Ο Elon Musk απειλεί ότι θα ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας για την ακρίβεια, έδωσε τελεσίγραφο στο Twitter.

Από ό,τι φαίνεται ο Elon Musk δεν το έχει σε τίποτα να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X απείλησε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του με το κοινωνικό δίκτυο επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του να παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς που διατηρούν κάποιοι χρήστες.

"Το Twitter έχει διαπράξει μια σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεών του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης", δήλωσε ο Musk, ο οποίος δεν αποκλείεται να σταματήσει τη διαδικασία τη συγχώνευση, που αποτιμάται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως όλα δείχνουν, αν η εταιρεία δεν παράσχει στοιχεία σχετικά με τους spam και τους ψεύτικους λογαριασμούς, ο Musk είναι αποφασισμένος να ακυρώσει οριστικά τη συμφωνία, την οποία έχει ήδη αναστείλει από τις αρχές Μαρτίου για τον ίδιο λόγο.

"Ο Musk πιστεύει ότι το Twitter αρνείται τη διαφάνεια μέσω της μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, εγείροντας περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα από ανησυχία για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων αυτών από τον ίδιο τον Musk", αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενώ στο ίδιο κλίμα συνεχίζει και η επιστολή των δικηγόρων του: "Ο Musk πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και ματαιώνει τα δικαιώματά του στην πληροφόρηση".

Η συσπείρωση των ΜΚΟ εναντίον του Musk

Το πρακτορείο AFP στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι αρκετές ΜΚΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να εμποδίσουν τον Musk να αγοράσει το Twitter. Οι ΜΚΟ διαβεβαιώνουν ότι, αν ο Musk ήταν ο ιδιοκτήτης, θα επέτρεπε τοξική συμπεριφορά στην πλατφόρμα.

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

"Αν δεν εμποδίσουμε αυτό το εγχείρημα, θα δώσει στους δημαγωγούς και τους εξτρεμιστές ένα μεγάφωνο. Αυτό θα υποκινήσει το μίσος, τη βία και την παρενόχληση", δήλωσε η Nicole Gille, διευθύνουσα σύμβουλος της Accountable Tech. Παρεμπιπτόντως, στα τέλη Μαΐου, οι μέτοχοι του Twitter μήνυσαν τον Elon Musk, κατηγορώντας τον ότι χειραγώγησε την αγορά για να επωφεληθεί από την επιχείρηση εξαγοράς του.

Οι ΜΚΟ ελπίζουν να πάρουν με το μέρος τους διάφορες εταιρείες, οι οποίες είναι 'ευαίσθητες' στη λογοκρισία και τον έλεγχο του περιεχομένου, εξασφαλίζοντας ένα πολιτικά ορθό περιβάλλον για τις διαφημίσεις τους. Πάντως, την περασμένη Παρασκευή, 3 Ιουνίου, το Twitter ανακοίνωσε ότι η προθεσμία που είχαν οι αρχές για να επανεξετάσουν το εν λόγω εγχείρημα έληξε, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η συμφωνία με τον Musk κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear