
Ο Elon Musk απειλεί ότι θα ακυρώσει την εξαγορά του Twitter
Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας για την ακρίβεια, έδωσε τελεσίγραφο στο Twitter.
Από ό,τι φαίνεται ο Elon Musk δεν το έχει σε τίποτα να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X απείλησε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του με το κοινωνικό δίκτυο επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του να παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς που διατηρούν κάποιοι χρήστες.
"Το Twitter έχει διαπράξει μια σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεών του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης", δήλωσε ο Musk, ο οποίος δεν αποκλείεται να σταματήσει τη διαδικασία τη συγχώνευση, που αποτιμάται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως όλα δείχνουν, αν η εταιρεία δεν παράσχει στοιχεία σχετικά με τους spam και τους ψεύτικους λογαριασμούς, ο Musk είναι αποφασισμένος να ακυρώσει οριστικά τη συμφωνία, την οποία έχει ήδη αναστείλει από τις αρχές Μαρτίου για τον ίδιο λόγο.
"Ο Musk πιστεύει ότι το Twitter αρνείται τη διαφάνεια μέσω της μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, εγείροντας περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα από ανησυχία για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων αυτών από τον ίδιο τον Musk", αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενώ στο ίδιο κλίμα συνεχίζει και η επιστολή των δικηγόρων του: "Ο Musk πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και ματαιώνει τα δικαιώματά του στην πληροφόρηση".
Η συσπείρωση των ΜΚΟ εναντίον του Musk
Το πρακτορείο AFP στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι αρκετές ΜΚΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να εμποδίσουν τον Musk να αγοράσει το Twitter. Οι ΜΚΟ διαβεβαιώνουν ότι, αν ο Musk ήταν ο ιδιοκτήτης, θα επέτρεπε τοξική συμπεριφορά στην πλατφόρμα.
>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk
"Αν δεν εμποδίσουμε αυτό το εγχείρημα, θα δώσει στους δημαγωγούς και τους εξτρεμιστές ένα μεγάφωνο. Αυτό θα υποκινήσει το μίσος, τη βία και την παρενόχληση", δήλωσε η Nicole Gille, διευθύνουσα σύμβουλος της Accountable Tech. Παρεμπιπτόντως, στα τέλη Μαΐου, οι μέτοχοι του Twitter μήνυσαν τον Elon Musk, κατηγορώντας τον ότι χειραγώγησε την αγορά για να επωφεληθεί από την επιχείρηση εξαγοράς του.
Οι ΜΚΟ ελπίζουν να πάρουν με το μέρος τους διάφορες εταιρείες, οι οποίες είναι 'ευαίσθητες' στη λογοκρισία και τον έλεγχο του περιεχομένου, εξασφαλίζοντας ένα πολιτικά ορθό περιβάλλον για τις διαφημίσεις τους. Πάντως, την περασμένη Παρασκευή, 3 Ιουνίου, το Twitter ανακοίνωσε ότι η προθεσμία που είχαν οι αρχές για να επανεξετάσουν το εν λόγω εγχείρημα έληξε, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι η συμφωνία με τον Musk κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.