Ένα εστιατόριο στη Σίφνο είναι ο γαστρονομικός πόθος κάθε ψαροφαγά
Το Omega3 είναι η γκουρμέ πλευρά της ψαροφαγίας.
Μπορεί η Μύκονος να κρατά τα σκήπτρα της κοσμικής ζωής του Αιγαίου, αλλά ένα άλλο νησί κρατά τα σκήπτρα της γαστρονομίας κατά παράδοση και δεν είναι άλλο από τη Σίφνο, που ο συνωστισμός ανάμεσα σε σκάφη που φτάνουν από όλο το Αιγαίο και διάσημους όπως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον -που ταξιδεύουν μέχρι το νησί με το φουσκωτό τους από την Αντίπαρο- και τη Σκάρλετ Γιόχανσον είναι καθημερινό φαινόμενο.
Προορισμός τους, ο Πλατύς Γιαλός και αντικείμενο του "γαστρονομικού τους πόθου" είναι το εστιατόριο Omega3 που δανείζεται το όνομά του από το θρεπτικό συστατικό των ψαριών, είναι η χαρά των ψαροφαγάδων, με τα πιάτα που σερβίρει, πολλές επιλογές μεζέδων με θαλασσινά, όλους φτιαγμένους με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες να μοιάζουν με μικρούς πίνακες ζωγραφικής.
Από την παράδοση του Τσελεμεντέ στις συνταγές του κόσμου
Η παράδοση της Σίφνου ξεκινά με τον μάγειρα των μαγείρων Νικόλαο Τσελεμεντέ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φυσικά, μάλιστα το "Ω3" έχει βάσιμους λόγους να υπερηφανεύεται ότι ακολουθεί την παράδοση που θέλει το φρέσκο, το Αιγαίο, το ταλέντο στην κουζίνα και τη δημιουργικότητα να πηγαίνουν χέρι- χέρι σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Αιγαίου.
Ψυχή και Chef του εστιατορίου ο Γιώργος Σαμοΐλης, που έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία, αλλά το πάθος του για την θάλασσα και την μαγειρική τον οδήγησαν όχι μόνο στα βαθιά νερά της θάλασσας – είναι δεινός ψαροντουφεκάς- αλλά και στα βαθιά της κουζίνας για να δημιουργήσει πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και να τα παντρέψει με τα απίθανα και πολλές φορές δυσεύρετα προϊόντα των θαλασσών μας. Περισσότερα από πενήντα πιάτα με μεζέδες με απλότητα και τη σοφία των ψαράδων καταφθάνουν στα τραπέζια και αλλάζουν τη διάθεση ακόμα και του πιο κουρασμένου επισκέπτη.
Ένα μποέμ και χαλαρό εστιατόριο στημένο με ψηλά τραπέζια- πάγκους και θέα στο μοναδικό Πλατύ Γιαλό υποδέχεται τους πελάτες για να τους προσφέρει τα μοναδικά υλικά της κουζίνας του, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και υλικά του προέρχονται από μικρές βιολογικές φάρμες ντόπιων παραγωγών.
Αρκετά ταρτάρ και σεβίτσε ψαριών και θαλασσινών, τιραντίτο μαγιάτικου, ψητό πλοκάμι χταποδιού με σιρόπι καπνιστής μαυροδάφνης, βασιλικά χτένια στο φούρνο με μαύρο σκόρδο, αργομαγειρεμένο στιφάδο χταποδιού με σιφνέικο ρεβίθι, φρέσκια σουπιά ψητή με το μελάνι της, αβγοτάραχο και αχινό, τατάκι τόνου με πίκλα σιναπόσπορου, μπισκότα γυλωμένης μανούρας και καπνιστής ρέγγας συγκροτούν ένα μενού που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, πιο ευφάνταστο διατηρώντας την ελληνικότητά του και δίνοντας βάση στο "πιστεύω" των ανθρώπων του να σερβίρουν πάνω από όλα νόστιμο φαγητό.
Αν λοιπόν βάλετε πλώρη για το Αιγαίο ή τη Σίφνο ή κάποιο κοντινό νησί, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να χαρείτε μια μοναδική προσέγγιση στο φαγητό, με φόντο τη θάλασσα, τον ήλιο και το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, που έγινε διάσημο από στόμα σε στόμα και φέρνει όλο το Αιγαίο και τη νοστιμιά του ακόμα και σε μια μπουκιά.
Από: thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.