Στη δίκη του Kyle Rittenhouse δεν χωρά αισιοδοξία

Ο Kyle Rittenhouse δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο ανθρώπους και τραυμάτισε έναν τρίτο. Αλλά φαίνεται να πέφτει στα μαλακά.

Από την 1η Νοεμβρίου, ο Kyle Rittenhouse δικάζεται στις ΗΠΑ. Έναν χρόνο και κάτι ψιλά πριν, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε έναν τρίτο κατά τη διάρκεια των αναταραχών στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν. Οι αναταραχές είχαν προκύψει μετά από τους επτά πισώπλατους πυροβολισμούς κατά του Αφροαμερικανού Jacob Blake, από τον αστυνομικό ονόματι Rusten Sheskey που είχε κληθεί για κατ' οίκον παρενόχληση.

Η υπόθεση του Blake ήρθε ξανά στην επικαιρότητα στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη εναντίον του αστυνομικού. Επίσης, στα τέλη Οκτωβρίου, οι δύο πλευρές της επικείμενης Δίκης του Rittenhouse εμφανίστηκαν μπροστά στον δικαστή Bruce Schroeder για μία τελευταία ακρόαση, η οποία δεν εξελίχθηκε πολύ καλά για τους κατήγορους.

Μία απόφαση που διχάζει

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Esquire, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WTMJ αναμετέδωσε ότι οι κατήγοροι ήθελαν ο δικαστής να απαγορεύσει στην υπεράσπιση του Rittenhouse το να αποκαλεί τόσο τους δολοφονηθέντες Anthony Huber και Joseph Rosenbaum όσο και τον επιζήσαντα Gaige Grosskreutz ως 'ταραξίες', 'πλιατσικολόγους' ή 'εμπρηστές'.

Εκείνος, όμως, διαφώνησε και είπε ότι οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που η υπεράσπιση κατέχει στα χέρια της αποδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι όντως τη μοιραία νύχτα προκαλούσαν ταραχές, λεηλατούσαν ή έβαζαν φωτιές. Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Συνέκρινε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς με τη λέξη 'θύμα', η οποία, όπως είπε, είναι 'βαριά'.

> Διάβασε ακόμα: Η σφαγή του Γκρίνσμπορο δεν πρέπει να ξεχαστεί

Στη δίκη του Kyle Rittenhouse δεν χωρά αισιοδοξίαGetty Images

Επιβολέας του νόμου ή στυγερός έφηβος πιστολέρο;

Σε ένα άλλο σημείο της διαδικασίας, ο ίδιος δικαστής επέτρεψε στην υπεράσπιση το να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι ο Rittenhouse -ο οποίος, σημειωτέον, οδήγησε οπλισμένος με το τουφέκι του από το Ιλινόις ως την Κενόσα και μετά τους πυροβολισμούς μπήκε στο αυτοκίνητό του για να γυρίσει στο σπίτι του- μάλλον έτυχε θερμής υποδοχής από την αστυνομία το βράδυ των δολοφονιών.

> Διάβασε ακόμα: Η οπλισμένη ακροδεξιά των Η.Π.Α μόλις έδειξε τα δόντια της

Οι κατήγοροι επιχειρηματολόγησαν ότι μετά από αυτή την απόφαση, μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Rittenhouse έπραττε κατά κάποιου είδους ανεπίσημη επιβολή του νόμου στους δρόμους της Κενόσα, αντί ως ένας στυγερός έφηβος πιστολέρο.

Με δυο λόγια, οι άνθρωποι τους οποίους πυροβόλησε ο Rittenhouse, συμπεριλαμβανομένων των δύο νεκρών, δεν θα θεωρούνται θύματα κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά μπορεί κάποιος να τους αποκαλεί ταραξίες και πλιατσικολόγους. Κάτι, σίγουρα, δεν πάει καλά σε αυτή τη δίκη.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.