Οι σειρές του καλοκαιριού

Υπάρχει τηλεοπτική ζωή μετά το Game of Thrones και είναι γεμάτη ψέματα, αληθινά εγκλήματα και demogorgons.

Στις 19 Μαΐου οι τίτλοι τέλους έπεσαν για την ίσως πιο μεγαλειώδη σειρά στην ιστορία της μικρής οθόνης. Το Game of Thrones ύστερα από οκτώ καταιγιστικές σεζόν ολοκληρώθηκε μέσα από έξι πολυδάπανα επεισόδια κινηματογραφικών προδιαγραφών, με την εξέλιξη της ιστορίας να διχάζει τους fans και το μεγάλο φινάλε να τους αφήνει μετέωρους, γεμάτους αναπάντητα ερωτήματα και αμηχανία. Μπορεί το τηλεοπτικό έπος του George RR Martin να έκανε τον κύκλο του, έστω και με τον τρόπο που επέλεξαν οι δημιουργοί του, David Beniof και D.B. Weiss, το ταξίδι στον κόσμο του streaming όμως δε σταματά ποτέ. Ο ακόλουθος οδηγός με τις καλοκαιρινές σειρές –πρεμιέρες και καινούριες σεζόν– που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται μες στους προσεχείς μήνες είναι μια καλή αρχή για να μπούμε και πάλι δυνατά στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Εδώ συναντάμε τέσσερα μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα, τα τρία εκ των οποίων επιστρέφουν στην τηλεόραση δεκαετίες μετά την παρθενική τους εμφάνιση σ’ αυτήν. Ο ένας εκ των δύο είναι ο George Clooney, που ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες και κάτι (από το 1984 έως το 2009 ήταν ο Dr. Doug Ross στη σειρά Στην εντατική) επανακάμπτει τηλεοπτικά στο ρόλο ενός υπολοχαγού στο miniseries των έξι επεισοδίων Catch-22 (προβάλλεται στο Hulu). Αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Joseph Heller και περιγράφει τον παραλογισμό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα νεαρό πιλότο (Christopher Abbott) που τρέμει για τη ζωή του κάθε φορά που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάποια παρανοϊκή αποστολή που του αναθέτει ο συνταγματάρχης του (Kyle Chandler).

Ο έτερος αστέρας που θα δούμε 32 χρόνια μετά την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην αυστραλιανή σειρά Neighbours είναι ο Russell Crowe. Έχοντας βάλει πολλά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του, ενσαρκώνει στο επίσης miniseries των έξι επεισοδίων The Loudest Voice (30/6, Showtime) τον Roger Ailes, τον ιδρυτή του αμφιλεγόμενου τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox News, που απεβίωσε το 2017 και είχε κατηγορηθεί έντονα για τη μονομερή κάλυψη των πολιτικών γεγονότων των ΗΠΑ λόγω της υποστήριξής του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Kevin Bacon, που κρατά το ρόλο ενός διεφθαρμένου πράκτορα του FBI στο noir δράμα σε παραγωγή των Ben Affleck και Matt Damon, City on a Hill (17/6, Showtime), βασισμένο σε πρωτότυπη ιδέα του πρώτου σχετικά με τη διαφθορά της ποινικής δικαιοσύνης στη Βοστόνη των ’90s.

Τέταρτο χολιγουντιανό όνομα αυτό της Renée Zellweger. Είκοσι επτά χρόνια μετά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία A Taste for Killing συμμετέχει στο κοινωνικό θρίλερ What/If (προβάλλεται στο Netflix), που εξερευνά τις επιπτώσεις που υπάρχουν όταν κοινωνικά αποδεκτοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν απαράδεκτες πράξεις.

Στην ίδια πλατφόρμα συναντάμε μία ακόμη μίνι σειρά, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, το When They See Us (προβάλλεται ήδη), που καταγράφει τη διαβόητη υπόθεση πέντε έγχρωμων εφήβων με το όνομα Central Park Five, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ένα βιασμό που δε διέπραξαν ποτέ, ενώ σε εκείνη του HBO την τηλεοπτική σειρά με την πιο υψηλή βαθμολογία στο IMBD: Η πιο φονική πυρηνική καταστροφή όλων των εποχών μας έδωσε πρόσφατα το Chernobyl (προβάλλεται ήδη).

Για τη συνέχεια τρεις απρόβλεπτες και hardcore σειρές: Το Good Omens (προβάλλεται στο Amazon Prime), μεταφορά του μυθιστορήματος Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch (1990) των Terry Pratchett και Neil Gaiman διά χειρός του Douglas Mackinnon. Οι Michael Sheen και David Tennant συμπρωταγωνιστούν υποδυόμενοι το Καλό και το Κακό ενώ η ημέρα της Αποκάλυψης πλησιάζει για τον πλανήτη Γη. Μαζί τους ο John Hamm στο ρόλο του αρχαγγέλου Γαβριήλ.

To Too Old to Die Young (προβάλλεται στο Amazon Prime) με πρωταγωνιστή τον Miles Teller της οσκαρικής ταινίας Χωρίς μέτρο είναι ίσως το πιο ιδιόμορφο τηλεοπτικό project του καλοκαιριού. Δεινόσαυροι, κούκλες του σατανά και καουμπόηδες μπλέκονται σε ένα αιματοβαμμένο νεο-αισθητικής δραματικό θρίλερ για έναν αστυνομικό που βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος στον υπόκοσμο του Λος Άντζελες.

Τέλος, το The Terror: Infamy (12/8, AMC), που αρχικά χαρακτηρίστηκε ως η 2η σεζόν του The Terror (η αληθινή ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αρκτικής σε σκηνοθεσία-παραγωγή Ridley Scott), αλλά πρόκειται τελικά για μια ξεχωριστή σειρά, διαδραματίζεται σε μια κοινότητα Αμερικανών πολιτών ιαπωνικής καταγωγής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, τα μέλη της οποίας βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σαν Φρανσίσκο και τα στοιχειώνει μια σειρά περίεργων θανάτων.

ΟΙ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Η πιο αναμενόμενη όλων είναι αναμφίβολα εκείνη της πιο ’80s σειράς εκεί έξω. Ο 3ος κύκλος του Stranger Things (4/7, Netflix) αποτελείται από οκτώ επεισόδια και μας μεταφέρει και πάλι στο φανταστικό αμερικανικό προάστιο Χόκινς. Αυτή τη φορά η δράση εκτυλίσσεται χρονικά το καλοκαίρι του 1985, όταν τα σχολεία έχουν κλείσει και οι πισίνες έχουν ανοίξει για να υποδεχτούν την Eleven και την απίθανη παρέα της.

Δύο ακόμη πρεμιέρες νέων σεζόν είναι η 3η του The Handmaid’s Tale (προβάλλεται στο Hulu) και η 2η του Big Little Lies (προβάλλεται στο HBO). Ύστερα από έναν απογοητευτικό 2ο κύκλο ο 3ος της βραβευμένης σειράς, που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της συγγραφέα Margaret Atwood για τη δυστοπική κοινωνία της Αμερικής, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως μέσα αναπαραγωγής, επιστρέφει με πιο γρήγορο ρυθμό, ανατρεπτικό τόνο και την Elisabeth Moss και πάλι επί οθόνης.

Στον καινούριο κύκλο του δράματος μυστηρίου, που απέδειξε ότι HBO δεν είναι σήμερα μόνο το Game of Thrones, το all star cast των Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz και Laura Dern θα συμπληρώσει η Meryl Streep.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος