Ρωσικά έγγραφα δείχνουν προσχεδιασμένη εισβολή στην Ουκρανία

Ο Vladimir Putin σχεδίαζε μήνες πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

Γράφει: Esquire Editors 04 Μαρτίου 2022

Η Επιχειρησιακή Ομάδα Ανατολής του ουκρανικού στρατού δημοσιοποίησε στη σελίδα της στο Facebook σχέδια εισβολής στην Ουκρανία που φέρεται να έχει κατάσχει από την 810 Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ρωσίας.

Τα έγγραφα

Τα έγγραφα, τα οποία φέρουν σφραγίδα με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2022, καθορίζουν διακριτικά κλήσης και ραδιοσυχνότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο 20 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου, και περιλαμβάνουν χάρτες που περιγράφουν λεπτομερώς το σχέδιο κατάληψης της Μελιτόπολης. Τα αποβατικά πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας όντως απέπλευσαν από το λιμάνι στις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι πολεμικές επιχειρήσεις άρχισαν στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μελιτόπολη, με πληθυσμό περίπου 150.000 κατοίκων, κατελήφθη σε σύντομο χρονικό διάστημα από τα ρωσικά στρατεύματα που προήλασαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας, καθιστώντας περιττή οποιαδήποτε αμφίβια αποβατική επιχείρηση. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη και οι κάτοικοι αντιστέκονται ενεργά στη ρωσική κατοχή.

Η συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Putin

Οι πυρηνικές 'σπαζοκεφαλιές' του Ρώσου ηγέτη είναι καταδικαστέες αν και μάλλον γίνονται για το θεαθήναι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πότε ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος;

Πότε διαλύεται η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Όλες οι προθεσμίες και η εκκρεμότητα με το κόμμα Κασιδάρη.

Είναι οριστικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ενώ το αργότερο μέχρι τις 2 Ιουλίου θα γίνουν οι δεύτερες.

Ζούμε στην εποχή της συμμαχίας Κίνας - Ρωσίας

Η μακρά ιστορία της σινο-ρωσικής εχθρότητας έχει παραμεριστεί, προς το παρόν, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορούν να πολεμήσουν τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη πραγμάτων.

Τι αλλάζει από σήμερα στα μέσα μεταφοράς για τη χρήση μάσκας

Σταματά να ισχύει από σήμερα Δευτέρα (27/3) η υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.