Νέα παιχνίδια στη S02 του Squid Game

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη συνέχεια της πιο δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Όσο κι αν έχει πασχίσει το αντίπαλο δέος Bridgerton να το ξεπεράσει, το Squid Game παραμένει στην κορυφή των θεάσεων του Netflix παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο πολυαναμενόμενη την έλευση της 2ης σεζόν του. Οι πρώτες πληροφορίες είναι εδώ και εννοείται τις μοιραζόμαστε μαζί σου. Το χορό των αποκαλύψεων για την ακρίβεια άνοιξε ο Lee Jung-jae σε συνέντευξή του με το βρετανικό Esquire, λέγοντας ότι ενδέχεται να δούμε την κωμική πλευρά του Gi-hun να ξετυλίγεται στο δεύτερο κύκλο:

"Επειδή ο Gi-hun έγινε πιο σοβαρός διότι πρέπει να σώσει αυτούς τους ανθρώπους, σκέφτομαι ότι θα γίνει πιο αποφασιστικός χαρακτήρας. Αλλά αν το παρακάνει, αυτό μπορεί να είναι λίγο βαρετό. Οπότε υποθέτω ότι τα διασκεδαστικά στοιχεία του Gi-hun θα εμφανιστούν επίσης στην επόμενη σεζόν".

H πλοκή

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς, Hwang Dong-hyuk, έχει αρχίσει να μιλάει για την κατεύθυνση της 2ης σεζόν. Μήνες μετά από την πρώτη δήλωσή του στην οποία εξηγούσε ότι ο Gi-hun στο εξής πρόκειται να κάνει κάτι καλό για τον κόσμο, μεταφέρει πλέον μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα: 

>Διάβασε ακόμη: Η κορυφαία σειρά τρόμου του Netflix, σύμφωνα με τους κριτικούς

"Θα ήθελα να εξερευνήσω αυτή την ιστορία: Τι συμβαίνει μεταξύ αυτών των δύο αδελφών; [Αναφέρεται στον Lee Byung-hun (Front Man) και τον Wi Ha-joon (Jun-ho)] Και στη συνέχεια θα μπορούσα επίσης να προχωρήσω στην ιστορία εκείνου του υπεύθυνου στρατολόγησης με το κοστούμι που παίζει το παιχνίδι ddakji με τον Gi-hun και του δίνει το γράμμα στο πρώτο επεισόδιο. Και φυσικά θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με την ιστορία του Gi-hun καθώς επιστρέφει και να εξερευνήσουμε περισσότερο το πώς πάει να πλοηγηθεί μέσα από την αναμέτρησή του με τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τα παιχνίδια", επεσήμανε ο Dong-hyuk.

Τα νέα παιχνίδια

Ο δημιουργός της σειράς Dong-hyuk έχει επίσης επιβεβαιώσει επίσημα πολλές ιδέες για τα νέα παιχνίδια της 2ης σεζόν, αλλά δε μπορεί να αποκαλύψει τίποτα ακόμα. "Θα υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Εξακολουθώ ακόμη να σκέφτομαι και να συγκεντρώνω τις ιδέες για τη 2η σεζόν. Δεν έχω καν αρχίσει να γράφω ακόμα". Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η σειρά επιστρέφει στα παιχνίδια. Θα μπορούσε αυτό άραγε να είναι ένα στοιχείο; Θα μπει ξανά ο Gi-hun (Lee Jung-jae) σε ένα από τα παιχνίδια ίσως σε κάποια άλλη χώρα όπου δε θα τον αναγνωρίζουν; Διόλου απίθανο, αν και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι παίκτες δεν περνούν από έλεγχο. 

To cast

Κατά τη διάρκεια του Deadline Contenders Television, ο Hwang Dong-hyuk και ο Park Hae-soo μας ενημέρωσαν ότι οι δύο χαρακτήρες που θα επιστρέψουν είναι ο Seong Gi-hun (Lee Jung-jae), αλλά και ο Front Man του Lee Byung-hun με την εμβληματική μάσκα.

Για τον πρώτο το υποψιαζόμασταν, αφού δεν είχε μείνει και κανείς άλλος στην προκειμένη περίπτωση. Άλλωστε, ο κόσμος του Gi-hun, όπως τον ήξερε μέχρι εκείνη τη στιγμή, τελειώνει στο φινάλε της 1ης σεζόν. Έχασε τη μητέρα του, τον Kang Sae Byeok και στο τέλος, έφυγε ακόμα και ο φίλος του, Sang Woo. Θεωρητικά, από το παρελθόν του μόνο η κόρη του και η γυναίκα του μπορούν να επιστρέψουν.

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Netflix ανακοίνωσε σχετικά γρήγορα ότι θα υπάρξει 2η σεζόν, χωρίς όμως να δώσει ημερομηνίες. Όταν έγινε η εν λόγω ανακοίνωση, από όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο δημιουργός της σειράς Hwang Dong-hyuk σχεδίαζε ακόμα την πλοκή και δεν είχε καθίσει ακόμα να γράψει. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στα σκαριά βρίσκεται και μία ταινία από τον ίδιο δημιουργό που είναι πολύ λογικό να επιβραδύνει τις διαδικασίες. 

>Διάβασε ακόμη: Η τηλεόραση στην εποχή των αντι-ηρώων

Θυμίζουμε ότι το αρχικό σενάριο γράφτηκε μεταξύ 2008 και 2009 με την προοπτική να γίνει ταινία και κατέληξε να μετατραπεί σε σειρά μία δεκαετία αργότερα.

Συνεπώς, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2023 η 2η σεζόν πολύ δύσκολα θα κυκλοφορήσει. Και κανείς δεν θέλει να συμβεί στο Squid Game ό,τι συνέβη στο True Detective, το οποίο επισπεύδοντας τη δική του, στο τέλος προσέφερε ένα προϊόν που δεν ήταν αντάξιο της ποιότητας της 1ης με άμεσο αντίκτυπο στις θεάσεις. Το HBO πήρε το μάθημά του, ενώ το Netflix δείχνει γενικά να έχει υπομονή σε αντίστοιχες περιπτώσεις, βλέπε Stranger Things.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης