ενώ το AV Club αναμένεται να ερευνήσει μία σκοτεινή δύναμη που πλανάται γύρω από τη γενέτειρά τους από τη δεκαετία του '50.

Lost Ollie

(Νέα σειρά) Εμπνευσμένη από το παιδικό βιβλίο Ollie’s Odyssey του William Joyce, η τηλεοπτική προσαρμογή του Netflix ακολουθεί τον Billy (με τη φωνή του Jonathan Groff), ένα λούτρινο κουνέλι που ψάχνει στη χώρα για τον Billy, το αγόρι που τον έχασε. Κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού, ο Billy προσπαθεί να βοηθήσει άλλα χαμένα παιχνίδια ("Losts") να βρουν τους ιδιοκτήτες τους, προς μεγάλη ενόχληση του Zozo (Τιμ Μπλέικ Νέλσον), ενός πάντα παραμελημένου παιχνιδιού του λούνα παρκ που θέλει να εκδικηθεί τους πάντες. Σε αυτή τη μίνι anime σειρά για μικρούς και μεγάλους αξίζει να σημειωθεί ότι χαρίζει τη φωνή της και η Mary J. Blige.

The Umbrella Academy

Τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο τρελά για την οικογένεια Hargreeves στην 3η σεζόν. Τα αδέρφια με τις υπερδυνάμεις λέγεται ότι θα συναντήσουν την οικογένεια Sparrow, τους απόκοσμους ομολόγους τους από μια άλλη διάσταση.

Wednesday

(Νέα σειρά) Καλωσορίζουμε το ανατριχιαστικό, αλλόκοτο, μυστηριώδες και τρομακτικό νέο spin-off του The Addams Family δια χειρος Tim Burton: Η Wednesday Addams από την Οικογένεια Addams αποκτά τη δική της σειρά ενηλικίωσης. Στο ρόλο αυτής, η πρωταγωνίστρια του Scream, Jenna Ortega.

Russian Doll 

Πραγματοποιώντας την πρεμιέρα του το 2019, υπό κανονικές συνθήκες τώρα θα είχαμε ήδη παρακολουθήσει τη 2η σεζόν του Russian Doll- ας όψεται η πανδημία. Όπως και να έχει, λογικά η dramedy επιστημονικής φαντασίας που ακολουθεί τη Nadia (Natasha Lyonne), η οποία πεθαίνει στα 36 της και έκτοτε ζει επαναλαμβανόμενα την τελευταία της ημέρα, θα επιστρέψει σύντομα στην πλατφόρμα streaming. 

>Διάβασε ακόμη: Οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2022

The Witcher: Blood Origin

(Νέα σειρά) Καθώς περιμένουμε υπομονετικά για περισσότερες περιπέτειες από τον Geralt του The Witcher, αυτή η prequel σειρά θα μας τροφοδοτεί με νέο υλικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαδραματίζεται 1.200 χρόνια πριν από την επιτυχημένη σειρά φαντασίας και αφηγείται την ιστορία του πρώτου Witcher.

The Sandman

(Νέα σειρά) Βασισμένο στη σειρά κόμικς του Neil Gaiman το 1989, το "The Sandman" ακολουθεί τον Μορφέα, ή αλλιώς τον Βασιλιά των Ονείρων (Tom Sturridge), αφού δραπετεύει μετά από 105 χρόνια φυλάκισης από τον Roderick Burgess (Charles Dance). Στη συνέχεια, προσπαθεί να διεκδικήσει τα τρία τοτέμ της δύναμής του: ένα σακουλάκι με άμμο, το κράνος του και ένα ρουμπίνι, τα οποία χρειάζεται για να ξαναχτίσει τον κόσμο των ονείρων που σχεδίασε. 

> Διάβασε ακόμη: 8 ντοκιμαντέρ για το 2022

Anatomy of a Scandal

(Νέα σειρά) Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sarah Vaughan, η πρώτη σεζόν της σειράς Anatomy of a Scandal αφηγείται την έρευνα για τον James Whitehouse (Rupert Friend), ένα Βρετανό πολιτικό που κατηγορείται για βιασμό. Η σύζυγός του, Sophie (Sienna Miller), είναι πεπεισμένη για την αθωότητά του, αλλά η αφοσίωσή της δοκιμάζεται από την επιμονή της εισαγγελέως Kate Woodcroft (Michelle Dockery). Με επίκεντρο τη σεξουαλική συναίνεση και τα προνόμια, όπως τα βιώνουν τα εύπορα και καταξιωμένα μέλη της βρετανικής κοινωνίας, η σειρά ανθολογίας στοχεύει να παρουσιάζει αυτοτελείς ιστορίες σε κάθε της σεζόν.

The Lincoln Lawyer

(Νέα σειρά) Ήρθε η ώρα να ξαναγνωρίσουμε τον Mickey Haller. Ο ιδεαλιστής δικηγόρος που πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά μυθιστορημάτων του Michael Connelly και στη συνέχεια ενσαρκώθηκε από τον Matthew McConaughey στην ταινία του 2011 κάνει come back στην επερχόμενη δραματική σειρά του Netflix, The Lincoln Lawyer. Αυτή τη φορά, τον υποδύεται ο Manuel Garcia-Rulfo και μαζί του εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, η Neve Campbell και ο Angus Sampson, ενώ δημιουργός της σειράς είναι ο παραγωγός του πολυβραβευμένου The Good Wife, Ted Humphrey.

Florida Man 

(Νέα σειρά) Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας έμπειρος πρώην αστυνομικός επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Φλόριντα, για να εντοπίσει τη σύντροφο ενός μαφιόζου που το 'βαλε στα πόδια; Σίγουρα όχι κάτι εύκολο, και θα το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι παρακολουθώντας τον Edgar Ramirez να πρωταγωνιστεί σύμφωνα με το Netflix τουλάψιστον "σε μία άγρια οδύσσεια".

The Pentaverate

(Νέα σειρά) Στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε live-action μετά το "The Love Guru" του 2008, ο Mike Myers θα υποδυθεί και πάλι πολλούς ρόλους - επτά χαρακτήρες, για την ακρίβεια - σε αυτήν την κωμωδία. Το Pentaverate (που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην κωμωδία του Myers "So I Married an Axe Murderer" του 1993) είναι το όνομα μιας μυστικής εταιρείας, αποτελούμενης από πέντε άνδρες. Εδώ, ο Myers παίζει έναν Καναδό δημοσιογράφο που πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια, να σώσει τον κόσμο χωρίς όμως να εκθέσει το Pentaverate στο κοινό.

>Διάβασε ακόμη: Θρυλικές ταινίες των 80s που κλείνουν τα 40 το 2022

Resident Evil

(Νέα σειρά) Αποκλείεται να μην ξέρεις το Resident Evil: Υπήρξαν τουλάχιστον δύο ντουζίνες βιντεοπαιχνίδια, μισή ντουζίνα ταινίες και ένα σωρό μυθιστορήματα, κόμικς και anime, όλα βασισμένα στο παιχνίδι Playstation των Shinji Mikami και Tokuro Fujiwara του 1996 με θέμα μία φαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει έναν ιό ικανό να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Η επερχόμενη live-action σειρά του Netflix θα αφηγηθεί μία εντελώς νέα ιστορία που διαδραματίζεται σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την ανακάλυψη του T-virus, καθώς μία επιδημία αποκαλύπτει σκοτεινά μυστικά μέσα στη μυστηριώδη εταιρεία Umbrella Corporation.

The Midnight Club

(Νέα σειρά) Επτά νεαροί ενήλικες με ανίατη ασθένεια διαμένουν στον ξενώνα Rotterdam House. Η ομάδα είναι αρκετά δεμένη και συναντιέται κάθε μεσάνυχτα για να λέει ο ένας στον άλλον τρομακτικές ιστορίες. Σε κάποια στιγμή προχωρούν σε μία συμφωνία μεταξύ τους: Το πρώτο μέλος που θα υποκύψει στην ασθένειά του πρέπει να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει με τους άλλους. Όταν ένας από αυτούς πεθαίνει, ο όρκος τους δοκιμάζεται.

> Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Το The Midnight Club βασίζεται στο μυθιστόρημα του Christopher Pike, αλλά -όπως και το The Haunting of Bly Manor- θα ενσωματώσει και άλλα έργα του συγγραφέα στη διασκευή του. Μετά την επιτυχία που γνώρισε ο σεναριογράφος Mike Flanagan με τα Haunting και Midnight Mass, μένει να δούμε αν και το The Midnight Club θα τα πάει εξίσου καλά. 

Cabinet of Curiosities

(Νέα σειρά) Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του The Shape of Water, Guillermo del Toro έρχεται στο Netflix για να επιμεληθεί μια συλλογή ιστοριών με σκοπό να αμφισβητήσουν τις αντιλήψεις μας για τον τρόμο. Ο Del Toro δημιουργεί δύο πρωτότυπα έργα σε αυτά τα 8 επεισόδια, ενώ επιστρατεύει μία πραγματικά απίστευτη σειρά από εξαιρετικούς σεναριογράφους για να δημιουργήσουν τα υπόλοιπα έξι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.