Η σειρά που o Stephen King θεωρεί καλύτερη από τα Breaking Bad και Game Of Thrones

"Η σειρά είναι ένα πρώτης τάξεως δράμα σε οποιαδήποτε γλώσσα...".

Η πολιτική είναι μέρος της ζωής και, ως εκ τούτου, αναπόφευκτα πρωταγωνιστεί και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μπορούμε να βρούμε πρόσφατα παραδείγματα όπως το The Regime ή τις επιτυχίες Homeland και House of Cards, ή κλασικά όπως West Wing - All the President's Men ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς πολιτικές σειρές, αλλά υπάρχει και μια άλλη που είναι ικανή να συναρπάσει και να ιντριγκάρει το παθιασμένο κοινό του είδους. Ποια όμως είναι η σειρά πολιτικού περιεχομένου που ο Stephen King θεωρεί καλύτερη ακόμη και από το Breaking Bad και το Game Of Thrones;

Το Borgen: Συνωμοσίες εξουσίας, είναι η τηλεοπτική σειρά που επαινέθηκε από τον Stephen King. Ο Pedro Sánchez, ο Pablo Iglesias και ο Albert Rivera ομολόγησαν ότι είναι θαυμαστές του Borgen, μιας σειράς 30 επεισοδίων που μεταδόθηκε μεταξύ 2010 και 2013 και αξίζει μεγαλύτερης αναγνώρισης. Ίσως η εμβάθυνση στην πολιτική της Δανίας (Borgen είναι η κοινή ονομασία του κάστρου Christiansborg, όπου εδρεύουν οι τρεις κλάδοι της δανικής κυβέρνησης - το Κοινοβούλιο, το γραφείο του Πρωθυπουργού και το Ανώτατο Δικαστήριο -) ή ίσως απλώς το γεγονός ότι πρόκειται για μια σκανδιναβική τηλεοπτική σειρά την έκανε ελκυστική σε ένα περιορισμένο κοινό. Αλλά τελικά αυτό που πρέπει να μετράει είναι η ποιότητα.

Και φυσικά, αξίζει όσο τίποτα το να ακουστεί η γνώμη του ίδιου του Stephen King, του διάσημου συγγραφέα, ο οποίος σε άρθρο του στο Entertainment Weekley, τοποθέτησε το Borgen: Συνωμοσίες εξουσίας στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων του τηλεοπτικών σειρών, πάνω από δημοφιλείς κλασικές τηλεοπτικές σειρές όπως το Breaking Bad ή το Game Of Thrones. 

Για την ακρίβεια, ο ίδιος το είπε πολύ ξεκάθαρα: "Δε χρειάζεται πολύ για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η πολιτική της Δανίας δεν διαφέρει από την αμερικανική πολιτική. Η Sidse Babett Knudsen υποδύεται την Birgitte Nyborg Christensen, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, γεγονός που προφανώς οδηγεί σε μια πολιτική οπισθοδρόμηση. Στην αμερικανική τηλεόραση, όταν η οικογένεια και η φιλοδοξία έρχονται σε σύγκρουση, πολύ συχνά (και μη ρεαλιστικά) η οικογένεια θριαμβεύει. Εδώ δε θα βρείτε αυτόν τον καλοπισμό.... Αν και μπορεί να τον βρείτε αν η σειρά φτάσει στο NBC. Προς το παρόν, όμως, να ξέρετε μόνο αυτό: το Borgen: Συνωμοσίες εξουσίας είναι ένα πρώτης τάξεως δράμα σε οποιαδήποτε γλώσσα". 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

'Βοήθεια!': O Sam Raimi επιστρέφει στον τρόμο με τη νέα του ταινία - Πρωταγωνιστεί η Rachel McAdams

Ο Sam Raimi επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε: στον τρόμο. Στο Send Help, η Rachel McAdams και ο Dylan O’Brien παλεύουν για την επιβίωσή τους σε ένα νησί που αποδεικνύεται πιο εφιαλτικό απ’ όσο φαίνεται.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

32 μεγάλου μήκους και 30 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση εκ των οποίων οι 29 είναι σε πρώτη προβολή, ενώ 9 συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι των '60s

Η δεκαετία του '60 είχε το soundtrack της και πρόκειται για ένα κομμάτι που κυριάρχησε στα charts για εννέα εβδομάδες και έγινε το πιο "διάσημο" της εποχής. Στοιχηματίζουμε ότι δε θα το βρεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποια από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών

Δέκα πραγματικά ευφάνταστες ταινίες τρόμου που θα θυμόμαστε για καιρό.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Marvel: Οι νέες σειρές που περιμένουμε

Η υπερηρωική εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για την επόμενη σεζόν στο ComicCon της Νέας Υόρκης.

Πρώτο trailer για την πολυσυζητημένη ταινία 'Καποδίστριας' του Γιάννη Σμαραγδή

Από τον άνθρωπο που έφερε τον Καζαντζάκη και τον Θεοτοκόπουλο στη μεγάλη οθόνη, έρχεται ανήμερα των Χριστουγέννων η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή της χρονιάς. Κρίνοντας από το trailer, είναι σίγουρα, η πιο φιλόδοξη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη