Αστείες δικαιολογίες Cavusoglu για το καψόνι στον Τζιτζικώστα

"Τεχνικό πρόβλημα η κράτηση Τζιτζικώστα - Αν η Ελλάδα απαγορεύσει είσοδο σε αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε".

Γράφει: Esquire Editors 08 Νοεμβρίου 2022

"Τεχνικό πρόβλημα" αποκάλεσε την Τρίτη την επτάωρη κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu. Όπως επισημαίνει όμως ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αμέσως μετά την αναφορά του για το "τεχνικό πρόβλημα" του "Έλληνα πολίτη" όπως χαρακτήρισε τον κ. Τζιτζικώστα, ουσιαστικά απείλησε για μελλοντικές απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων στη γείτονα, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι το περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ήταν εσκεμμένο!

"Προφανώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος "Έλληνα πολίτη" στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, επιτράπηκε η είσοδος στον Έλληνα πολίτη στη χώρα μας", δήλωσε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Διεμήνυσε ωστόσο:

"Δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό στη Σμύρνη... Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε", διεμήνυσε.

Τζιτζικώστας: Τεχνητό "λάθος" η κράτησή μου

Πεπεισμένος ότι η επτάωρη κράτησή του στη Σμύρνη δεν ήταν τεχνικό, αλλά ένα τεχνητό λάθος, στο πλαίσιο του μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποιώντας ότι στην Τουρκία το βαθύ κράτος έχει ισχυροποιηθεί πολύ, και η χώρα διολισθαίνει στα άκρα, πιθανότατα δίχως επιστροφή.

Όπως υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την απόφασή του να φύγει, σε μια αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας στο εξωτερικό, αλλά τους Έλληνες, και δεν πρόκειται να δεχθώ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, ποτέ. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων για εμένα είναι αδιαπραγμάτευτη.

"Δεν υπάρχει κανένα λάθος ή συνωνυμία... Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και δεν πείθουν κανέναν… Δεν πρόκειται για τεχνικό, τεχνητό λάθος ήταν. Στο πλαίσιο των προκλήσεων ήταν το περιστατικό αυτό, φαίνεται ότι στην Τουρκία το βαθύ κράτος έχει ισχυροποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διολίσθηση στα άκρα της Τουρκίας, φοβάμαι είναι χωρίς επιστροφή αυτός ο δρόμος, δρόμος που βαθαίνει τα χάσμα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αυτή τη φορά το προσωποποίησαν, και μάλιστα σε αξιωματούχο που επισκεπτόταν τη χώρα, όχι με την ελληνική, αλλά με την ευρωπαϊκή του ταυτότητα σημείωσε.

Διευκρίνισε πάντως ότι "ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu και ο δήμαρχος Σμύρνης στάθηκαν στο πλευρό μου, είναι πράγματι αξιοσημείωτη η στάση τους, ήρθαν σε επαφή μαζί μου για να μου εκφράσουν το θυμό και τη λύπη τους".

Δεν έχει, παρατήρησε, δοθεί ο λόγος γιατί υπήρξε η απαγόρευση στο πρόσωπό μου. Ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να προβληματίσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ, η ισχυροποίηση του βαθέος κράτους στην Τουρκία.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.