Το μεγάλο ερώτημα της S04 του Stranger Things

Ένα κενό τριών χρόνων είναι λογικό να δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά.

Τρία ολόκληρα χρόνια μεσολάβησαν μέχρι να έχουμε ουσιαστικά νέα του Stranger Things. Οι συγκυρίες και δη η πανδημία του κορονοϊού σε μεγάλο βαθμό δικαιολογεί το κενό, αλλά τουλάχιστον η αναμονή κατά πώς φαίνεται άξιζε, αφού το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν φρόντισε να ανταμείψει γενναία τους πιστούς fans της σειράς. Παρόλα αυτά, πόσο μπορεί να μας αφορά πλέον η cult ατμόσφαιρά της όταν ο περισσότερος κόσμος έχει ανάγκη για διαφυγή από τον κόσμο στον οποίο ζει τώρα; Η κανονικότητα έχει διαταραχθεί ριζικά και αμετάκλητα, όσο κι αν κάποιοι αρνούνται πεισματικά να το παραδεχθούν.

Το μεγάλο ερώτημα της S04 του Stranger ThingsNetflix

Παραδόξως, αν κρίνουμε από τα πρώτα σχόλια, δεν τα πάει κι άσχημα. Ωστόσο δεν αποφεύγει ένα είδος αμηχανίας που απορρέει από το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές είναι πλέον κανονικοί έφηβοι.

Το ζήτημα που προκύπτει

Όπως ένας νεαρός έφηβος που με κάποιο τρόπο επαναφέρει στο μυαλό του κάποια αγαπημένη του παιδική ανάμνηση, υπάρχει μία εγγενής αίσθηση απώλειας που προέρχεται από την επιστροφή σε ένα πράγμα που έχει παραμείνει το ίδιο. Ειδικά αν ο έφηβος πια είναι ένας άλλος άνθρωπος. Στο μεταξύ, η σειρά μοιάζει να περιμένει από το περιστασιακό mainstream κοινό της να έχει κρατήσει στη μνήμη του κάθε λεπτομέρεια για τα τεκταινόμενα στο Hawkins κατά τη διάρκεια αυτής της τριετούς παύσης.

Stranger ThingsNetflix

Η εν λόγω πεποίθηση είναι κάπως αφελής, αφού στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς μετά βίας μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλα όσα έχουν συμβεί στον πραγματικό κόσμο από το 2020 και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντιστοίχο στοίχημα δεν το κέρδισε ούτε το πολυσυζημένο Dark, του οποίου το φινάλε κυκλοφόρησε προ πανδημίας. 

>Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του Netflix σύμφωνα με τους κριτικούς

Ενόσω η εξαντλητική ανακεφαλαίωση του Netflix περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερη πλοκή ανά δευτερόλεπτο, όσοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος, αισθάνονταν σα να βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση αναπλήρωσης των κενών. Είναι αδύνατο να μην αισθάνεται κάποιος ότι κάτι λείπει, άσχετα από το αν έχουν αλλάξει πολλά στο Hawkins από τότε που το αφήσαμε. Η βασική παρέα των πρωταγωνιστών και οι οικογένειές τους είναι πιο διχασμένοι από ποτέ σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Stranger ThingsNetflix

Ας μην προτρέχουμε όμως, καθώς ως γνωστόν ο χρόνος πάντα φέρνει απαντήσεις και ας θυμηθούμε για την ώρα το trailer: 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.