Όλα όσα γνωρίζουμε για το The New Pope

Τα βασικά σημεία της πολυαναμενόμενης συνέχειας του τηλεοπτικού The Young Pope του Paolo Sorrentino, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 11 Ιανουαρίου, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Το τηλεοπτικό 2020 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς μία από τις πολυαναμενόμενες σειρές της νέας χρονιάς έρχεται στις οθόνες μας. Το The New Pope σε σκηνοθεσία του Ιταλού Paolo Sorrentino αποτελεί τον ολοκαίνουργιο κύκλο του The Young Pope, που έκανε πρεμιέρα το 2016. Σήμερα, μία τετραετία αργότερα, έχουμε τη συνέχεια της ιστορίας που επανέφερε στο προσκήνιο τον Jude Law και μας υπενθύμισε το απίθανο ταλέντο του.

Στο Βατικανό ξανά, τέσσερα χρόνια μετά

Όλα όσα γνωρίζουμε για το The New Pope

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας για την "Τέλεια Ομορφιά", Paolo Sorrentino (σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο με τον Umberto Contarello) μας ταξιδεύει και πάλι στην Ρώμη για να μας επιστρέψει στα άδυτα της Καθολικής Εκκλησίας και να διακωμωδήσει ουσιαστικά το καθεστώς του Βατικανού, αποκαλύπτοντας τα μελανά σημεία του μέσα από σκάνδαλα, ίντριγκες και σεξουαλικά φορτισμένες σκηνές. Για όλους αυτούς τους λόγους, το The Young Pope χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και αιρετικά τηλεοπτικά σόου της περασμένης δεκαετίας, καθώς γίνεται ξεκάθαρο εξ αρχής ότι δεν πρόκειται για μία παραδοσιακή, ενάρετη σειρά με Πάπες.

Και για να επιστρέψουμε στο The New Pope, παρά το γεγονός ότι έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για την υπόθεσή του, που κρατείται επτασφράγιστο μυστικό. Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό; Ότι ο Jude Law που υποδύεται τον πρώτο Αμερικανό Πάπα, Πάπα Πίου ΙΓ’, ή αλλιώς Lenny Belardo -ο πρωταγωνιστής του πρώτου κύκλου- πέφτει σε κώμα και ανακηρύσσεται κλινικά νεκρός, με αποτέλεσμα να έχουμε νέο Πάπα. Ο διάδοχός του είναι ο Ιωάννης Παύλος ο Γ', κατά κόσμον John Brannox, Βρετανός αριστοκράτης και πρώην μουσικός της πανκ τον οποίο ενσαρκώνει ο John Malkovich.

Οι νέες προσθήκες στο καστ

The New Pope

Ο Malkovich αποτελεί τη μία από τις πολλές, νέες προσθήκες στο καστ της σειράς. Δύο ακόμα που ξεχωρίζουν είναι της ηθοποιού Sharon Stone και του τραγουδιστή Marilyn Manson σε ρόλους-έκπληξη. Στο πλευρό τους θα δούμε επίσης τη Cecile de France ως μέλος της ομάδας μάρκετινγκ του Βατικανού, τον Silvio Orlando ως τον καρδινάλιο Angelo Voiello και τη Ludivine Sagnier ως τη σύζυγο μέλους της Παπικής Ελβετικής Φρουράς.

Η "δική" μας συμμετοχή στη σειρά

ΚΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που περιλαμβάνει το καστ του The New Pope, συναντάμε και εκείνο της Κίκας Γεωργίου, της Κύπριας ηθοποιού (Η Πόλη των Παιδιών, Silent), που σπούδασε μουσική στο Σικάγο των ΗΠΑ και υποκριτική στην Αθήνα. Ο ρόλος της είναι από εκείνους τους μυστήριους που αρέσκεται να γεννά η πένα του Ιταλού σκηνοθέτη και σεναριογράφου. "Δεν έχω όνομα. Είμαι η Donna Divisa Rossa, η γυναίκα με την κόκκινη στολή, η αρχηγός μιας εξτρεμιστικής θρησκευτικής ομάδας, φιλικά προσκείμενης στον πάπα", δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο Esquire.

Η πρεμιέρα

Το The New Pope -συμπαραγωγή των Sky, HBO και Canal+- έρχεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Θα κάνει Α’ τηλεοπτική προβολή ταυτόχρονα στο COSMOTE SERIES HD και τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS αμέσως μετά την πρεμιέρα του στο εξωτερικό, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Η σειρά θα προβάλλεται με διπλό επεισόδιο κάθε εβδομάδα, στις 22.00. Επίσης, μέσα από την υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσεις από την αρχή όλη την ιστορία του The Young Pope.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.