Μίνι οδηγός στο Beckham, το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Με "πρωτοφανή πρόσβαση" στη ζωή των Beckham, το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix υπόσχεται να ρίξει άπλετο φως στη βρετανική οικογένεια.

Στον πυρήνα του, το ντοκιμαντέρ Beckham που κυκλοφόρησε χθες στο Netflix, επικεντρώνεται σε μια θεμελιώδη αλήθεια: ο David Beckham ήταν πάνω απ' όλα ποδοσφαιριστής, και μάλιστα εξαιρετικά ταλαντούχος. Παρότι προφανές, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε το πλαίσιο στο οποίο παρουσιάζεται αυτή η αποκάλυψη.

Κατά τυπικό τρόπο, τα αθλητικά ντοκιμαντέρ συχνά εμβαθύνουν στην πολύπλευρη ζωή των υποκειμένων τους, προσπαθώντας να αποκαλύψουν στρώματα πέρα από την αθλητική τους δεινότητα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τον David Beckham, η αφήγηση είναι διαφορετική. Δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιριστής. Είναι ένα είδωλο της μόδας, ένα σύμβολο της βρετανικής γοητείας, κάποιος που ορίζει τάσεις.

Σε σκηνοθεσία του Fisher Stevens, γνωστού για τον ρόλο του γλοιώδη Hugo στη σειρά Succession, το Beckham ακολουθεί μια γνωστή δομή. Εμβαθύνει στα προσωπικά αρχεία, παρουσιάζοντας την πρώιμη αγάπη του νεαρού David για το άθλημα, το ντεμπούτο του ως έφηβος, τους αδυσώπητους παπαράτσι που καταγράφουν την άνοδό του στη φήμη, και υπαινίσσεται την αποκάλυψη νέων οπτικών σε γνώριμες στιγμές. Το Netflix υπόσχεται "άνευ προηγουμένου πρόσβαση" στον David, τη Victoria, την οικογένειά τους, τους φίλους και τους συμπαίκτες του, προσφέροντας μια οικεία απεικόνιση ενός ανθρώπου παράλληλα με ένα χρονικό της κουλτούρας του αθλητισμού και των διασημοτήτων της εποχής.

Η μεταμόρφωση του David Beckham

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης αξιαγάπητες στιγμές, όπως όταν η Victoria είχε καταγράψει το κοινό του Old Trafford με μια αρχαϊκή βιντεοκάμερα, αποπνέοντας αγνή χαρά. Αυτό όμως που κάνει το Beckham να ξεχωρίζει είναι η διακριτική χρήση της δραματικής ειρωνείας. Ο David Beckham διαβεβαιώνει ότι η φήμη δεν τον άλλαξε, αλλά ο σερ Alex Ferguson, ο θρυλικός προπονητής του, προσφέρει μια διαφορετική οπτική, επιβεβαιώνοντας ότι η φήμη πράγματι τον μεταμόρφωσε.

Πάνω απ' όλα, το Beckham χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η ουσία του David Beckham έγκειται στην ικανότητά του ως ποδοσφαιριστής. Ανάμεσα στη λάμψη, τη Victoria, την κόκκινη κάρτα στον αγώνα εναντίον της Αργεντινής και τη μετάβασή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ιστορίας του.

Ένας όμορφος αθλητής

Για χρόνια, οι εκτιμήσεις για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Beckham ήταν ρευστές και συχνά επισκιάζονταν από την κολοσσιαία φήμη του. Οι επικριτές τόνιζαν την έλλειψη ταχύτητας, το μέτριο αριστερό του πόδι και την περιορισμένη εναέρια ικανότητά του. Το Beckham προσπαθεί να απομακρύνει αυτούς τους περισπασμούς και να αποκαταστήσει τη βασική του γοητεία: ένας σκληρά εργαζόμενος, όμορφος αθλητής που γεφύρωσε άψογα το χάσμα μεταξύ ποδοσφαίρου και ποπ κουλτούρας, και αναδείχθηκε σε είδωλο, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης