O Joe Biden δεν περνάει πολύ καλά τελευταία

Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες και αρχηγούς κρατών....

Μάλλον δεν περνάει πολύ καλά ο Joe Biden τον τελευταίο καιρό. Φαντάσου το εξής: Είσαι υποψήφιος για επανεκλογή. Πολιορκείσαι από όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρεις ενοχλητικούς υποψηφίους. Ο ένας μάλιστα προέρχεται από το ίδιο σου το κόμμα και κατεβαίνει, λέει, επειδή είσαι γέρος και είσαι εμπόδιο, το οποίο -ίσως συμπτωματικά, ίσως όχι- αποτελεί την κύρια γραμμή επίθεσης των Ρεπουμπλικανών το επόμενο φθινόπωρο, παρότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ετοιμάζεται να προτείνει έναν άλλο "γέρο", που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ καλά κατάλαβες, δεν πάει καλά αυτό. 

Εντωμεταξύ, η οικονομία είναι καλή, αλλά οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι είναι κακή, το μεσοανατολικό ζήτημα βρίσκεται σε έξαρση και η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία χρειάζεσαι για να χρηματοδοτήσεις τους στόχους της εξωτερικής σου πολιτικής βρίσκεται υπό τη διεύθυνση ενός άξεστου αχαρακτήριστου τύπου.

Χρειάζεσαι κι άλλα για να συνειδητοποιήσεις πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη επί του παρόντος; Μάλλον όχι. 

Πόλεμος εκ των έσω

Οπότε, καθόλου περίεργο που κάποιοι Δημοκρατικοί επέλεξαν αυτήν τη στιγμή να τα βάλουν μαζί του. Όπως αναφέρει το Axios, κορυφαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Biden ήταν στα καλύτερά του στη διαχείριση των πρώτων ημερών του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Αλλά, κρυφά, παραδέχονται ότι τα πράγματα δεν ήταν ποτέ χειρότερα πολιτικά από τότε που ο 80χρονος ανέλαβε το αξίωμα. Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς θα βελτιωθεί η δημόσια εικόνα του σε θέματα που στοιχειώνουν το αμερικανικό κοινό, όπως είναι η εγκληματικότητα, η μετανάστευση, ο πληθωρισμός, ο φυλετικός ρατσισμός και η εμπιστοσύνη. Και τώρα έρχονται δύο διχαστικοί πόλεμοι που δεν ξεκίνησε καν η Αμερική.

Οι κορυφαίοι βοηθοί του Biden είναι "βαθιά απογοητευμένοι και κάπως πικραμένοι", όπως δήλωσε ένας υποστηρικτής του που έχει συχνή επαφή με τη Δυτική Πτέρυγα. "Πιστεύουν ότι κάνει σπουδαία δουλειά, και όντως, κάνει", είπε. Οι κορυφαίοι υποστηρικτές του Biden ανησυχούν ότι απέχουν πολύ λίγο από έναν ακόμη γύρο σχολίων ηλικιακού ρατσισμού κατά του Biden. Είναι μια "ορατή αδυναμία που δεν μπορεί να διορθωθεί ή να αλλάξει", όπως επισημαίνει ένας βετεράνος της προεδρικής πολιτικής.

Οι Ρεπουμπλικανοί από την άλλη, έχουν μια διμοιρία υποψηφίων που ακολουθούν τον επικρατέστερο υποψήφιό τους, και κανένας από το επιτελείο τους δεν αναφέρει ούτε καν ανώνυμα ότι ο επικεφαλής τους είναι τρελός. Και το κακό είναι πως δε διαφαίνεται φως στο τούνελ, αν κρίνουμε από την κατάσταση που επικρατει στη Μέση Ανατολή. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.