Το εκδοτικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας θα είναι μία σπουδαία σειρά

Πρώτο trailer για το "Η υπέροχη φίλη μου" του HBO, της τηλεοπτικής μεταφοράς του πρώτου βιβλίου της Τετραλογίας της Νάπολης της Elena Ferrante.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 03 Σεπτεμβρίου 2018

Η Τετραλογία της Νάπολης αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς λογοτεχνικές σειρές -έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς- της τελευταίας δεκαετίας. Τα τέσσερα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα -"Η υπέροχη φίλη μου” (2012), "Το νέο όνομα” (2013), "Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν” (2014) και "Η ιστορία της χαμένης κόρης” (2015)- φέρουν την υπογραφή της Elena Ferrante, της πιο διάσημης Ιταλίδας συγγραφέως της εποχής μας και μία από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο, που κρατεί επτασφράγιστο μυστικό την αληθινή της ταυτότητα μιας και το εν λόγω ονοματεπώνυμο είναι ψευδώνυμο.

Το εκδοτικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας θα είναι μία σπουδαία σειράΗ τετραλογία ακολουθεί δύο ευφυή και οξυδερκή κορίτσια από την Νάπολη που προσπαθούν να χτίσουν τις ζωές τους μέσα σε ένα βίαιο και σαγηνευτικό κοινωνικό περιβάλλον. Το πρώτο από τα τέσσερα βιβλία, "Η υπέροχη φίλη μου" ετοιμάζεται για την τηλεοπτική μεταφορά του από το HBO και το RAI.

Η υπόθεση του με πρωταγωνίστριες τις δύο φίλες, την Elena και τη Lila ξεκινά τη δεκαετία του ’50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η Ferrante καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών, των δύο εφήβων, των δύο γυναικών, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματά τους που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, στιβαρή σχέση.

Πάτησε play για να δεις το πρώτο trailer της σειράς, που θα αποτελείται συνολικά από 32 επεισόδια.

Η 1η σεζόν προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα από το HBO μες στο Νοέμβριο.

Από: Esquire

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.