20 ενδιαφέροντα trivia για το House of The Dragon

Όλα όσα κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις για την prequel σειρά του Game of Thrones που βλέπουν όλοι.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η επιστροφή στο Westeros, για τους φίλους του Game of Thrones είναι γεγονός. Όπως αναμενόταν, η πολυαναμενόμενη prequel σειρά, House of the Dragon, είναι γεμάτη με τόσο συγκλονιστικό δράμα όσο και το GoT. Από οικογενειακές συγκρούσεις μέχρι συγκλονιστικές μάχες για την (τι άλλο;) εξουσία, η σειρά είναι ένα δώρο σε όσους έχουν εμμονή με όλα όσα αφορούν το GoT. Είμαστε σίγουροι στο μεταξύ ότι παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια έχεις ήδη συγκεντρώσει αρκετές απορίες. Εδώ διαβάζεις μερικές άγνωστες πληροφορίες για τη νέα σειρά που γεμίζει τα ταμεία του HBO. 

1. Η πλοκή βασίζεται χαλαρά σε γεγονότα της πραγματικής ζωής.

Ο George R.R. Martin εμπνεύστηκε την πλοκή του House of the Dragon από τον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο του 12ου αιώνα. Τον ενδιέφερε ιδιαίτερα η μάχη για τον θρόνο που έγινε μεταξύ της κόρης του βασιλιά Ερρίκου Α', Ματίλντα, και του ξαδέλφου της, Στέφανου.

2. Σχεδόν 10 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την πρεμιέρα.

Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός καθιστά επισήμως το House of the Dragon την πρεμιέρα σειράς με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του HBO.

3. Η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πρεμιέρα της.

Στις πέντε ημέρες που ακολούθησαν την πρεμιέρα του, το House of the Dragon είχε 20 εκατομμύρια θεατές. Δεν είναι περίεργο που το HBO το ανανέωσε σχεδόν αμέσως.

4. Η προώθηση του "House of the Dragon" ξεκίνησε πριν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν.

Τον Απρίλιο του 2021 ήταν η "σιδερένια επέτειος" (ή ο εορτασμός των 10 ετών) του Game of Thrones. Ποιο ήταν το δώρο του HBO στους θαυμαστές του; Το πρώτο του tease για το "House of the Dragon", το οποίο μόλις είχε ξεκινήσει τα γυρίσματα.

5. Ο θρόνος επανασχεδιάστηκε για το prequel.

Αν αυτό το εμβληματικό κάθισμα σας φαίνεται διαφορετικό, υπάρχει λόγος. Για να ταιριάζει καλύτερα με την περιγραφή του θρόνου στα μυθιστορήματα του George R.R. Martin, το νέο στήριγμα σχεδιάστηκε για να είναι μεγαλύτερο και ασύμμετρο.

20 ενδιαφέροντα trivia για το House of The Dragon

6. Ο Matt Smith είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με μια ηθοποιό του Game of Thrones.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον πρίγκιπα Daemon Targaryen στο HOTD και η Emilia Clarke (Daenerys Targaryen στο GoT) έπαιξαν και οι δύο στην ταινία Terminator Genisys του 2015. Και, ναι, έκανε μια προειδοποίηση για τα μαλλιά και το μακιγιάζ. Ο Smith δήλωσε στο Jake's Takes: "Μίλησα με την Emilia γι' αυτό πριν από χρόνια και μου είπε: "Θεέ μου, πρέπει να περνάω μιάμιση ώρα κάθε μέρα για να βάζω την περούκα"".

7. Ο Steve Toussaint πέρασε από οντισιόν για πολλούς ρόλους στο Game of Thrones

Αλλά ποτέ δεν έκλεισε θέση. "Απλώς δεν με είδαν σχεδόν ποτέ γι' αυτό", αποκάλυψε στο Entertainment Weekly. Τώρα, υποδύεται έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο Westeros στο House of the Dragon, τον Corlys Velaryon. 

8. Το στιλέτο του Viserys είναι μια ωδή στο Game of Thrones.

Οι πραγματικοί φαν του GoT θα αναγνώριζαν αυτό το στιλέτο οπουδήποτε. Χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σε μία από τις πιο σημαντικές σκηνές της τελευταίας σεζόν. 

Το στιλέτο του Viserys

9. Ορισμένοι χαρακτήρες εμφανίζονται μεγαλύτεροι σε ηλικία από ό,τι είναι στα βιβλία.

Η Milly Alcock, για παράδειγμα, ήταν 21 ετών όταν υποδύθηκε τη 15χρονη πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen στη σειρά - αλλά στα βιβλία, ο χαρακτήρας ήταν μόλις 9 ετών στο ίδιο σημείο της πλοκής.

Olivia

10. Ο πρίγκιπας Daemon Targaryen επιλέχθηκε με γνώμονα τον Matt Smith.

Οι υπεύθυνοι της σειράς δεν μπορούσαν να φανταστούν κανέναν άλλον στην κατάξανθη περούκα του πρωταγωνιστικού ρόλου. "Ο Matt είναι πραγματικά το μόνο πρόσωπο για το οποίο μιλήσαμε", δήλωσε ο showrunner Ryan Condal στο Den of Geek. "Λέγαμε, 'Σαν έναν Matt Smith ή έναν τύπο Matt Smith' όταν μιλούσαμε για τον Daemon".

> Διάβασε ακόμη: 20 trivia για το ολοκαίνουργιο The Rings of Power

11. Όλη η φωτιά που βλέπεις είναι πραγματική.

"Επειδή δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτόν τον κόσμο, τα πάντα φωτίζονται με φωτιά", δήλωσε η Milly Alcock στο The Hollywood Reporter. Ως αποτέλεσμα, είπε ότι το πλατό θα έκανε πολύ ζέστη και θα ίδρωνε.

12. Οι ηθοποιοί έπρεπε να μάθουν μια ψεύτικη γλώσσα.

Ο Matt Smith δήλωσε πρόσφατα ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό λατινικών και αραβικών: "Σκέφτηκα, όταν διάβασα τόσες πολλές από αυτές τις σκηνές, "Ω, Θεέ μου, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο". Αλλά πραγματικά απόλαυσα αυτές τις σκηνές". 

13. Τα σκηνικά του Red Keep δεν χτίστηκαν σε ξεχωριστές σκηνές.

Για να επιτραπούν μεγάλα, συνεχή πλάνα, το κάστρο κατασκευάστηκε για να φαίνεται και να αισθάνεται αληθινό. "Θα μπορούσατε να μετακομίσετε στο Red Keep και να ζήσετε κυριολεκτικά εκεί. Όλοι μας θα μπορούσαμε", δήλωσε ο Paddy Considine, ο οποίος υποδύεται τον βασιλιά Viserys Targaryen.

14. Στην Emmy D'Arcy και τη Milly Alcock είχε ειπωθεί να μην μιλήσουν πριν από τα γυρίσματα.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο υποδύονταν την πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen (σε διαφορετικές ηλικίες), ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik τις συμβούλευσε να μείνουν μακριά η μία από την άλλη, ώστε να μην καταλήξουν να αντιγράφει η μία την ερμηνεία της άλλης.

15. Στους ηθοποιούς στάλθηκαν υπογεγραμμένα αντίτυπα του βιβλίου του George R.R. Martin.

"Θα το διάβαζα, αλλά μετά σκέφτηκα, όχι. Αυτό που πρέπει να αναπαραστήσω είναι αυτό που έχουν γράψει στο σενάριο, και θα πάρουν ελευθερίες με αυτό για δραματικούς σκοπούς. Οπότε δεν ήθελα να διαβάσω την ερμηνεία του ή να μάθω τι συνέβη στον χαρακτήρα μου", δήλωσε ο Toussaint στο Men's Health.

16. Θα υπάρχουν 17 δράκοι σε όλη τη σειρά.

Οι συγγραφείς εργάστηκαν σκληρά για να δώσουν στον καθένα τη δική του εμφάνιση και προσωπικότητα. "Η μεγαλύτερη διαφορά σε αυτή τη σειρά είναι το γεγονός ότι οι δράκοι υπάρχουν σε αυτή [την εποχή], ενώ ήταν ένα είδος που είχε εξαφανιστεί και επανήλθε στη ζωή στην αρχική σειρά", δήλωσε ο showrunner Ryan Condal στο The Hollywood Reporter.

17. Η Olivia Cooke δεν είχε παρακολουθήσει το "Game of Thrones" παρά μόνο μετά την οντισιόν της.

Μόλις μπήκε στο παιχνίδι για να υποδυθεί τη Lady Alicent Hightower, παρακολούθησε και τις οκτώ σεζόν. "Ο κόσμος μου είχε πει να το δω πριν από αυτό, φυσικά, αλλά είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που πρέπει να κάνουν τα πράγματα στον δικό τους χρόνο".

18. Τα γυρίσματα της σειράς διήρκεσαν 10 μήνες.

Το οποίο είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν μένεις στο ρόλο σου στο πλατό. Ο showrunner Ryan Condal δήλωσε στο The Hollywood Reporter: "Αν γνωρίσετε τον Matt, θα σας πρότεινα να το κάνετε όταν είναι χωρίς κοστούμι, γιατί κάτι συμβαίνει όταν φοράει αυτή την περούκα".

19. Ο Matt Smith τραυματίστηκε στα γυρίσματα.

Ενώ έκανε γύρισμα στην Πορτογαλία, ο ηθοποιός χτύπησε στον αυχένα του. Ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της υπόλοιπης σεζόν, αλλά χρειάστηκε να κάνει φυσιοθεραπεία.

Matt Smith@HBO

20. Στον George R.R. Martin άρεσε ιδιαίτερα η ερμηνεία του Paddy Considine.

Αν και ορισμένοι χαρακτήρες της σειράς ξεφεύγουν από τα βιβλία του Martin, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι αυτό είναι κακό. "Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από την εκδοχή του βασιλιά Viserys της σειράς, τον οποίο υποδύεται ο Paddy Considine, ο οποίος δίνει στον χαρακτήρα ένα τραγικό μεγαλείο που ο Viserys του βιβλίου μου δεν πέτυχε ποτέ", έγραψε ο Martin σε μια ανάρτηση στο blog του.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.