H ραγισμένη καρδιά του Elon Musk στο Twitter ᾽ξαναγκρέμισε᾽ το Bitcoin

O Elon Musk χωρίζει από το bitcoin και αυτό μόνο καλό δεν κάνει στην τιμή των κρυπτονομισμάτων.

Γράφει: Esquire Editors 04 Ιουνίου 2021

Το Bitcoin έφτασε να υποχωρεί σήμερα κατά 6% μετά τα tweets του Elon Musk που δείχνουν πως ο ίδιος θρηνεί τον "χωρισμό” του με τα κρυπτονομίσματα.  Η μεγάλη τοποθέτηση της Tesla στο Bitcoin και το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του Elon Musk για τα κρυπτονομίσματα συχνά δίνουν ώθηση στο bitcoin  ωστόσο η τιμή του σημείωσε πτώση νωρίτερα όταν δημοσίευσε τη λέξη Bitcoin και δίπλα ένα emoji ραγισμένης καρδιάς δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για ένα "ζευγάρι” που οδηγείται στον χωρισμό. Τη ραγισμένη καρδιά συνόδευε και έναν στίχος από ένα τραγούδι των Linkin Park που επίσης παραπέμπει σε "χωρισμό". 

Ο Musk είχε πει νωρίτερα ότι η Tesla δεν θα πουλούσε τα Bitcoin που διατηρούσε ωστόσο τα tweet του ήταν αρκετά για να αναστατώσουν τις αγορές που εξακολουθούν να είναι εύθραυστες μετά την πτώση του Μαΐου. 

Οι επιπτώσεις σε αριθμούς

Όπως αναφέρει το CNBC, το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν 6% στην τιμή των 36.432 $ νωρίτερα σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Πτωτικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα, το ether υποχωρεί κατά 7% στα $2.600 και το dogecoin κατά 8%

Το Bitcoin είχε μια "θορυβώδη” χρονιά, καθώς τον Απρίλιο έφτασε σε ρεκόρ υψηλότερο από 64.000 $ για να πέσει στα $30.000 τον επόμενο μήνα. Παρά την πτώση εξακολουθεί να έχει κέρδη άνω του 30% από την αρχή του 2021.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.