Το Ertflix και το μέλλον της τηλεόρασης

Με δύο εκατομμύρια προβολές την εβδομάδα το Ertflix είναι πιο δυναμική κίνηση της ΕΡΤ που σύντομα θα κάνει και τις δικές της... παραγωγές.

Γράφει: Esquire Editors 02 Δεκεμβρίου 2022

Με δύο εκατομμύρια προβολές την εβδομάδα και 295.000 κάθε μέρα η πλατφόρμα ERTFLIX συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Οκτώβριο η πλατφόρμα δέχθηκε 9,7 εκατομμύρια επισκέψεις.

Το Ertflix και το μέλλον της τηλεόρασης

Τα επίσημα στοιχεία για την επισκεψιμότητα της ψηφιακής πλατφόρμας έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας σε συνάντηση με δημοσιογράφους και δείχνουν ότι στην ουσία η ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης υπερδιπλασιάζει την πραγματική τηλεθέαση των τριών καναλιών της ΕΡΤ.

Τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1,2,3) έχουν συνολικά -βάσει της Νielsen- μια μέση τηλεθέαση που στο λεγόμενο μερίδιο αντιστοιχεί στο 9% με 10% της συνολικής τηλεθέασης. Το ποσοστό αυτό αναλογεί μεσοσταθμικά σε περίπου 200.000 τηλεθεατές κάθε ημέρα. Σε αυτούς λοιπόν, έρχονται να προστεθούν άλλες 295.000 ημερήσιες επισκέψεις στο ΕRTFLIX.

Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την πλατφόρμα

Το 66% των χρηστών του ΕRTFLIX δεν μπαίνουν στην πλατφόρμα της ΕΡΤ από τις τηλεοράσεις τους, αλλά από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablet, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν είχε αποτυπωθεί σε καμία έρευνα τηλεθέασης, καθώς αυτές που γίνονται στη χώρα μας αφορούν μόνο στις τηλεοπτικές συσκευές.

Ertflix

Οι τηλεθεατές προτιμούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα την ώρα που τούς εξυπηρετεί και όχι όποτε μεταδίδονται από την τηλεόραση. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως τον Οκτώβριο επέλεξαν να παρακολουθήσουν on demand 8.865.000 θεατές.

Binge watching, η νέα λέξη που σφαγίζει τα Σαββατοκύριακα μας. Αλματώδης είναι η αύξηση των επισκέψεων στην πλατφόρμα. Οι μετρήσεις κάνουν λόγο για αύξηση κατά 38,5%, όταν πιθανόν οι θεατές βλέπουν περισσότερα επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς.

Αύξηση επισκέψεων τις Τρίτες, γεγονός που αποδίδεται στην προβολή του νέου επεισοδίου της σειράς "Kάνε ότι κοιμάσαι" τη Δευτέρα το βράδυ- για όσους δηλαδή δεν πρόλαβαν το επεισόδιο τη Δευτέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά μυθοπλασίας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τηλεθεατών της ΕΡΤ.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.