Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Μία Limited Edition ποικιλία από ασυνήθιστη προέλευση καταρρίπτει τους κανόνες του καφέ.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουλίου 2018

Γεννημένη στη Σάντα Κρουζ, ένα νησί που ανήκει στο αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος και έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας, η Limited Edition ποικιλία της Nespresso, Galapagos Santa Cruz, είναι τόσο μοναδική όσο και η προέλευσή της.

Στον κόσμο του καφέ είναι γενικά αποδεκτό ότι όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του καφέ. Ο καφές Santa Cruz έρχεται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αφού το φυτό του καλλιεργείται σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο. Το νησί Σάντα Κρουζ έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας και διαθέτει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στο ασυνήθιστο έδαφός του, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος του κόσμου στο οποίο καλλιεργείται καφές.

Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Ο σπάνιος συνδυασμός ηλιοφάνειας, βροχής και ανάμικτων θερμοκρασιών της θάλασσας εκεί, κάνει τους καρπούς του καφέ να ωριμάζουν με πιο αργό ρυθμό και να αναπτύσσουν περισσότερα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα φλιτζάνι με έντονη πολυπλοκότητα γεύσεων.

Οι φυσικές συνθήκες του νησιού σε συνδυασμό με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές για τη συγκομιδή του καφέ τους εκεί, δίνουν έναν ολοκληρωμένο espresso με γεμάτο σώμα, ενώ το σταδιακό και μέτριας έντασης καβούρδισμα αναδεικνύει νότες γλυκών δημητριακών και μπισκότου.

καφες

ΒΑΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦIΛ: Γλυκά δημητριακά

ΠΡΟΦΙΛ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ: Γεμάτο, με κάποια πικράδα που θυμίζει κακάο και γεμάτο σώμα. Νότες καβουρδίσματος με γλυκά δημητριακά και μπισκότο.

Η ποικιλία Galapagos Santa Cruz θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα