Οι πιο αστείες στιγμές του Ross στα Φιλαράκια

O David Schwimmer γίνεται σήμερα 56 ετών και εμείς θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές του από τη σειρά που έγινε γνωστός.

Ο David Schwimmer γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1966 στη Νέα Υόρκη και αυτή ήταν η πόλη που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο. Μετά την αποφοίτησή του από το Northwestern University, όπου και γνώρισε την υποκριτική τέχνη, ο Schwimmer πέρασε από διάφορους μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους, μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των David Crane και Marta Kauffman. Το 1994 τα Φιλαράκια ξεκίνησαν να προβάλλονται από το NBC και ο Ross μπήκε στα σπίτια όλου του κόσμου. 

Ο Ross Geller ήταν ενδεχομένως ο πιο αλαζόνας από την αξιαγάπητη παρέα, αλλά οι χαρακτηριστικές του αντιδράσεις όταν όλα στράβωναν, τον έκαναν αξέχαστο. Κατά τη διάρκεια των δέκα σεζόν των Friends, ο Ross μας πρόσφερε μερικές από τις πιο κωμικές σκηνές, καθώς οι ιστορίες του είχαν πάντα την τάση να είναι οι πιο παράλογα αστείες. Εξαιτίας του κάπως άκαμπτου χαρακτήρα του, όταν του συνέβαιναν ατυχείς καταστάσεις, οι αντιδράσεις του ήταν πολύ πιο υπερβολικές από οποιουδήποτε άλλου. Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 56α γενέθλια του ηθοποιού, θυμόμαστε τις 10 πιο ξεκαρδιστικές στιγμές του Ross Geller. 

"Το σάντουιτς μου!"

Ενώ περνούσε το δεύτερο διαζύγιό του, η 5η σεζόν παρουσίασε τον Ross σε ιδιαίτερα εύθραυστη κατάσταση. Μουρμούριζε για το πώς η ζωή του κατέρρεε και του είχαν απομείνει ελάχιστες χαρές. Μια από αυτές τις χαρές ήταν ένα σάντουιτς με γαλοπούλα που του έφτιαξε η Monica. Ο Ross θεωρούσε το σάντουιτς ως ένα από τα πιο νόστιμα πράγματα που υπήρξαν ποτέ, οπότε η καρδιά του ράγισε όταν ανακάλυψε ότι κάποιος στη δουλειά του το είχε κλέψει και το είχε φάει. Ο κλέφτης του σάντουιτς κατέληξε να είναι το αφεντικό του, και έτσι όταν ο Ross έπαθε την εικονική του κατάρρευση σχετικά με το σάντουιτς, κατέληξε να απολυθεί από τη δουλειά του.

Όταν έμαθε ότι η Rachel και ο Joey βγαίνουν 

Το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ του Joey και της Rachel θεωρήθηκε πολύ κακή απόφαση από σχεδόν όλους τους θαυμαστές των Friends. Η ιστορία ήταν επιτηδευμένη και η μετάβαση του Joey και της Rachel από κολλητούς και συγκατοίκους σε εραστές απλά δε φαινόταν φυσική. Η στάση του Ross, παρόλο που προερχόταν από τη δική του ζήλια και τα αντικρουόμενά του συναισθήματα για τη Rachel, αντανακλούσε καλά τις αντιδράσεις του κοινού. Ο Ross εξοργίστηκε, όπως και όλοι μας, όταν ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι ο Joey και η Rachel έβγαιναν ραντεβού, αλλά αφού το σκέφτηκε λίγο, προσπάθησε να είναι υποστηρικτικός.

Όταν μετακόμισε στο νέο του διαμέρισμα

Ενώ μετακομίζει στο διαμέρισμά του, ένας από τους γείτονές του του ζητάει να δωρίσει κάποια χρήματα για ένα πάρτι που διοργανώνουν όλοι όσοι μένουν στην πολυκατοικία για τον επιστάτη που αποχωρεί. Ο Ross αρνείται, δημιουργώντας γρήγορα τη δική του φήμη στην πολυκατοικία ως τσιγκούνης. Για να το διορθώσει αυτό και να κάνει τους ανθρώπους να τον συμπαθήσουν, ο Ross προσπαθεί να διοργανώσει το δικό του πάρτι, αλλά το σχέδιό του καταλήγει σε αποτυχία.

"Άσε ήσυχη την αδελφή μου!"

Η Monica και ο Chandler έκρυψαν τη σχέση τους από την παρέα για αρκετό καιρό μέχρι να νιώσουν έτοιμοι να την ανακοινώσουν στους υπολοίπους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιουμοριστικές στιγμές κατά τις οποίες κρύβονταν από εκείνους. Όλοι άρχισαν να το καταλαβαίνουν, εκτός από τον Ross, που το έμαθε τελευταίος, καταϊδρωμένος και σε έξαλλη κατάσταση.

Το περιστατικό με το σπρέι μαυρίσματος

Στο επεισόδιο με το μαύρισμα του Ross", εντυπωσιάζεται από το μαύρισμα με σπρέι της Monica. Αποφασίζει να το δοκιμάσει, αλλά ως συνήθως, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα θέλει. Ο άνδρας που εργάζεται στο σολάριουμ λέει στον Ross να αφήσει το μηχάνημα να τον ψεκάσει για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να γυρίσει, ώστε να μαυρίσει ομοιόμορφα. Ο Ross μπερδεύεται και... 

Η καταστροφή του δερμάτινου παντελονιού

Ο Ross είναι ενθουσιασμένος όταν αγοράζει το καινούργιο καυτό δερμάτινο παντελόνι του, νομίζοντας ότι δείχνει πολύ κουλ. Πηγαίνει σε ένα ραντεβού φορώντας το νέο του παντελόνι, το οποίο τελικά αρχίζει να κολλά στα πόδια του. Σπεύδει στο μπάνιο και το βγάζει στην προσπάθειά του να δροσιστεί. Όταν ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα δε μπορεί να ξαναφορέσει το παντελόνι λόγω του ότι τα πόδια του πρήζονται από τη ζέστη, η συνέχεια είναι απίθανη.

Το μπέρδεμα με το πρώτο του φιλί στην Rachel 

Ο Ross είχε εμμονή με τη Rachel πολύ πριν ξανασυναντηθούν στο Central Perk στην πρεμιέρα της σειράς και τα συναισθήματά του για εκείνη ήταν μια διαρκής ιστορία της σειράς. Στη 10η σεζόν, ο Chandler παραδέχεται ότι φίλησε τη Rachel όταν ήταν στο κολέγιο. Το λέει αυτό στον Ross, ενώ οι δυο τους βρίσκονταν σε μια συνάντηση του κολεγίου, και εκείνος εξοργίζεται. Αποδεικνύεται ότι το ίδιο βράδυ που ο Chandler φίλησε τη Rachel ήταν το ίδιο βράδυ που ο Ross φίλησε τη Rachel για πρώτη φορά. Όταν οι δυο τους επιστρέφουν στο σπίτι, το εξομολογούνται στη Monica. O Ross της διηγείται την ιστορία ότι φίλησε τη Rachel και μαθαίνει όλη την αλήθεια. 

Όταν η Rachel τα φτιάχνει με τον Paolo

O Ross παθαίνει κατάθλιψη όταν η Rachel αρχίζει να βγαίνει με τον γοητευτικό Ιταλό γείτονά της, τον Paolo. Σε ένα επεισόδιο της 1ης σεζόν με τίτλο "The One With Mrs. Bing", η μητέρα του Chandler έρχεται να επισκεφτεί την παρέα. Βγαίνουν για δείπνο, κατά το οποίο ο Ross είναι μελαγχολικός, καθώς παρακολουθεί τον Paolo και τη Rachel να φλερτάρουν. Αργότερα εκείνο το βράδυ, ο Joey πιάνει τον Ross να φιλά τη μαμά του Chandler. 

"Τρία διαζύγια!"

Στην 6η σεζόν, ο Ross και η Rachel μεθούν και καταλήγουν να παντρευτούν. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της παρέας στο Λας Βέγκας. Oι δυο τους πίνουν πάρα πολύ και φτάνουν σε ένα παρεκκλήσι. Παντρεύονται εκείνο το βράδυ, και όταν ξυπνούν το επόμενο πρωί, οι αναμνήσεις επιστρέφουν ορμητικά στο μυαλό τους. Με τρόμο αντιλαμβάνονται τι έκαναν και αποφασίζουν να ακυρώσουν το μυστήριο. Μέχρι που ο Ross συνειδητοποιεί ότι δεν αντέχει την ιδέα να είναι ο τύπος με τους τρεις αποτυχημένους γάμους, οπότε αποφασίζει να παραμείνει παντρεμένος με τη Rachel χωρίς να της το πει.

"We were on a break!"

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές ατάκες των Friends, αν όχι η διασημότερη. Όταν ο Ross και η Rachel χωρίζουν για πρώτη φορά, αφού εκείνος κάνει σεξ με μια γνωστή του και το δικαιολογεί με το γεγονός ότι έκαναν "διάλειμμα". Στη συνέχεια της σειράς την επανέλαβε τόσες πολλές φορές, που κατέληξε να είναι η ατάκα του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.