Η πτώση της Wall Street πιέζει και την Ευρώπη

Ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό ντόμινο με επίκεντρο τον Dow Jones.

Να περιορίσουν τις πιέσεις επιχειρούν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την παγκόσμια επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος που πυροδότησε το μεγάλο sell-off στην Wall Street χτες. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,55% στις 435,77 μονάδες, ενώ στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων για ακόμα μία φορά βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος. 

Η κατάσταση στην Ευρώπη

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,4% και βρίσκεται στις 13.844 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,85% και κινείται στις 6.314 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που χάνει 0,3% κινούμενος στις 7.479 μονάδες.

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στην περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται με απώλειες 0.58% και βρίσκεται στις 23.609 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 χάνει 0,7% στις 8.374 μονάδες.

Χτες οι χρηματιστηριακοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατέγραψαν τη χειρότερη ημέρα τους από το 2020, διαγράφοντας και με το παραπάνω τα ισχυρά κέρδη της συνεδρίασης που είχε προηγηθεί μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ.

Ο Dow Jones έχασε 3,1%, ο S&P 500 3,5% και ο Nasdaq 5%, καθώς μετά την αρχική ανακούφιση από την πρόθεση που έδειξε η Fed να μην υιοθετήσει πιο επιθετική πολιτική, φάνηκε να επανέρχονται οι φόβοι για επικείμενη ύφεση που θα  φέρουν οι διαδοχικές - έστω και πιο ήπιες - αυξήσεις επιτοκίων που προγραμματίζει η ομοσπονδιακή τράπεζα.

Κατά πόδας ακολούθησαν σήμερα και οι ασιατικοί δείκτες, με τις απώλειες του Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να φτάνουν το 3,5%, ενώ πλέον τη σκυτάλη δείχνουν να έχουν πάρει οι ευρωπαϊκοί.

Κατά τα άλλα, συνεχίζονται τα εταιρικά αποτελέσματα με τις Adidas και την μητρική της British Airways την IAG να ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους μεταξύ άλλων.

Στα ταμπλό, ο τίτλος της EUROAPI σημειώνει βουτιά 5% στο ντεμπούτο το στο Παρίσι, ενώ η κατασκευάστρια νοσοκομειακών μηχανημάτων Ambu από την Δανία βυθίζεται κατά περισσότερο από 12% αφότου υποβάθμισε το guidance της.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.