Materia Prima, το νέο wine bistro του Παγκρατίου

Η εκλεκτή κάβα και το φίνο μενού του.

Η σημασία στην καλή πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο στο Materia Prima - όπως δηλώνει ξεκάθαρα το όνομά του - που άνοιξε πριν από έναν μήνα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι. Κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων, σε μία γειτονιά που διατηρεί ακόμα την ησυχία της και αποπνέει μια υπέροχη αύρα, το μαγαζί βγάζει με σεβασμό τα τραπέζια του έξω και λειτουργεί τόσο ως κάβα/ντελικατέσεν όσο ως ένα coffe - wine bistro.

Η ιδέα πίσω από το Materia Prima ξεκίνησε το 2016 στο Κουκάκι, όταν ο Μιχάλης Παπατσίμπας θέλησε να στήσει έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να επικοινωνεί το πάθος του για το κρασί, να δίνει βήμα σε μικρούς παραγωγούς και να αναδεικνύει τα φυσικά κρασιά που επιδέχονται ελάχιστη παρέμβαση. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας