Ο George Clooney ζει την παράνοια του πολέμου στο trailer του Catch-22

Δυστυχώς το miniseries του Hulu δείχνει τρομερά επίκαιρο.

Το Catch-22 έγινε κλασικό περιγράφοντας τον παραλογισμό του Β' Παγκοσμίου. Σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά το τέλος του πολέμου, το Hulu μεταφέρει στις μικρές μας οθόνες το μυθιστόρημα του Joseph Heller. Το πρόβλημα είναι ότι το θέμα του παραμένει τρομερά επίκαιρο. Δυστυχώς η τρέλα και η παράνοια του πολέμου δεν έχουν σταματήσει να μας απασχολούν.

Το miniseries των έξι επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαΐου στο αμερικάνικό δίκτυο, έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλο hype στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στον ρόλο του υπολοχαγού Scheisskopf βρίσκουμε τον George Clooney (που είναι και παραγωγός της σειράς), o Christopher Abbott αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Yossarian, ενός νεαρού πιλότου που τρέμει για τη ζωή του κάθε φορά που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάποια παρανοϊκή αποστολή με το βομβαρδιστικό του ενώ τον συνταγματάρχη Cathcart που του δίνει τη μία τρελή μετά την άλλη αποστολή ενσαρκώνει ο Kyle Chandler.

Ο λόγος που του κάνει τη ζωή δύσκολη; Προσπαθεί κι ίδιος να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις της στρατιωτικής γραφειοκρατίας. Όσο για τον Hugh Laurie, εκείνος είναι ο ταγματάρχης de Coverley, ένας ιδιαίτερος τύπος που περνά τον περισσότερο χρόνο παίζοντας ένα παιχνίδι με πέταλα αλόγων.

Όλα αυτά φτιάχνουν μία πολύ χαρακτηριστική εικόνα, ιδιαίτερα πιστή σε ό,τι πρεσβεύει το βιβλίο: πολλές φορές ο εχθρός δεν βρίσκεται απέναντι αλλά μέσα στο ίδιο το σύστημα που υπηρετούμε και ορίζει τις ζωές μας παρά τον ακραίο παραλογισμό του .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το Daddio με τους Sean Penn και Dakota Johnson

Το Daddio αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου.

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος