Η Ευρώπη δεν ενώθηκε ούτε μπροστά στην απειλή του κορονοϊού

Για άλλη μια φορά η έκδοση ευρωομολόγου παραπέμφθηκε στο μέλλον.

Γράφει: Esquire Editors 10 Απριλίου 2020

Με το σταγονόμετρο και αυστηρά περιορισμένες σε ποσότητα και χρόνο οι "παραχωρήσεις” στην οικονομική χρηματοδότηση των χωρών μελών που το χρειάζονται, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup. Μένει και πάλι στην ΕΚΤ να "καλύψει” την Ευρωζώνη και το ευρώ μέχρι να επιτευχθεί ενα βήμα στην οικονομική ανασυγκρότηση για την Ευρώπη. 

Του Γ. Αγγέλη

Παρά τη σαφή προσπάθεια να παρουσιαστούν οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup σαν "βαλσαμο” στις εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες των χωρών της Ευρωζώνης και ειδικά των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19, η πραγματική βοήθεια παραμένει απολύτως δυσανάλογη με τις ανάγκες. 

Από τα τρία χρηματοδοτικά μέσα που αποφάσισθηκαν για άμεση χρήση μέχρι του ποσού των 540 δισ. ευρώ, ενα "εργαλείο”, αυτό του ESM, αποκαλύπτει τη σαφή ανεπάρκεια των χθεσινών αποφάσεων. Τα δάνεια που οι χώρες μέλη θα ζητήσουν από αυτό, μπορούν να είναι απαλλαγμένα δημοσιονομικών (μνημονιακών) προϋποθέσεων μόνο στο βαθμό που η χώρα σε κάθε έλεγχο είναι σε θέση να αποδεικνύει ότι έχει ξοδέψει το δάνειο για δαπάνες υγείας και μόνο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων… Κάθε άλλη δαπάνη, όπως φρόντισε με πολλή επιμέλεια να εξηγήσει ο ίδιος υπουργός θα υπόκειται στις (μνημονιακές) δεσμεύσεις του ECCL, όπως προβλέπει ο κανονισμός του ESM.

Η συνέχεια στο capital.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

30 Under 30: Αυτή είναι η ελληνική λίστα του Forbes

30 ονόματα και άλλα τόσα success stories που είναι αναμφισβήτητα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους. Το Forbes και φέτος, αναδεικνύει αυτόφωτους νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν έμπνευση για όλους μας.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal

Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.