Σε άλλα νέα, ο Donald Trump αντιγράφει ατάκες του Χίτλερ

Και όχι μόνο δεν ενοχλείται κανένας από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά γενικώς, δεν ανοίγει ρουθούνι.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να μην "την παλεύει" πλέον, ακόμη και για τα δικά του δεδομένα. Παράλληλα, οι πολιτικοί του αντίπαλοι τηρούν σιγή ιχθύος για τα λεγόμενά του, ή ακόμα χειρότερα, τον σχολιάζουν ουδέτερα. Αν ο Donald Trump έχει φτάσει να παραφράζει Αδόλφο Χίτλερ, τότε τι άλλο μένει;

Για την ακρίβεια, ο Trump βρέθηκε για τον προεκλογικό του αγώνα στο Durham της Βόρειας Καρολίνας και είδε στο μυαλό του τη Νυρεμβέργη, και όχι με την έννοια των μεταπολεμικών δικαστηρίων. Ακολουθούν μερικά δείγματα απ' την ομιλία του:

"Δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας. Αυτό έχουν κάνει. Δηλητηριάζουν τα ψυχιατρεία και τις φυλακές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη Νότια Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο. Έρχονται στη χώρα μας από την Αφρική, από την Ασία, από όλο τον κόσμο". Τάδε έφη Donald Trump.

"Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί του παρελθόντος χάθηκαν μόνο επειδή η πρωταρχικώς δημιουργική φυλή καταστράφηκε από την δηλητηρίαση του αίματος". Αυτό ήταν Αδόλφος Χίτλερ στο "Ο Αγών Μου", το 1929. Διαφαίνονται μάλλον κάποια κοινά στοιχεία.

Καμία νύξη από τους αντιπάλους του

Ο Donald Trump πλέον αντιγράφει ατάκες από τον Χίτλερ και "δεν ανοίγει ρουθούνι". Παράλληλα καυχιέται για το ότι "ορθώνει ανάστημα" απέναντι σε ανθρώπους, όπως ο Viktor Orban, ο Kim Jong Un και ο Vladimir Putin. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Σε μια εκδήλωση στο Newton της Iowa, η Haley του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασε τη διαφωνία της για τις δηλώσεις του Donald Trump. Αναφερόμενη σε προηγούμενες περιπτώσεις, στις οποίες ο Trump έκανε αμφιλεγόμενα σχόλια, τόνισε την αποδοκιμασία της, μιλώντας για τα σχόλια για τη Χεζμπολάχ και την κριτική στον Netanyahu κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για τη χώρα του. Χρειάστηκαν έξι ολόκληρες ημέρες για να διατυπώσει η Haley τη θέση της σχετικά με τις δηλώσεις του Trump.

Αντίθετα, ο κυβερνήτης DeSantis πήρε αποστάσεις από τη ρητορική του Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Meet The Press, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος συμπεριφέρεται διαφορετικά και αποφεύγει να χρησιμοποιεί παρόμοια γλώσσα. Έκανε στροφή για να επικρίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά αντιμετώπισε επίμονες ερωτήσεις, σχετικά με την επιλογή των λέξεων του Trump. Ο DeSantis τόνισε τη σημασία της εστίασης στην πολιτική και της αποφυγής της περιττής αποξένωσης των ανθρώπων.

Κύκλοι εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Trump. Πολλοί μάλιστα δικαιολογούν τις απαράδεκτες δηλώσεις του, καθώς "δίνουν προτεραιότητα" στα αποτελέσματα της πολιτικής, έναντι της ρητορικής, καταδεικνύοντας τις εσωτερικές διασπάσεις εντός του κόμματος.
Εμείς, απλώς, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.