
Ένα εστιατόριο στη Σίφνο είναι ο γαστρονομικός πόθος κάθε ψαροφαγά
Το Omega3 είναι η γκουρμέ πλευρά της ψαροφαγίας.

Μπορεί η Μύκονος να κρατά τα σκήπτρα της κοσμικής ζωής του Αιγαίου, αλλά ένα άλλο νησί κρατά τα σκήπτρα της γαστρονομίας κατά παράδοση και δεν είναι άλλο από τη Σίφνο, που ο συνωστισμός ανάμεσα σε σκάφη που φτάνουν από όλο το Αιγαίο και διάσημους όπως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον -που ταξιδεύουν μέχρι το νησί με το φουσκωτό τους από την Αντίπαρο- και τη Σκάρλετ Γιόχανσον είναι καθημερινό φαινόμενο.
Προορισμός τους, ο Πλατύς Γιαλός και αντικείμενο του "γαστρονομικού τους πόθου" είναι το εστιατόριο Omega3 που δανείζεται το όνομά του από το θρεπτικό συστατικό των ψαριών, είναι η χαρά των ψαροφαγάδων, με τα πιάτα που σερβίρει, πολλές επιλογές μεζέδων με θαλασσινά, όλους φτιαγμένους με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες να μοιάζουν με μικρούς πίνακες ζωγραφικής.

Από την παράδοση του Τσελεμεντέ στις συνταγές του κόσμου
Η παράδοση της Σίφνου ξεκινά με τον μάγειρα των μαγείρων Νικόλαο Τσελεμεντέ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φυσικά, μάλιστα το "Ω3" έχει βάσιμους λόγους να υπερηφανεύεται ότι ακολουθεί την παράδοση που θέλει το φρέσκο, το Αιγαίο, το ταλέντο στην κουζίνα και τη δημιουργικότητα να πηγαίνουν χέρι- χέρι σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Αιγαίου.
Ψυχή και Chef του εστιατορίου ο Γιώργος Σαμοΐλης, που έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία, αλλά το πάθος του για την θάλασσα και την μαγειρική τον οδήγησαν όχι μόνο στα βαθιά νερά της θάλασσας – είναι δεινός ψαροντουφεκάς- αλλά και στα βαθιά της κουζίνας για να δημιουργήσει πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και να τα παντρέψει με τα απίθανα και πολλές φορές δυσεύρετα προϊόντα των θαλασσών μας. Περισσότερα από πενήντα πιάτα με μεζέδες με απλότητα και τη σοφία των ψαράδων καταφθάνουν στα τραπέζια και αλλάζουν τη διάθεση ακόμα και του πιο κουρασμένου επισκέπτη.
Ένα μποέμ και χαλαρό εστιατόριο στημένο με ψηλά τραπέζια- πάγκους και θέα στο μοναδικό Πλατύ Γιαλό υποδέχεται τους πελάτες για να τους προσφέρει τα μοναδικά υλικά της κουζίνας του, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και υλικά του προέρχονται από μικρές βιολογικές φάρμες ντόπιων παραγωγών.

Αρκετά ταρτάρ και σεβίτσε ψαριών και θαλασσινών, τιραντίτο μαγιάτικου, ψητό πλοκάμι χταποδιού με σιρόπι καπνιστής μαυροδάφνης, βασιλικά χτένια στο φούρνο με μαύρο σκόρδο, αργομαγειρεμένο στιφάδο χταποδιού με σιφνέικο ρεβίθι, φρέσκια σουπιά ψητή με το μελάνι της, αβγοτάραχο και αχινό, τατάκι τόνου με πίκλα σιναπόσπορου, μπισκότα γυλωμένης μανούρας και καπνιστής ρέγγας συγκροτούν ένα μενού που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, πιο ευφάνταστο διατηρώντας την ελληνικότητά του και δίνοντας βάση στο "πιστεύω" των ανθρώπων του να σερβίρουν πάνω από όλα νόστιμο φαγητό.

Αν λοιπόν βάλετε πλώρη για το Αιγαίο ή τη Σίφνο ή κάποιο κοντινό νησί, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να χαρείτε μια μοναδική προσέγγιση στο φαγητό, με φόντο τη θάλασσα, τον ήλιο και το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, που έγινε διάσημο από στόμα σε στόμα και φέρνει όλο το Αιγαίο και τη νοστιμιά του ακόμα και σε μια μπουκιά.
Από: thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα