Η σπουδαία τηλεόραση που περιμένουμε το 2019

Οι πολυαναμενόμενες σειρές που θα μας κλείσουν σπίτι.

To 2018 ήταν άλλη μία καλή χρονιά για την τηλεόραση, σημαδεύτηκε όμως από μία ηχηρή απουσία: ήταν η πρώτη φορά, εδώ και επτά χρόνια, που η μικρή οθόνη δεν φιλοξένησε επικές μάχες από τη γη του Westeros. Γιατί, το Game of Thrones μπορεί να μην είναι η καλύτερη σειρά που προβλήθηκε ποτέ, είναι σίγουρα όμως η πιο δημοφιλής και το 2019 θα είναι δικαιωματικά η χρονιά του. 

Τι άλλο όμως έχουμε να περιμένουμε από τη νέα τηλεοπτική σοδειά; Σκοτεινά μυστήρια στις επαρχίες της Αμερικής, παιδική νοσταλγία από τα 80s, παράθυρα στο μυαλό των serial killers κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα συγκροτούν ένα πολύ δυνατό ρόστερ για τους επόμενους 12 μήνες. Ας ρίξουμε όμως μία αναλυτική ματιά στα πιο πολυαναμενόμενα shows που έρχονται στις μικρές μας οθόνες. Τουλάχιστον όσα είναι σίγουρα, γιατί κάποια εκκρεμούν όπως η 5η σεζόν του Peaky Blinders.

True Detective Ι Season 3

Υπάρχει ένα αστείο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ τον τελευταίο καιρό: κανονικά η τρίτη σεζόν θα έπρεπε να είχε για πρωταγωνιστές τους Matthew McConaughey και Woody Harrelson που θα επέστρεφαν για να δουν τι ακριβώς πήγε τόσο στραβά στον δεύτερο κύκλο. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό δε θα συμβεί. "Το τελευταίο επεισόδιο είναι το καλύτερο τηλεοπτικό σενάριο που έχω διαβάσει ποτέ" δήλωσε πριν λίγο καιρό ο νέος πρωταγωνιστής, ο οσκαρικός Mahershala Ali, που καλείται να δώσει στη σειρά τη χαμένη αίγλη της υπό της οδηγίες του Cary Fukunaga. Ο στόχος τους; Επιστροφή στο κλίμα της πρώτης σεζόν.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Sex Education Ι Season 1

Η σπουδαία τηλεόραση που περιμένουμε το 2019

Πόσο περίεργος είναι ο κόσμος του σεξ στο μυαλό ενός δεκαεξάχρονου εφήβου; Ιδιαίτερα δε, όταν οι γονείς του είναι δύο χωρισμένοι ψυχολόγοι (στον ρόλο της μητέρας η "X-Files" Gillian Anderson) με ειδίκευση στο θέμα. Πόσω μάλλον στις εποχές που ζούμε όπου ο πραγματικός εαυτός μπερδεύεται συχνά με εκείνον του ίντερνετ. 

Πρεμιέρα: 11 Ιανουαρίου

Game of Thrones Ι Season 8

Τι να γράψει κανείς εδώ; Η ανυπομονησία του κοινού έχει χτυπήσει κόκκινο. Από το Τόκιο έως τη Νέα Υόρκη κι από το Κέιπ Τάουν μέχρι την Αγία Πετρούπολη, όλος ο πλανήτης περιμένει τη μητέρα όλων των μαχών. Τα έξι τελευταία επεισόδια της saga του George R. R. Martin θα θυμίζουν σινεμά -τόσο από πλευράς διάρκειας όσο κι από πλευράς budget. Τα spoilers θα τιμωρούνται επί ποινή θανάτου, κανείς δεν πρέπει να μαρτυρήσει τον νικητή στον πόλεμο της φωτιάς και του πάγου. Ο μόνος αστερίσκος που πλανάται πάνω από τη σειρά είναι ο εξής: τι θα συμβεί αν το τέλος θυμίσει εκείνο του Lost, ένα φινάλε που είχε απογοητεύσει την υφήλιο;

Πρεμιέρα: Απρίλιος 2019

The Virtues I Season 1

Shane Meadows Virtue

Σκληρό βρετανικό σινεμά στη μικρή οθόνη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί, μέσα σε λίγες λέξεις, η επιστροφή του Shane Meadows για λογαριασμό του Channel 4 στην τηλεόραση. To story; Ένα ταλαιπωρημένος από τη ζωή άντρας επιστρέφει στην Ιρλανδία για να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. "Η εκδίκηση που κυμαίνεται σε επίπεδα ανάμεσα στη βιβλική και την αποκαλυπτική εκδοχή της (όπως την είδατε στο Dead Man's Shoes) και το γλυκόπικρο χιούμορ του This is England θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας σειράς" δήλωσε ο δημιουργός της πρόσφατα. Ανυπομονούμε.

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Stranger Things I Season 3

Οι αναμνήσεις από τα 80s επιστρέφουν δριμύτερες. Η σειρά που κατάφερε να καλλιεργήσει όσο καμία άλλη τη νοσταλγία μας έρχεται για μία άλλη σεζόν γεμάτη nerd περιπέτειες και συγκρούσεις με το υπερφυσικό κακό. Οι φήμες κάνουν λόγο για περισσότερο Dustin και καλύτερη αντιμετώπιση του Will που, πραγματικά, πέρασε τα πάνδεινα στους δύο πρώτους κύκλους. 

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Englistan I Season 1

Englistan

Συνήθως οι οικογενειακές αφηγήσεις που διατρέχουν αρκετές δεκαετίες είναι ειδικότητα των τυπωμένων σελίδων. Ο ηθοποιός Riz Ahmed υπογράφει το σενάριο της νέας σειράς του BBC, η οποία φλερτάρει με τη λογοτεχνία: η ιστορία μίας οικογένειας πακιστανικής καταγωγής στη Μεγάλη Βρετανία και οι περιπέτειές της γύρω από θέματα ταυτότητας και φυλής. 

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Mindhunter I Season 2

Mindhunter

Στην εκπληκτική σειρά του David Fincher μπήκαμε για τα καλά στο μυαλό των serial killers, την εποχή που, επί της ουσίας, έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών - ή τουλάχιστον τότε κατάλαβε για πρώτη φορά το pattern η αστυνομία. Στον δεύτερο κύκλο θα πάμε δύο χρόνια μετά: το 1979 και τις φρικιαστικές δολοφονίες 28 ανθρώπων (ανάμεσά τους και παιδιά) στην Ατλάντα. 

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Traitors I Season 1

Traitors

Ο σεναριογράφος των Boardwalk Empire και Masters of Sex, Bash Doran, εστιάζει στην ιστορία μίας νεαρής κοπέλας, πολύ διαφορετικής από τις άλλες στη Βρετανία του 1940. Ένα πολυαναμενόμενο κατασκοπικό θρίλερ που ακολουθεί τη διπλή ζωή μίας γυναίκας ως πράκτορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο cast βρίσκουμε την Keeley Hawes, την Emma Appleton και τον Michael Stuhlbarg, γνωστό από το Call Me By Your Name.

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Big Little Lies I Season 2

Μέριλ Στριπ Big Little Lies

H σειρά που ίσως ταρακούνησε τα τηλεοπτικά πράγματα περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία δύο χρόνια ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά. Στο πολύ δυνατό γυναικείο cast που έδωσε την καλύτερη γυναικεία ματιά, σε μία εποχή που το θέμα της βίας ενάντια σε εκείνες είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, έρχεται να προστεθεί το μεγαλύτερο γυναικείο όνομα του κινηματογράφου: η Merryl Streep θα παίξει τη μητέρα του Perry, ενός πολύ κομβικού χαρακτήρα για το show. Και κάπου εδώ σταματάμε την περιγραφή γιατί θα αναγκαστούμε να κάνουμε spoilers.

Πρεμιέρα: Μέσα στο 2019

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης