20 trivia για το ολοκαίνουργιο The Rings of Power

Όλα όσα κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις για τη νέα σειρά που προκάλεσε παγκόσμιο παροξυσμό με την πρεμιέρα της.

Esquire Team
Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 03 Σεπτεμβρίου 2022

Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Lord of the Rings: The Rings of Power ο παροξυσμός έχει ξεκινήσει. Η νέα σειρά που προβάλλεται από το Amazon Prime ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της στη Μέση Γη και το παθιασμένο κοινό του J.R.R. Tolkien έχει λάβει θέση. Ο Jeff Bezos διαβεβαίωσε ότι οι συμβουλές του για τη σειρά δεν εισακούστηκαν και σιγά σιγά το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται. Ποια είναι όμως τα 20 πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να ξέρεις αν μόλις ξεκίνησες τη σειρά; 

1. Παραλίγο να ενταχθεί στο περιεχόμενο του Netflix

Ο γίγαντας του streaming μπήκε σε έναν πόλεμο προσφορών με τα Amazon Studios, τα οποία τελικά κέρδισαν και απέκτησαν τα δικαιώματα έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. To HBO ήταν επίσης μέσα στο παιχνίδι

Το HBO προσεγγίστηκε από την Tolkien Estate για να αναλάβει τη σειρά - κυρίως λόγω της σύνδεσής του με την εταιρεία διανομής της αρχικής τριλογίας. Δεδομένου ότι το HBO συνδέεται με τη New Line Cinema, θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει υλικό από τις ταινίες.

3. Ο Jeff Bezos συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις.

Απίστευτο αλλά, ο ιδρυτής της Amazon εργάστηκε προσωπικά για τη συμφωνία μεταξύ της Warner Bros, της Tolkien Estate και της Amazon. Για χρόνια μάλιστα, φέρεται να πίεζε το τμήμα ψυχαγωγίας του να δημιουργήσει μια σειρά φαντασίας που θα ανταγωνιζόταν το Game of Thrones του HBO.

4. Η Amazon αγόρασε τα δικαιώματα από το 2017.

Το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ προετοιμαζόταν κυριολεκτικά εδώ και χρόνια.

5. Η ημερομηνία πρεμιέρας επιλέχθηκε για να τιμηθεί ο J.R.R. Tolkien.

Η 2η Σεπτεμβρίου 2022 είναι η 49η επέτειος του θανάτου του εμβληματικού συγγραφέα.

6. Πρόκειται για την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά στην ιστορία.

Συνολικά 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να δαπανηθεί για την παραγωγή της.

7. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο νόημα πίσω από το όνομά της.

Οι showrunners J.D. Payne και Patrick McKay δήλωσαν σε δελτίο τύπου ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: The Rings of Power ενώνει όλες τις σημαντικές ιστορίες της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Υποστήριξαν ότι το κοινό έχει δει στην οθόνη μόνο την ιστορία του Ενός Δαχτυλιδιού - μέχρι τώρα. Οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές γνωρίζουν ότι, πριν από ένα δαχτυλίδι, υπήρχαν πολλά.

8. Λήφθηκαν σοβαρά μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν διαρροές ή spoilers.

"Πρέπει να περάσεις από τέτοια εξουσιοδότηση και έχουν όλα τα παράθυρά τους κλειστά με ταινία", δήλωσε η επικεφαλής των Amazon Studios Jennifer Salke στο The Hollywood Reporter σχετικά με το δωμάτιο των συγγραφέων. "Και υπάρχει ένας φρουρός ασφαλείας που κάθεται απ' έξω και πρέπει να έχεις δακτυλικό αποτύπωμα για να μπεις εκεί μέσα".

9. Οι δημιουργοί της σειράς συνεργάστηκαν με την Tolkien Estate για να συμπυκνώσουν το χρονοδιάγραμμα.

Στον αρχικό Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η Δεύτερη Εποχή διήρκεσε χιλιάδες χρόνια. Αυτό θα ήταν δύσκολο να μεταφερθεί στη σειρά, αφού θα σήμαινε ότι όλοι οι άνθρωποι θα πέθαιναν - αφήνοντας μόνο τους ίδιους χαρακτήρες των Ξωτικών κατά τη διάρκεια της σειράς. Η παραγωγή συνεργάστηκε με την Tolkien Estate για να συντομεύσει το χρονοδιάγραμμα, ώστε οι θεατές να παραμείνουν "συναισθηματικά κοντά" στους χαρακτήρες.

10. Είναι ένα από τα πιο "πολύχρωμα" έργα στην ιστορία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να προσλάβουν ένα ποικιλόμορφο cast. "Αν πρόκειται να αφηγηθείς αυτή την ιστορία το 2022, για μένα είναι ο μόνος τρόπος να την αφηγηθείς, ο μόνος τρόπος να την αναπαραστήσεις", δήλωσε στο Yahoo Entertainment η ηθοποιός Cynthia Addai-Robinson, η οποία πρωταγωνιστεί ως βασίλισσα αντιβασίλισσα Míriel. "Και νομίζω ότι οι άνθρωποι διψούσαν πραγματικά να δουν πλήρη εκπροσώπηση σε αυτόν τον κόσμο. Επειδή στο τέλος της ημέρας αυτή η ιστορία έχει να κάνει με ανθρώπους διαφορετικών καταβολών που ενώνονται για έναν κοινό σκοπό".

11. Θα υπάρξουν περισσότερες ιστορίες με επίκεντρο τις γυναίκες.

Η σειρά φρόντισε να ξεφύγει από τις ανδροκεντρικές πλοκές που προηγήθηκαν. "Κάθε γυναίκα έχει εξουσία σε αυτή τη σειρά", αποκάλυψε στο Yahoo Entertainment η Nazanin Boniadi, που υποδύεται την Bronwyn. "Κάθε γυναικείος χαρακτήρας δεν είναι εκεί για να εξυπηρετεί τους αρσενικούς χαρακτήρες γύρω της. Κάθε μία από εμάς έχει αυτονομία και τις δικές της ιστορίες".

20 trivia για το ολοκαίνουργιο The Rings of Power@Amazon

12. Η πρώτη σεζόν χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να γυριστεί.

Το καστ έκανε γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία από το 2020 έως το 2021, αλλά σταμάτησε για αρκετούς μήνες λόγω της πανδημίας.

13. Η Νέα Ζηλανδία έκανε μία εξαίρεση για το cast και το συνεργείο της σειράς.

Ενώ η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η σειρά ήταν μία από τις επτά παραγωγές στις οποίες χορηγήθηκαν εξαιρέσεις για να επιτραπεί στα μέλη του καστ και του συνεργείου να εισέλθουν στη χώρα.

14. Ο Owain Arthur περνούσε τρεις ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ κάθε μέρα.

Τα προσθετικά των Νάνων δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστούν, αλλά η μεταμόρφωση του ηθοποιού στον πρίγκιπα Durin IV θα είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες της σειράς.

Owain Arthur@ Amazon Studios

15. Η σειρά αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον πέντε σεζόν.

"Τα δικαιώματα που αγόρασε η Amazon ήταν για μια σειρά 50 ωρών. Ήξερε από την αρχή ότι αυτό ήταν το μέγεθος του καμβά - ήταν μια μεγάλη ιστορία με ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος", δήλωσε ο showrunner J.D. Payne στο Empire.

16. Ένας από τους ηθοποιούς πρωταγωνίστησε επίσης στο "Game of Thrones".

Αν αναγνωρίζετε τον Robert Aramayo, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έπαιξε τον νεαρό Νεντ Σταρκ στην επιτυχημένη σειρά του HBO. Χρόνια αργότερα, υποδύεται μια νεότερη εκδοχή ενός άλλου σημαντικού χαρακτήρα: Elrond Half-elven.

Robert Aramayo@ Amazon Studios

17. Δε θα δεις κανένα χόμπιτ και υπάρχει λόγος.

"Ένα από τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που λένε τα κείμενα είναι ότι τα χόμπιτ δεν έκαναν ποτέ κάτι ιστορικό ή αξιοσημείωτο πριν από την Τρίτη Εποχή", δήλωσε ο showrunner Patrick McKay στο Vanity Fair. Ωστόσο, βρήκαν μια διασκεδαστική λύση. Οι πρόγονοι των Χόμπιτ, που ονομάζονται harfoots, θα κάνουν την εμφάνισή τους.

18. Το τραγούδι τίτλων μπορεί να σου φανεί οικείο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Howard Shore, ο άνθρωπος πίσω από τη μουσική της αρχικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, επέστρεψε για να συνθέσει το κεντρικό θέμα της σειράς.

19. Υπάρχουν χαρακτήρες με ειδικές ανάγκες.

Μετά την επιλογή ενός κωφού ηθοποιού, οι υπεύθυνοι της σειράς εργάστηκαν για να δημιουργήσουν τεχνολογία εντός των κοστουμιών τόσο για τον ηθοποιό όσο και για τον χαρακτήρα του. Αποκάλυψαν σχέδια για να γίνουν ακόμη πιο περιεκτικοί και να παρουσιάσουν περισσότερους χαρακτήρες με ειδικές ανάγκες σε όλη τη σειρά.

20. Γυρίζεται επίσης περιεχόμενο behind the scenes

Εκτός από τα γυρίσματα της σειράς, η Amazon σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και φιλμάκια από τα παρασκήνια της σειράς. Η εταιρεία θα παράσχει επίσης στη Νέα Ζηλανδία έξι βίντεο 60-90 δευτερολέπτων για να τα χρησιμοποιήσει για την προώθηση του τουρισμού και θα αναφέρει τη χώρα στους τίτλους αρχής ως τόπο γυρισμάτων. Είναι κι αυτό ένα "ευχαριστώ" για την ειδική άδεια εισόδου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος