Ο John Boyega έριξε μία γροθιά στο στομάχι του ρατσισμού

"Δεν ξέρω αν θα έχω καριέρα μετά από αυτό αλλά δε με νοιάζει" είπε χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά του.

"Πραγματικά σιχαίνομαι τους ρατσιστές" έγραψε στο προσωπικό twitter ο John Boyega τη μέρα που ο George Floyd που έχασε τη ζωή του στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολις. Ο πρωταγωνιστής των νέων επεισοδίων του Star Wars δε μάσησε από την πρώτη στιγμή τα λόγια, προσθέτοντας μάλιστα και ένα απαραίτητο f*cking στο επίμαχο tweet. Δε σταμάτησε όμως εκεί, καθώς έκανε τα λόγια του πράξη.

Σε όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών δε σταμάτησε ποτέ να δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στους ανθρώπους που κατέβηκαν στον δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και τις επικίνδυνες τακτικές από πλευράς αστυνομίας. Παραδέχθηκε ότι όταν ήταν έφηβος δεχόταν διαδικτυακό bullying για το χρώμα του, ενώ τα διαδικτυακά trolls βρήκαν και τώρα ευκαιρία να τον ειρωνευτούν τόσο για τον ρόλο όσο και για το πόσο συνδεδεμένη η καριέρα του με το franchise. "Δεν μπορείτε να με ταράξετε. Δε με μεγάλωσαν αδύναμοι άνθρωποι" ήταν η απάντησή του.

Στις διαδηλώσεις

Στη συνέχεια, ο Βοyega κατέβηκε και ο ίδιος στους δρόμους του Λονδίνου στον αγώνα για το "Black Lives Matters". Μάλιστα, η συμμετοχή του στις διαδηλώσεις ήταν άκρως δυναμική. "Οι ζωές των μαύρων πάντοτε είχαν αξία" είπε κρατώντας το μεγάφωνο στο συγκεντρωμένο πλήθος. "Πάντοτε ήμασταν σημαντικοί. Πάντα οι ζωές μας σήμαιναν κάτι. Πάντοτε τα καταφέραμε ανεξαρτήτως συνθηκών. Τώρα ήρθε εκείνη η ώρα. Δεν μπορώ να περιμένω. Δεν μπορώ να περιμένω".

O πρωταγωνιστής του Star Wars δε δίστασε να αναφερθεί και σε δύο περιπτώσεις εφήβων, μαύρου χρώματος, που η υπερβολική χρήση βίας από πλευράς της αστυνομίας του στέρησε τη ζωή - τον Stephen Lawrence το 1993 και τον Mark Duggan το 2011. Υπενθύμισε, δηλαδή, ότι το πρόβλημα των εξόφθαλμων φυλετικών διακρίσεων δεν αρχίζει και τελειώνει εντός των αμερικανικών συνόρων.

"Κάθε άνθρωπος μαύρου χρώματος θυμάται την πρώτη φορά που κάποιος τον διαχώρισε επειδή ήταν μαύρος" είπε χαρακτηριστικά. "Εσείς το θυμάστε. Κάθε μαύρος θυμάται εκείνη τη φορά που κάποιος τον διαχώρισε λόγω τους χρώματός του".

Ο Boyega κρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά του, φτάνοντας να πει σε κάποιο σημείο: "Κοιτάξτε, δεν ξέρω αν θα έχω καριέρα μετά από αλλά δε με νοιάζει". Μέσω Twitter ο διάσημος σκηνοθέτης Jordan Peele απάντησε γράφοντας πολύ απλά "Είμαστε εμείς εδώ, John". Ο 28χρονος ηθοποιός τόνισε ότι οι διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι ειρηνικές μιας και είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να δουν τους διαδηλωτές να τα κάνουν μαντάρα. Κλείνοντας, ο Boyega μίλησε τη γλώσσα των συναισθημάτων: "Είναι ζωτικής σημασίας. Θέλω να καταλάβετε παιδιά το πόσο οδυνηρό είναι όλο αυτό."

Από: Esquire UK


φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.