Ο George Clooney ζει την παράνοια του πολέμου στο trailer του Catch-22

Δυστυχώς το miniseries του Hulu δείχνει τρομερά επίκαιρο.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 12 Φεβρουαρίου 2019

Το Catch-22 έγινε κλασικό περιγράφοντας τον παραλογισμό του Β' Παγκοσμίου. Σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά το τέλος του πολέμου, το Hulu μεταφέρει στις μικρές μας οθόνες το μυθιστόρημα του Joseph Heller. Το πρόβλημα είναι ότι το θέμα του παραμένει τρομερά επίκαιρο. Δυστυχώς η τρέλα και η παράνοια του πολέμου δεν έχουν σταματήσει να μας απασχολούν.

Το miniseries των έξι επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαΐου στο αμερικάνικό δίκτυο, έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλο hype στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στον ρόλο του υπολοχαγού Scheisskopf βρίσκουμε τον George Clooney (που είναι και παραγωγός της σειράς), o Christopher Abbott αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Yossarian, ενός νεαρού πιλότου που τρέμει για τη ζωή του κάθε φορά που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάποια παρανοϊκή αποστολή με το βομβαρδιστικό του ενώ τον συνταγματάρχη Cathcart που του δίνει τη μία τρελή μετά την άλλη αποστολή ενσαρκώνει ο Kyle Chandler.

Ο λόγος που του κάνει τη ζωή δύσκολη; Προσπαθεί κι ίδιος να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις της στρατιωτικής γραφειοκρατίας. Όσο για τον Hugh Laurie, εκείνος είναι ο ταγματάρχης de Coverley, ένας ιδιαίτερος τύπος που περνά τον περισσότερο χρόνο παίζοντας ένα παιχνίδι με πέταλα αλόγων.

Όλα αυτά φτιάχνουν μία πολύ χαρακτηριστική εικόνα, ιδιαίτερα πιστή σε ό,τι πρεσβεύει το βιβλίο: πολλές φορές ο εχθρός δεν βρίσκεται απέναντι αλλά μέσα στο ίδιο το σύστημα που υπηρετούμε και ορίζει τις ζωές μας παρά τον ακραίο παραλογισμό του .

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Inside the Mossad: Στα άδυτα της μυστικής υπηρεσίας

Πρώην πράκτορες του Ισραήλ αφηγούνται τα έργα και τις ημέρες τους στο docuseries του Netflix.

Οι βιογραφίες των πρωταγωνιστών του Game of Thrones σε 3 λεπτά

Οι οπαδοί της επικής σειράς μόλις βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για επανάληψη. Κι έχουν ξετρελαθεί.